• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik için ideal yaş ve zaman

geçen gün bir tanıdığım işe görüştüm hiçbir sorunları olmadığı halde 12 senedir çocukları olmuyor. İlk 2 sene korunduğuna o kadar pişman ki. Etrafımdaki bu hikayeleri duyduğum için endişelerim
İlk 2 sene korunmasa 14 yıldır çocuğu olmuyor olurdu bir alakası yok bence

3 senedir beraberiz biz. Bu 3 sene boyunca da vakit buldukça hep beraberdik
Evet anlıyorum ama beraber yaşamak farklı. Ben de eşimle beraber yaşamaya başlamadan önce 4 senedir beraberdim ve sürekli dip dibeydik yine ev ortamındaydık. Aynı ev içinde 1 sene kadar geçiş süreci oluyor her türlü.

geçen gün bir tanıdığım işe görüştüm hiçbir sorunları olmadığı halde 12 senedir çocukları olmuyor. İlk 2 sene korunduğuna o kadar pişman ki. Etrafımdaki bu hikayeleri duyduğum için endişelerim
e 12 sene cocugun olmamis kadin 2 sene korunmasa sanki olur muydu? ha 12 sene ha 14 sene ne farki var:)
bence boyle seyleri cok dinleyip strese girme. stres gebeligin önündeki en büyük engellerden.
benim en yakin arkadasim evlilikten önce kontrole gittiginde "tup bebekle bile gebe kalma sansin az' demisler, tonla drama yasadi, nisanlisina "benle evlenme, cocugum olmayacak" bile dedi😅evliliği erkene cektiler pandeminin göbeğinde nikahlar acilir acilmaz evlendi ki hemen baslayalim tup bebege diye. tedavi icin adet beklerken o adet hic gelmesi yerine bie cocuk geldi. bir yillik evliyken bebegi 2 aylikti.
oysa hemen hamile kalmak istemiyordu,pandemide hamile kalmak istemiyordu, evlilige alismak istiyordu. ama doktor oyle deyince kaybetme korkusundan hemen giristiler
yani herkesin hikayesi cesit cesit.
senin de olur bebegin vakti gelince neden olmasin?
degerlerin gayet iyi. olmayacagi varsa zaten olmaz. bunun birkac ay daha korunmayla bir alakasi yok

Evet anlıyorum ama beraber yaşamak farklı. Ben de eşimle beraber yaşamaya başlamadan önce 4 senedir beraberdim ve sürekli dip dibeydik yine ev ortamındaydık. Aynı ev içinde 1 sene kadar geçiş süreci oluyor her türlü.
Şuan bu soruyu başkası sormuş olsa ben de aynı şekilde cevap verirdim ama insan kendisi olunca daha farklı oluyormuş, mantıklı olanı bildiğim halde düşünüyorum 🫠

Şuan bu soruyu başkası sormuş olsa ben de aynı şekilde cevap verirdim ama insan kendisi olunca daha farklı oluyormuş, mantıklı olanı bildiğim halde düşünüyorum 🫠
Amh değerin iyiymiş, bence endişeye gerek yok evliliğin tadını çıkar eşinle bir cicim aylarınız geçsin ilk tartışmalar yaşansın iletişim sağlamlaşsın. Hamile hamile o geçiş süreci çekilmez. Mesela şu an daha yeni hamileyim ruh halim dalga dalga eşim tolere edebiliyor ama bunu 3 sene önce beraber yaşamaya başladığımız gibi hemen yaşamış olsaydık yıpranırdık.

Ben 29 yaşındayım ve 13 aylık evliyim. Eşimle malesef farklı şehirlerde yaşıyoruz henüz ortak bir ev kurup eşya bile almadık. Önümüzdeki haziranda okullar kapanınca dönecek ve ağustosta da inşallah ataması yapılacak. Genelde 2-3 haftada bir görüşüyoruz. Bu süreçte ev aldık yeni yeni eşya vs bakıyoruz. Yani tamamen birleşip de evimizde yaşamamız temmuzu bulacak. Bir yandan da bebek için düşüncelere başladım. Yaşım dolayısıyla geç kalır mıyım şimdiden acaba denemek mi lazım sonra istediğimde olmazsa pişman olur muyum düşüncelerindeyim. Eşim ise o buraya geldikten sonra beraber vakit geçirmemizi sonrasında çocuk düşünmemizi istiyor. Ama bu sefer oldu doğdu desek bile 31-32 yaşına geleceğiz. Toplamda 3 yıldır beraberiz her fırsat bulduğumuzda beraber vakit geçirdik yazın zaten tamamen beraberdik. Kadın doğumda hormon testlerime baktırdım hepsi normal çıktı bu arada. Ama bilemiyorum sizlere de danışmak istedim benim durumumda olan var mıdır acaba aranızda? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için
Aynı evde min 1 sene geçirmeden yapmayın bence. Çocuğun olmamasının da korunmayla alakası yok, yumurta rezerviniz iyiyse acele etmeniz için bir sebep yok.

