Halsizlik, yorgunluk, bi de üstüne mide bulantısı :(

nicki_mouse

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
1.031
962
323
6 haftalık hamileyim ve kalan haftaların nasıl geçeceğini şimdiden düşünmeye başladım Çalışıyorum ve işim de yoğun bir iş. Üstelik seyahati de cabası... Fakat ben kolumu kaldıracak gücü kendimde bulamıyorum Akşamları yemekten sonra TV karşısında uyukluyor, sonra kalkıp yatağıma yatıyorum. Yine de dinlenmiş olarak kalkmadığım gibi, bir de sabah bulantıları bütün enerjimi alıp gidiyor. Henüz kusmuyorum ama doğru düzgün birşey de yiyemiyorum. Kilo almak bir yana, kilo vermeye başladım. Evde de her işim yarım, bir çamaşır seriyorum, günlerce orda kalıyor. Eşim yardım etmeye çalışıyor ama o da elinden geldiği kadar. Sizler de böyle misiniz kızlar, var mı kendinizce formülleriniz? Birbirimize destek olalım en azından.

Evet bütün hamileler az çok bu durumlarla karşılaşmıştır.Bu günlerde temizlik ve ev düzeni konusunda bence endişelenmeye gerek yok.Yapılmasa da birşey olmaz.Benim de her işim yarım.Evimi doğru düzgün temizleyemiyorum,temizlemekte istemiyorum.Bu dönemde bazı şeyler eksik olması ya da yapılmaması normal.Bence sen kendini hiç yorma,hiçte üzme.Şu and evi b*k götürse umrumda değil.Yapabildiğim kadar yaparım,fazlası değil.Bulantıları doktorunla konuş istersen,çalışırken bulantılarla uğraşmak zor.Ama bu dönemler de geçiyor.Sabret birazcık. 12-13. haftadan sonra normale dönmeye başlayacak herşey.İlk 3 ay annenin yedikleri bebek için önemli olmuyor benim bildiğim.Bu dönemi atlattığında açığı kapatabilirsin.Lütfen kendini yıpratma.Fırsat bulduğunda mutlaka dinlen,uyu.Bunlar çok normal şeyler.Eşin de bunu anlayıp sana yardım ediyor ne güzel.
Çalışan bir hamile olmak zor.O yüzden bazı şeyler 2. plana atılmalı.Örneğin ev işleri gibi.

valla aynı sorun hatta daha fazlası bende de var kızlar...bende öğretmenim.. geçen gün kontrolüm vardı doktora gittim...istifra etmekten birşey yiyip içememekten bebişim susuz kalmış...2 gün hastanede kaldık serumlar vitaminler mide bulantı ilaçları falan...alt üst olduk resmen.. 10 gün de rapor verdi doktorum..ama sonrasında nasıl okula gideceğim hiç bilmiyorum..(( ya bir şey kafama takıldı.. ultrasonda bebeğimin boyu 2 buçuk mm göründü 8. haftada bu normal mi sizce??

Dün öğlenden beri, 17 saat yattım ve sadece tuvalete gitmek için kalkabildim. Akşam yemek de yiyemedim, bi iki meyve yiyebildim sadece. Sabah kahvaltı da yapamadım, süt içtim zorla, ama öğlen biraz yemek yedim. Aşırı bir bulantı yok ama yine de yiyemiyorum Biraz daha dayanmalıyım, keşke çalışmıyor olsaydım diyorum sadece. Bu arada öğlen beyaz leblebi aldım, biraz bastırdı sanki midemi, daha iyiyim. Yorgunluğun da dinlenmekten başka ilacı yok, dünden sonra daha iyi oldum bugün. Bebeğimiz için sabredeceğiz napalım :)

Yorgunluk, depresyon, panik, anksiyete hepsi mevcut arkadaşlar mide bulantım yok ama çok zorlanıyorum...
Hamile olduğuma sevinemedim bile...

Sen yüzmüşsün yüzmüşsün, kuyruğuna gelmişsin. İnşallah çok kısa bir sürede bitecek senin sıkıntıların :)

Aminn inşallah regli önceside sıkıntım olurdu benim olsamda rahatlasam derdim hep neredeyse 1,5 aydır sıkıntıdan başıma ağrı giriyor...
Ben gebelik önceside psikilojik rahatsızlık yaşamıştım ama geçmişti ne güzel (
Anne olmak çok zormuş....

Kızlar biliyorum hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor, bana da öyle gelmişti, 4 ay boyunca peynir-ekmek-şeftaliyle beslendim, ağız tadıyla su bile içememiştim. İlk 4 ayda 5 kilo verdim. Ama sonrasında her şey düzeliyor Allah'ın izniyle inanın. Hele bebeğinizin içinizde kımıldandığını hissettiğiniz zaman bütün çektiklerinizi unutuyorsunuz. Bırakın işler mükemmel olmayıversin, şu an içinizde mükemmel bir varlık büyüyor, siz yeterince iş yapıyorsunuz çaktırmadan Hele temizliğe filan hiç takılmayın, önceliğiniz sağlığınız ve bebişin sağlığı. Görünen kısımları mümkün olduğunca düzgün tutun yeter.

benimde çamaşırlrım günlerdir çamaşırlıkta duruyo, uyumaktan vakit bulamıyorum. televizyonda bi doktor bulantılar için sabah kalkmadan gliserin yeyin dedi, bende gliserin aldım ama bikaç gün yedikten sonra ondan tiksindim. benim bulantıma portakal ve mandalina iyi geliyor.

arkadaşlar vücudunuz artan hormonunuza alışmaya çalışıyor.
bende evi temizledim, bulaşık yığılardı, çamaşırlar 1 hafta askıda kalırdı, evin her tarafı kıl yumağı olur.. tuvalet haftada 1 yıkanır, hatta ve hatta kendimi bile salmıştım.. eşimi yanıma yaklaştımıyordum.

yeni yeni kendime geldim. boşverin yaa, bebeğinizi yormayın

İlk haftalar uyku halsizlik bende de daha fazla olmuştu sonra birden Eneji geliyo merak etme hamilelik bitene kadar dalgalanmalar oluyor bir yorgun bir normal önemli olan bel ağrısı canım ozaman hiç hareket edememiştim ben onuda takviye ilaçla hemen aştım hamileliğe insan son haftalarda olsa bile alışamıyor oyuzden keyifini çıkarmaya bak uykun varsa yat iş yapmak ıstemıyorsan yapma takma kafana

Bende bu haftalarda böyle oluyorum.4 yaşında ve 10 aylık iki kızım daha var.Çok zor geçiyor benimde.Misafir odam çamaşırhaneye döndü.Balkonda askıda çamaşır,misafir odasında çamaşır.Kim katlıyacak bende bilmiyorum Ben şu sıralar eve kimseyi kabul etmiyorum.Açıkca diyorum gelmeyin diye.Çünkü çocuklarıma bakabilmek için evden vazgeçtim.Temizlik bulaşık hep geri planda.İnşallah geçecek bu günler.Az sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…