hamarat ev hanımları bizde burda toplanalım

canım çok güzel olmuş açıklamaların yararlanacğım çok şey var...ama diyelim tek bir kişinin çayı bittiyse o tek bardağı damı tepsiye koyup götürüyosun yani garip olmuyormu..kusura bakma gerçekten öğrenmem lazım soruyorum her ayrıntıyı....yada diyelim baya kalabalık 3-4 kişinin çayı bitti tamam ozaman tepsiye koyup mutfakta çayı koymak çok mantıklı ama ozaman bardaklar karışmazmı insanlar unutmazmı hangisi benim diye bu konuda aydınlatırmısın canım.....evet çayın dibini dökmek çok önemli gerçekten..bide şu var bardaklar soğuk oluyo çayları koymadan önce çaydanlığın altındaki suyla bardaklara sıcak su konuluyo bilirsin heralde o sıcak suyu dökmek mi lazım çaydanlığın altına geri boşaltmak mı....

Canım bende 1-2 şey eklemek isterim.
Çayı sıcak seven biri olarak mutfaktan servisi bende severim.
Hem en uygununun o olduğunu düşünüyorum.
Birkaç kişinin çayı aynı anda bittiğinde çay kaşıklarından yardım alıyorum.
Mutfağa götürürken birini bardağın içinde birini tabağın kenarında, birinin sapı tepside vs.
Misafirlerim çok özel değilsede demlikle birlikte mutfaktan getirip onların yanında doldurup, tekrar geri götürüyorum.
Eğer tüm misafirlerim aynı demlilikte çaydan hoşlanıyorsa porselen demliktende faydalanıyorum.
Bardakların içindeki sıcak sudan bahsetmişsin, onları tekrar demliğe değil, boş bir bardağa aktarıyoruz.
Porselen demlik, çorbalık gibi yardımcı kullanırsan ana malzemeyi koymadan sıcak suyla çalkalamalısın.
Böylece çay-çorba soğumamış oluyor.

Sevgiler...

Canım bende 1-2 şey eklemek isterim.
Çayı sıcak seven biri olarak mutfaktan servisi bende severim.
Hem en uygununun o olduğunu düşünüyorum.
Birkaç kişinin çayı aynı anda bittiğinde çay kaşıklarından yardım alıyorum.
Mutfağa götürürken birini bardağın içinde birini tabağın kenarında, birinin sapı tepside vs.
Misafirlerim çok özel değilsede demlikle birlikte mutfaktan getirip onların yanında doldurup, tekrar geri götürüyorum.
Eğer tüm misafirlerim aynı demlilikte çaydan hoşlanıyorsa porselen demliktende faydalanıyorum.
Bardakların içindeki sıcak sudan bahsetmişsin, onları tekrar demliğe değil, boş bir bardağa aktarıyoruz.
Porselen demlik, çorbalık gibi yardımcı kullanırsan ana malzemeyi koymadan sıcak suyla çalkalamalısın.
Böylece çay-çorba soğumamış oluyor.
teşekkürler canım bana en yatkını demliği alıp gelmek geliyor yaa nedense diğerini karıştırırm ama özel misafir durumunda da bu şart olmalı da normal yanıdıklarıma falan yanlarında servis yaparım galiba...çok teşekkürler canım ev hanımımısın

Sevgiler...

Benide araniza kabul edersinizmiii :18:

bende hamaratimdir :18:

tabikide canım hoşgeldin döktür marifetlerini ozaman bizde faydalanalım:9:evdemisin canım ev kızı ev hanımı ? hangisisin? günlerini nasıl geçiriyosun temizlik falan çok vaktini alıyormu

tabikide canım hoşgeldin döktür marifetlerini ozaman bizde faydalanalım:9:evdemisin canım ev kızı ev hanımı ? hangisisin? günlerini nasıl geçiriyosun temizlik falan çok vaktini alıyormu

tsk ederiiim hosbulduk :)... yeni evliyim ve ilk aylarimi evimde ask yuvamda gecirmek istedigim icin suan calismiyorum, okadar cok alistimki bi müddet calismayida düsünmüyorum :1:... günlerim temizlik ve yemekle geciyor valla zaten butun gunumu aliyor.. yarinada arkadaslarim gelcek kalabalik olcaz ona hazirlik yapmaya baslayacagim birazdan.. bana böyle degisik biseyler önerebilirmisin (cok vakit almayan bisi olsun??) aksam yemege geleceklerde:1: bana kalsa

tarhana corbasi
firinda tavuk patates
pilav
kizartilmis patlicanli dolma
iki cesit salata

eti pufa benzeyen bi kek var puddingli ondan düsünüyorum
bide serbetli tatli

nasil??:58:

tsk ederiiim hosbulduk :)... yeni evliyim ve ilk aylarimi evimde ask yuvamda gecirmek istedigim icin suan calismiyorum, okadar cok alistimki bi müddet calismayida düsünmüyorum :1:... günlerim temizlik ve yemekle geciyor valla zaten butun gunumu aliyor.. yarinada arkadaslarim gelcek kalabalik olcaz ona hazirlik yapmaya baslayacagim birazdan.. bana böyle degisik biseyler önerebilirmisin (cok vakit almayan bisi olsun??) aksam yemege geleceklerde:1: bana kalsa

tarhana corbasi
firinda tavuk patates
pilav
kizartilmis patlicanli dolma
iki cesit salata

eti pufa benzeyen bi kek var puddingli ondan düsünüyorum
bide serbetli tatli

nasil??:58:

valla gayet güzel canım ama tarhanayı sevmeyen olabilir sen her damak tadına hitap eden mercimek çorbasını yap sitersen daha güzel olur bence....ev hanımlığına daha yatıksın ozaman canım inşallah çalışman gerekmez :8:

kızlar misafirlere kahfe verince hepsine tek tek su veriyomusunuz diyelim 6 kişi var 6 tane su bardağı da getiriyomusunuz yanında

Back
X