3 senedir beraberiz biz. Bu 3 sene boyunca da vakit buldukça hep beraberdik
Evlilik düzenine girmemişsiniz, bebek olur olmaz endişesi kadar karı koca ilişkisi konusunda endişe edin esas heleki eşiniz biraz vakit isterken. Bebekler uzaktan tatlı hoş ama o işler hiiç kolay değil, en sağlam relax evlilikleri bile bi sınava sokuyor. Bu illa kavga dövüşte değil, hamilelik ayrı bebeğin ilk zamanları uykusuzluk bir çok aktivitenin yarım kalması, bir süre rahat rahat sevişememek vs vs bir sürü şey.
Benim bi arkadaşım 2 senede boşandı böyle, atama nedeniyle uzak şehirdeydiler ara ara geldi gittiler normalde 1 sene olacaktı ama arkadaşım (30 yaş) dayanamadı, o ara ziyaretlerinde bebek istedi, sonra işler ters gitti ve birleşmeleri 1 sene daha uzadı, o sürede bebek doğdu ve direk 3 kişi bir ev düzenine adapte olmaya çalıştılar. Malesef eşi çok zorlandı, yeni evliylen rahatca gezmek, sevişmek film izlemek,misafir ağırlamak gibi bir çok durum tahmin edilen gibi olmayınca bocaladı, birden bebekle birlikte kaynana kayınpeder herkes tebelleş oldu torun diye,eşinede sorumluluk ağır geldi. Kavgalar çirkinleşince ayrıldılar. 6-7 ay bir kaldılar yani.
Direk konunuzu okuyunca onlar geldi aklıma.

Amaaan o neymiş 😃 nişanlın yabancı mı
evet öyle.
ayni sekilde tuvalette yerde duran bezle buzdolabi temizligi yapmak istemesi falan da vardi🤣🤣 bunlarin hicbirini tatilden tatile bilemiyorsun. ayni evde uzun uzun yasamak lazim ki anlaşilsin bazi seyler. yoksa bana da sorsan "cok temiz cocuk" derdim :)
bir de 3 ay tatilde gormek cok baska çünkü tatilde insan cok mutludur,calismiyor, parasi yatıyor, özlediği karisi yaninda...insan daha ne ister
ama ise gidip gelecek, cocuklar beynini bipecek tum gün. eve gelince bas agrisi cekecek falan, iste birsey olacak akli takilacak, canı sıkilacak, gece gec yatacak sabah ise gidecek uykusuz kalacak, yorgun diye tum gun uyumak isteyecek, yaz tatilinde tatilde olan futbol takimlari maca baslayacak falan:)
biraz ev halini gorup alisip oyle dememekten zarar gelmez.
bir de degerlerin gercekten cok guzel. amh 3 demek tonla saglikli yumurtan var demek. cok degil 1 sene daha beklesen hem eve yerlesmis olursunuz, hem birbirinize alismis olursunuz, hem adam atanir maddi olarak önünüze bakabileceginiz bir durum olur kafalarınız rahat eder.
siz de o arada gebelige yardimci olacak sekilde beslenirsiniz, bu sekilde yazarsaniz internette oldukca fazla bilgiye erisirsiniz. doktorunuzdan da vitamin mineral isteyin eksiklerinize göre. D vitamini cok etkili mesela hamile kalmada, ayni sekilde ferritin dusukse depoyu doldurmak lazim . o arada bir disciye gidersiniz hazir gebe degilken size bir bakar varsa yaklasan dolgunuz vs onu yapar cunku hamileyken yapmiyorlar . kontrol ettirmezseniz ve hamileyken gelirse gelecek olan agridan kivranir durursunuz. boyle seyleri halledersiniz, birikim yaparsiniz, spora başlarsınız falan, kendinizi gebelige hazirlarsiniz.
sonra olur zaten neden olmasin

