• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamarat olmak..

Kızlar ben lisede ev işlerine filan öyle çok meraklı değidim , ders çalışırdım zaten annem de çok üstelemezdi.Üniversitede de ailemden uzakta okuyorum ve yurtta kalıyorum..Yemek yapmayı filan bilmiyorum.Ailemin yanına gelince anneme filan yardım ederim o kadar.Sevgilimde bunu hep içten içe sorun yapıyordu farkındaydım ama sonradan bir şekilde hallederiz evlenince yemeği dedi.Şimdi memlekete gitti ailesinin yanına daha dönüş yolunda telefonda konuşmalarda hamarat değilsin filan diyor bana..Ben de biz evlenirsek severek evlenicez böyle şeyler sorun olmamalı diye düşünüyorum ki daha çok var evlenmemize , okullar biticek. Üstelik yemek yapmam da demiyorum evlenince , öğrenirim diyorum.Normal mi sizce böyle şeyleri sorun etmesi ? Her erkek sorun eder mi ? :44:

elbette sorun olmamalı...söylediği şey de şu an için çook ama çok gereksiz..yemek yapın diye mi evleniyor sizinle...ayrıca evlenince hepsi olur...söylediklerini sorun etmeyin sakın "amaan evlenince nasıl olsa yapacağım" deyip geçiştirin...

Son düzenleme:
Offf off zaten üzülüyorum yemek yapmayı bilmiyorum diye bir de üstüne böyle dedi :19:
Haklısın canım aslında ben de senin gibi düşünüyorum , öyle dicem bir dahaki sefere.

canım bende annemi izleye izleye öğrendim annem yokken pratik yapardım evde.. zaten elinin altında internette var çok kolay öğrenirsin hiç sorun yapma bence.. ama evlenene kadar öğrenemezsen o sorun olabilir. sevdiceğimin abisinin eşi hiç bişi yapmayı bilmiyo hergün pizza yiyolar :23:

Bir de işin kötü Gaziantepli sevgilim ve benden hamarat :50: kebap filan yapmasını bilir :50: Ben makarna filan yaparım arada onlar da tatsız tuzsuz olur :25: Öğrenirim ama bir gün heralde sonuçta öğrenmeyi istiyorum :26: Benim için sorun olan aslında sevgilimin bunu bu kadar sorgulaması.. Git annen sana hamarat kız bulsun dedim ben de. :26:

Son düzenleme:
=) oh ne güzel o zaman madem o yapmayı biliyo o yapsın, benim eski ev arkadaşımda gaziantepliydi ben onun gibi yemek yapamıyorum diye sinsi sinsi gülerdi dalga geçerdi, yaptığı yemeklerde öyle ahım şahım bişi değil sebzeleri doğrar salçalı su yapar fırına atardı hergün, arada da çiğköfte yapardı o kadar. onun sevgilisi de şanlıurfalıydı ondan hep daha fazlasını isterdi, yani ne yaparsan yap erkeklerin gözü doymaz o yüzden çok biliyosa kendi yapsın hıh.. zaten şu an beraber yaşamıyosunuz anladığım kadarıyla o yüzden düşünme bunları boşver, öğrenirsin..

annemde bana söylenip dururdu senle evlenen aç kalır diye
evlendiğimde makarna yapmaktan acizdim
yemek yapmaktan korkuyordum
,zamanla alıştım şimdi yapmadığım yemek yok çevremdeki herkes ne kadar hamarat olduğumu söyler
annem bile şaşırıp kalıyor
bak canım hiç bir hamarat kadın anasının karnından hamarat olarak doğmadı
bu doğuştan gelen bir yetenek değil
zamanla öğrenirsin
erkek arkadaşında belliki ailesinden etkileniyor böyler sözler sarfediyor

Alalalala...Kendine bakıcı mı arıyor ,eş mi ? Yadırgadım doğrusu.

