• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıdakı kahve lekesi

LadyCedar

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
2.509
897
373
Kızlar acil olduğu için buraya açtım konuyu. Yarın misafirim gelecek ve eşim halımın bi kısmına nescafe döktü. En kolay nasıl çıkarabilirim bu lekeyi? Şimdiden teşekkür ederim

Bir siteden şunu buldum;

Halıdaki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

* Önce, temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya bez parçasıyla tamponlayarak (ovalamadan bastırarak) bütün sıvıyı kağıt havlu veya beze gelmeyinceye kadar emdirin
* Bir bardak suyla biraz deterjanı (ağartıcı ve alkali içermeyen) karıştırın Su sıcak değil, ılık olmalıdır Yaklaşık olarak otuz saniye böyle bırakın ve sonra sıvıyı bir bezle veya kâğıt havluyla emdirin
* Bu bez veya kağıt havluyu halı üzerinde basınçla tamponlayın ve bezin kahve lekesini emmesini sağlayın İşlem sırasında kullanılacak bez, renk vermemesi için kesinlikle renkli olmamalıdır
* Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı duruladıktan sonra kalan nemi kuru ve temiz bir beyaz bez veya kağıt havlu yardımıyla tamponlayarak alın

* Eğer kahve lekesi yukarıdaki işlemlerden sonra halıdan veya koltuktan çıkmazsa, su bardağına yaklaşık beşte iki oranında sirke koyun ve bardağın kalan kısmını suyla doldurun
* Hazırladığınız sıvıyı, emdirdiğiniz temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya bez parçasıyla tamponlayarak halıya uygulayın
* Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı duruladıktan sonra kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bez veya kağıt havlu yardımıyla tamponlayarak alın

O ılık sulu tampon işlemini uyguladım. Halının gri kısımları tahminimce temizlendi, beyaz kısımlarında hala belli oluyor. Sirkeyi de denemeye çekindim açıkçası kokusundan dolayı.

tlfk; Hayır kullanmıyorum. :/

Tek yapmamanız gereken şey renkli bir temizleyici maddesi asla kullanmayın.
Çevrenizde varsa loc kullanan biri aslında 5 dakikada çıkar lekesi.
Hiçbir şey çıkarmazsa şampuanı deneyin derim, hem zarar vermiyor hem de gerçekten bazı lekelei çıkarmada oldukça başarılı.

Tek yapmamanız gereken şey renkli bir temizleyici maddesi asla kullanmayın.
Çevrenizde varsa loc kullanan biri aslında 5 dakikada çıkar lekesi.
Hiçbir şey çıkarmazsa şampuanı deneyin derim, hem zarar vermiyor hem de gerçekten bazı lekelei çıkarmada oldukça başarılı.

Sildim şuan, kuruyuncaya kadar bekleyeyim hala geçmemiş olursa şampuanı deneyeyim. O da olmazsa sabah loc bulmaya çalışayım komşulardan. Yarını idare etsin de yıkamaya veririm belli olacak olursa. Çok teşekkür ederim.

Kahve cay vb seyler dokuldugunde uzerine hemen kagit havlu bas. Ama asla silme xunku bu asamada yapavagin silme islemi dokulen seyin iyice icine islemesine sebep oluyor. Kagit havluyu hic islaklik kalmayana kadar surekli degistir ve bastir. Kagit havluya cikan bir islaklik kalmayinca da neyle silsen cikiyor ben islak mendille silerim mesela hemen gecer. Ben bu yontemle beyaz koltugumdaki turk kahvesi lekesini bile cikardim. Turk kahvesinde tek fark siviyi kagit havluya emdirince kalan telve tanelerini supurge ile cektirmwniz gerekiyor silmeden once.

Back
X