e 12 sene cocugun olmamis kadin 2 sene korunmasa sanki olur muydu? ha 12 sene ha 14 sene ne farki var:)
bence boyle seyleri cok dinleyip strese girme. stres gebeligin önündeki en büyük engellerden.
benim en yakin arkadasim evlilikten önce kontrole gittiginde "tup bebekle bile gebe kalma sansin az' demisler, tonla drama yasadi, nisanlisina "benle evlenme, cocugum olmayacak" bile dedi😅evliliği erkene cektiler pandeminin göbeğinde nikahlar acilir acilmaz evlendi ki hemen baslayalim tup bebege diye. tedavi icin adet beklerken o adet hic gelmesi yerine bie cocuk geldi. bir yillik evliyken bebegi 2 aylikti.
oysa hemen hamile kalmak istemiyordu,pandemide hamile kalmak istemiyordu, evlilige alismak istiyordu. ama doktor oyle deyince kaybetme korkusundan hemen giristiler
yani herkesin hikayesi cesit cesit.
senin de olur bebegin vakti gelince neden olmasin?
degerlerin gayet iyi. olmayacagi varsa zaten olmaz. bunun birkac ay daha korunmayla bir alakasi yok
Bende aşağıda yazdım arkadaşım benzer sebepten ya olmazsa diye acele etti ve boşandı sonunda. Ev düzenine girdiklerinde karı koca +kolik bir bebek, bebeğe bakmak sevmek bahanesi ile gelen kayın aile yatılı kalanlar derken iş başka yere gitti

Aslında şu şekilde hemen şuan değil zaten öncesi süreci de olmalı. İşte 3 ay öncesinden folik asit başlanıyor vs. Bir de bu sefer istediğim zaman olmazsa düşüncesind kapıldım yoksa evet ben de normalde aynı şekilde düşünüyordum
Ay hiç öyle 3 ay önce folik aside falan başlamadım. Zorunluluk değil ki bu.
Eşim de bu fikre alışmaya başladı sadece düşüncesi hamileliği ondan ayrı geçirme ihtimalim bunu istemiyor. Açıkçası ben de istemiyorum. Ama birkaç ay sonra denemeye başlasam bile zaten belki eşim geldikten sonra hamile kalacağım?
Hemen olmuyormuş zaten diyerek denediğimiz ilk ay hamile kaldım ben 😅

Son düzenleme:
evet öyle.
ayni sekilde tuvalette yerde duran bezle buzdolabi temizligi yapmak istemesi falan da vardi🤣🤣 bunlarin hicbirini tatilden tatile bilemiyorsun. ayni evde uzun uzun yasamak lazim ki anlaşilsin bazi seyler. yoksa bana da sorsan "cok temiz cocuk" derdim :)
bir de 3 ay tatilde gormek cok baska çünkü tatilde insan cok mutludur,calismiyor, parasi yatıyor, özlediği karisi yaninda...insan daha ne ister
ama ise gidip gelecek, cocuklar beynini bipecek tum gün. eve gelince bas agrisi cekecek falan, iste birsey olacak akli takilacak, canı sıkilacak, gece gec yatacak sabah ise gidecek uykusuz kalacak, yorgun diye tum gun uyumak isteyecek, yaz tatilinde tatilde olan futbol takimlari maca baslayacak falan:)
biraz ev halini gorup alisip oyle dememekten zarar gelmez.
bir de degerlerin gercekten cok guzel. amh 3 demek tonla saglikli yumurtan var demek. cok degil 1 sene daha beklesen hem eve yerlesmis olursunuz, hem birbirinize alismis olursunuz, hem adam atanir maddi olarak önünüze bakabileceginiz bir durum olur kafalarınız rahat eder.
siz de o arada gebelige yardimci olacak sekilde beslenirsiniz, bu sekilde yazarsaniz internette oldukca fazla bilgiye erisirsiniz. doktorunuzdan da vitamin mineral isteyin eksiklerinize göre. D vitamini cok etkili mesela hamile kalmada, ayni sekilde ferritin dusukse depoyu doldurmak lazim . o arada bir disciye gidersiniz hazir gebe degilken size bir bakar varsa yaklasan dolgunuz vs onu yapar cunku hamileyken yapmiyorlar . kontrol ettirmezseniz ve hamileyken gelirse gelecek olan agridan kivranir durursunuz. boyle seyleri halledersiniz, birikim yaparsiniz, spora başlarsınız falan, kendinizi gebelige hazirlarsiniz.
sonra olur zaten neden olmasin
Evet eşim gelene kadar 4-5 kilo fazlamı vermeye çalışacağım. Sigara bırakma( normalde günde 3-4 tane içerim) , diş dolguları, ve sağlıklı beslenme+takviyeler zaten bunları tamamlamak sanıyorum ki yazı bulur 😊 teşekkür ederim yorumlarınız için