canım öncelikle kendine bir defter edin kalınca olsun bir tarafına örneğin makarna mı yaptın neyi ne kadar yaptığını yaz yiyince neyi bir daha yaptığında daha az ya da daha fasla koyacağını anlarsın böylece birkaç yapışta belli bir ölçüyü tutturabilirsin

defterin bir tarafına da yemek yapmakla ilgili püf noktaları yaz gerekirse annenden sor, boş zamanında denk gelirsen yemek proğramlarını izle (oktay usta yı tavsiye ederim gerçekten kolay ve güzel yemek tarifleri var)

kendine her yemek çeşidinden bir iki favori edin iyi bir et yemeği, şerbetli tatlı, sütlü tatlı, kek, kurabiye her türden ezberinde olan bir tarif olsun. bunları yapa yapa artık kendin çözmeye başlarsın zaten ne nasıl olur diye

ve en önemlisi annen yemek yaparken başından ayrılma mümkün mertebe, hatta annen izin verirse o tarif etsin sen yap

emin ol iyi bir yemek yapıcı olursun :)
hiç merak etme ama bunu erkek arkadaşın için değil kendini iyi hissetmek için yap

ha unutmadan yemek pasta vs yaparken telaşla yapma zevkle mutlulukla yap :34:

canıımm malesef aynı durumdayız yaaa hicbi yemegi yapmaayı bilmiyorum sevgilimde bir hamarat yapmadıgı yemek yokk :(
üstüme gelip duruyorr yaa hicbisey beceremiyosun diye uyuz ediyor bni evlenince napcam bimiyorum:(

Erkek midesine düşkündür tatlım ya... Temizlik ister ... Tabi bunlar ortak olmalı yani erkek yatsın kadın uğraşsınn ohhhh ne alaaa

Ama kadında düzen ister ...

Bir parça seni gördüm kendimde, ben temizliğin tsinden anlamam, hem çok sıkılırım, hem gereksiz görürüm sürekli temizlik yapmayı. Arada sırada yapmak istesem bile eve arkadaşlarım gelmeden yetiştirip hazır bir şekilde bekleyemem insanları. Erkek arkadaşım da diğer normal erkek arkadaşlarım da çok dalga geçerler ev işinden anlamamla, ama evin bir köşesine oturup ben yapmaya çalışıyım diye beklemezler bana geldiklerinde. Sen beceremiyorsun filan derler ama süpürgeyi elimden alıp kendileri süpürürler. Madem sevgilin ev işlerinde beceriksiz olduğunu söylüyor buyursun o göstersin sana, zaten üniversite okuyorsun yarın öbürgün evlenirseniz evde oturup kocanı beklemezsin, sende çalışırsın. E ikinizde çalıştığınıza göre temizliği filan ortak yapmalısınız.

Yemeğe gelince yemek yapmak çok keyifli birşey tatilde evine döndüğünde annenden göstermesini ister öğrenirsin, ya da internetteki tariflere püf noktalarına bakarsın, zaten bütün sulu sebze yemekleri, bütün zeytinyağlılar aynı tarzda hazırlanıyor bi çeşisini görsen diğerlerini yaparsın rahatlıkla. Sonrada erkek arkadaşın öğrenci evinde kalıyorsa gider bikaç basit yemek yaparsın erkekler nedense makarna dışında yemekler yapmanın çok olağanüstü bir durum olduğunu düşünüyorlar, hem evdekileri sevindirir hem kendini hamarat göstermiş olursun.

Son düzenleme:
canım madem o kadar hamarat sevgilin var aşkım sen bana da öğretirsin de hem takma kafana artık nasıl olsan da yaranamıyorsun ben mesela söylemesi ayıp çok hamaratım evimde ne yemeğim nede tatlım pastam eksik olur ama eşimin yanında bunun o kaddar önemi yok galiba

Öğrennirsin be canım.
Ben 2 yıl önce makarna bile yapamazdım :60:
O halimde sevdiceğime yemek yapmaya kalktım ama saf ben hiç tadına bakamadım heyecandan.
İlk kez beraber kalacaktık ve benim yaptığım yemeği yiyecektim.
Zorla yedirmeye kalktı bana ama 1 yudum almamla lavaboya koştum :1:
YAvrum hiç ağzını açmadan bir şey demeden yemiş.
Bırak şunları tost yaparız dedim sonra ama yiyeceği kadar yedi zaten.
HAtta sonra espirisi oldu uzun süre, hala da zaman zaman olur bak seni ne kadar sevdiğimi gör ölmeyi bile göze aldım diye.
Ama hep beraber öğreniriz dedi bana.
Sonra geçen sene ne olduysa bana birden bir ilham geldi.
Şimdi yapamadığım yemek, hamur işi nadirdir.
Ve herkes çok beğeniyor nasıl bu kadar güzel oluyor diye.
İnternetten tariflere bakmakla başladım önce, sonrasında zaten kavrıyorsun ne nasıl yapılıyormuş göz kararı oluyor hatta onu katayım bunu katayım diye yeni tarifler ortaya çıkıyor.
O kadar beceriksiz ben şimdi mutfakta stres atıyorum halledersin yani korkma.

Back
X