Ay hiç öyle 3 ay önce folik aside falan başlamadım. Zorunluluk değil mi bu.

Hemen olmuyormuş zaten diyerek denediğimiz ilk ay hamile kaldım ben 😅
Evet hemen o ay hamile kalmaya hazır olunmadığı sürece denememek lazım şans işi bunlarrr 😄 olacaksa olacak zaten vücut "hmm bunlar yeni başladı hemen kalmiyim 3. aya kalayım" demiyor ki

Ben 29 yaşındayım ve 13 aylık evliyim. Eşimle malesef farklı şehirlerde yaşıyoruz henüz ortak bir ev kurup eşya bile almadık. Önümüzdeki haziranda okullar kapanınca dönecek ve ağustosta da inşallah ataması yapılacak. Genelde 2-3 haftada bir görüşüyoruz. Bu süreçte ev aldık yeni yeni eşya vs bakıyoruz. Yani tamamen birleşip de evimizde yaşamamız temmuzu bulacak. Bir yandan da bebek için düşüncelere başladım. Yaşım dolayısıyla geç kalır mıyım şimdiden acaba denemek mi lazım sonra istediğimde olmazsa pişman olur muyum düşüncelerindeyim. Eşim ise o buraya geldikten sonra beraber vakit geçirmemizi sonrasında çocuk düşünmemizi istiyor. Ama bu sefer oldu doğdu desek bile 31-32 yaşına geleceğiz. Toplamda 3 yıldır beraberiz her fırsat bulduğumuzda beraber vakit geçirdik yazın zaten tamamen beraberdik. Kadın doğumda hormon testlerime baktırdım hepsi normal çıktı bu arada. Ama bilemiyorum sizlere de danışmak istedim benim durumumda olan var mıdır acaba aranızda? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için
Eşin haklı. Yaşınızda geçmiyor ayrıca.

Evet hemen o ay hamile kalmaya hazır olunmadığı sürece denememek lazım şans işi bunlarrr 😄 olacaksa olacak zaten vücut "hmm bunlar yeni başladı hemen kalmiyim 3. aya kalayım" demiyor ki
Yani evet, hemen olmuyor ihtimali kadar hemen olabilir ihtimalini de düşünmek gerek. Nedense hep en olumsuzu düşünülüyor ama tamamen hazır olmadan bebek sahibi olmak daha kötü bir senaryo kimse farkında değil.

Merhaba gebeliği ne zaman planlarsınız bilemem ama tamamen şana işi. Burda herkes yaş ve Amh değerinden bahsetmiş ben 25 yaşımda evlenip 3 ay sonra gebelik planladım. 3,12 amh ile 4,5 yıl sonra gebe kaldım. Bu arada evlendiğimde amh daha yüksekti 3,12 geçen yılki değerim. Amh değeri hemen gebe kalacağınız anlamına asla gelmiyor bunu öncelikle bilin. Rahimde şekil bozukluğu, perde olması, fallop tüplerinde tıkanıklık olması (ancak hsg çekimi ile tanısı konulabilir), eşinizin sperm sayısı, kalitesi.. gebeliği etkileyen o kadar çok faktör varki kısaca ASLA Amh değerine güvenmeyin gebe kalma süreniz arttıkça doktor farklı farklı testler filmler vs isteyecek ve eğer kalamazsanız sebebini öğrenmeniz biraz süre alabilir, tedaviniz de aynı şekilde. Yaşamış biri olarak bu ihtimallerin de var olduğunu ve yaşandığını belirtmek istedim kararınızı ona göre verin.

Evlenmekte tek amaciniz çocuk doğurmak miydi?

Eşiniz sizle hiç başbaşa bir aile olarak anılar biriktirmekten bahsetmeden, daha aynı evde bile yaşamadan, sürekli çocuk çocuk dese ne hissedersiniz?

Merhaba gebeliği ne zaman planlarsınız bilemem ama tamamen şana işi. Burda herkes yaş ve Amh değerinden bahsetmiş ben 25 yaşımda evlenip 3 ay sonra gebelik planladım. 3,12 amh ile 4,5 yıl sonra gebe kaldım. Bu arada evlendiğimde amh daha yüksekti 3,12 geçen yılki değerim. Amh değeri hemen gebe kalacağınız anlamına asla gelmiyor bunu öncelikle bilin. Rahimde şekil bozukluğu, perde olması, fallop tüplerinde tıkanıklık olması (ancak hsg çekimi ile tanısı konulabilir), eşinizin sperm sayısı, kalitesi.. gebeliği etkileyen o kadar çok faktör varki kısaca ASLA Amh değerine güvenmeyin gebe kalma süreniz arttıkça doktor farklı farklı testler filmler vs isteyecek ve eğer kalamazsanız sebebini öğrenmeniz biraz süre alabilir, tedaviniz de aynı şekilde. Yaşamış biri olarak bu ihtimallerin de var olduğunu ve yaşandığını belirtmek istedim kararınızı ona göre verin.
Aslında amhye odaklanma sebebimiz yapmak istersen hemen yaparsın diye değildi, eğer amh düşükse çocuk deneyebileceği zaman da azalmış olacaktı, o zaman da evet zamanın daralmış ikiniz de çok istiyorsanız hemen deneyin derdik

İdeal yaş diye bir şey yok 20 30 40 yaş doğurgan yaşlar millet 3 4 doğuruyor ha 30 ha 33 çok büyük bi fark yok. Bebek hayatı felç ediyor maddi manevi hazır olmak lazım. Ben 7 sene sonra yaptım doya doya yaşadım evlenmeden 2 sene aynı evde de yaşadık. Ev araba aldık borca cesaret ettik tatile gittik bol bol sabah uyanıp sevişip işe gittiğimiz oldu hala özlüyorum eski günleri. Daha çok yeni bi aynı eve girin tanıyın gezin tozun. Gebe kalacaksın hormonların alt üst olacak belki seks yasak olacak kocandan tiksinme durumuna geleceksin bunu ben yaşadım ve aynı şeyi yaşayan çoook kadın var. Doğum sonrası 2 saatte bir uyanıp bebeğe bakıyorsun bazen kolik oluyor ağlıyor. Bebek hayatı tamamen felç ediyor değiştiriyor sorumluluğu var. Tüm paran günün emeğin ona gidecek zamanın ona gidecek. Evet bebek sahibi olmak çok güzel bir şey ama bence şuan erken. En azından 1 sene daha erteleyin. Zaten neden aynı evde değilken evlendiniz ki buradan bakına yaşım geldi evleneyim evlendim çocuk yapayım bu var

Aslında amhye odaklanma sebebimiz yapmak istersen hemen yaparsın diye değildi, eğer amh düşükse çocuk deneyebileceği zaman da azalmış olacaktı, o zaman da evet zamanın daralmış ikiniz de çok istiyorsanız hemen deneyin derdik
Evet çok haklısınız amh değerinin iyi olması deneme ve eğer tedavi gerekirse o süreçte geçecek zaman için büyük fırsat. “Ama bu sefer oldu doğdu desek bile 31-32 yaşına geleceğiz. ” yazdığı için genç yaşta da anne olmak istiyor gibi düşündüm. Benim amh ve tüm değerlerim normalken aynı zamanda eşime de sperm sonuçlarında normal yoldan gebelik için engel yok demelerine rağmen 4,5 yıl (1 negatif aşılama,1 negatif tüp bebek) sonra doğal gebelik anca oldu. Sebebi sperm kalitesinin düşüklüğüymüş her olumsuzlukta farklı farklı testler yapılarak bulundu. 25 de evlendim 30 da Allah nasip ederse anne oluyorum. Konu sahibi anne olma yaşını önemli buluyorsa benim gibi sorun yaşayanların varlığını da bilmeli bence.

Back
X