Hamile Anne adayları ve Anneler yardım.../konu tekrarı

mutluyuzbiz123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
1.208
608
Arkadaslar merhaba; ben yarın icin özel bır hastaneden kadın doğuma randevu aldım.Allah nasıp ederse; hazıran sonu gıbı cocuk yapmayı dusunuyoruz bunun öncesınde neler yapılıyor hastanede ,yarın hangı testler ıstenecek benden ,bırde sml testi olayı olacak mı ?Yasım 23 henuz ,sanırım 30 ve uzerı yapıyorlarmış benı aydınlatabılırmısınız bılgılerınızle??

Merhaba. ilk önce kan testi yapacaklardır hormonlarına bakmak için, sonra yumurtalıklarına bakarlar hersey yolunda ve sağlıklıysa folikasit verirler. hamile kalmayı düşünenlerin 3 ay öncesinden kullanması gerekiyormuş ben bukadar biliyorum. Allah saglıklı bir evlat nasip eder inş.

Merhaba. ilk önce kan testi yapacaklardır hormonlarına bakmak için, sonra yumurtalıklarına bakarlar hersey yolunda ve sağlıklıysa folikasit verirler. hamile kalmayı düşünenlerin 3 ay öncesinden kullanması gerekiyormuş ben bukadar biliyorum. Allah saglıklı bir evlat nasip eder inş.
Alttan muayene olmak zorundamıyım ıllakı ppekı??

çok teşekkur ederım,çok korkuyorum birşey cıkacak dıye nedense...

çok teşekkur ederım,çok korkuyorum birşey cıkacak dıye nedense...
hiç korkma aynı yaştayız bende adet düzensizliği vardı doktora gittim 7 tane kistim vardı rahim filmi cekilcekti cok üzüldüm bebiş olmayacak diye ama doktora gittikten 2 gün sonra hamile kalmışım ve 2 ay sonra ögrendim hamile oldugumu cünkü umudum yoktu . Ne cıkarsa cıksın kendini strese sokma stres bu işin en büyük düşmanı

Smear testi için alttan örnek alınıyor. Tavsiyem ilk olarak adetinin 2. ya da 3. gün git. İlk hormon testleri bu günlerde yapılır, istersen alttan ultrason ile yumurta sayımı da bu günlerde olur. Bir de adetinin 21. günü falan yapılan hormon testi var. Şimdilik bunlara bakılır.

genelde adetin 2. günü gidilir kontrol için bende çocuk yapmaya karar verdiğimde direk gitmiştim ama dr bana adetin 2. günü gel dedi ultrasonla baktı ve diğer testler

Smear testi için alttan örnek alınıyor. Tavsiyem ilk olarak adetinin 2. ya da 3. gün git. İlk hormon testleri bu günlerde yapılır, istersen alttan ultrason ile yumurta sayımı da bu günlerde olur. Bir de adetinin 21. günü falan yapılan hormon testi var. Şimdilik bunlara bakılır.
çok tesekkurle ozaman adet dönemımde gıdeyım

adetinizin ikinci günü gitmelisiniz.
smear testi yaparlar,
kan alırlar, hormonlarınıza bakarlar..
hiçbir sıkıntı yok ise -inşallah- folik asit başlarlar..
hakkınızda hayırlısı olsun..

çok tesekkurle ozaman adet dönemımde gıdeyım
Bir de nacizane tavsiyem, çocuk sahibi olmak için engel olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız eşin de ürolojiye gitsin. Onların işi kolay zaten 3-5 günlük cinsel perhizle sperm testi yapılıyor.

Ben bu yazdığımız testleri 3 kez falan yaptırdım, meğer eşimin değerleri düşükmüş. Onca eziyeti boşuna defalarca çekmişim.

Arkadaslar merhaba; ben yarın icin özel bır hastaneden kadın doğuma randevu aldım.Allah nasıp ederse; hazıran sonu gıbı cocuk yapmayı dusunuyoruz bunun öncesınde neler yapılıyor hastanede ,yarın hangı testler ıstenecek benden ,bırde sml testi olayı olacak mı ?Yasım 23 henuz ,sanırım 30 ve uzerı yapıyorlarmış benı aydınlatabılırmısınız bılgılerınızle??
Doğum öncesi muayene konusunda her doktorun tarzı farklı olabilir. Benim doktorum sadece folik asite başlatmıştı. Hormon testi veya başka bir test istememişti. 1-3 ay içinde hamile kalırsın, kalamazsan testleri o zaman yaparız demişti. Bu sürede hamile kaldığım için diğer testler yapılmadı. Bana vajinal ultrason ile bakılmıştı ve smear testi yapılmıştı. Cinsel yaşantısı olanlara rutin olarak smear testi yapılıyor zaten.
Bir arkadaşımın doktoru doğum öncesi bayağı bir test yaptırmıştı. Daha önce kızamıkçık (kızamık da olabilir emin değilim) geçirip geçirmediğine bakmıştı, hatta geçirmediği için hamilelikte risk diye aşısını olmuştu. Diş kontrolü için diş hekimine yönlendirmişti, tüm çürükleri için dolgu yaptırmıştı. Doktordan doktora ve kişiden kişiye değişiyor sanırım.

Doğum öncesi muayene konusunda her doktorun tarzı farklı olabilir. Benim doktorum sadece folik asite başlatmıştı. Hormon testi veya başka bir test istememişti. 1-3 ay içinde hamile kalırsın, kalamazsan testleri o zaman yaparız demişti. Bu sürede hamile kaldığım için diğer testler yapılmadı. Bana vajinal ultrason ile bakılmıştı ve smear testi yapılmıştı. Cinsel yaşantısı olanlara rutin olarak smear testi yapılıyor zaten.
Bir arkadaşımın doktoru doğum öncesi bayağı bir test yaptırmıştı. Daha önce kızamıkçık (kızamık da olabilir emin değilim) geçirip geçirmediğine bakmıştı, hatta geçirmediği için hamilelikte risk diye aşısını olmuştu. Diş kontrolü için diş hekimine yönlendirmişti, tüm çürükleri için dolgu yaptırmıştı. Doktordan doktora ve kişiden kişiye değişiyor sanırım.

Bu yoruma katiliyorum. Ben bu işi yapiyorum. Ona ragmen gebelik oncesi folik asit baslamak disinda bi de genel bi usg disinda bir sey yapmiyoruz. Ama biraz durumu bireysellestirmek lazim. Kendi gebeligimde bu dediklerinize bakmistim hep, rubella asisi olmustum, tum dis tedavilerimi bitirmistim. Ama bu benim gebeligime hazirlikli girmeyi tercih ediyor olusumdan oturuydu. Her seyi tamamladiktan sonra korunmayi birakmistim. Şöyle bir ayrim yapilabilir: gebelikte sorun teskil edebilecek durumlarin onceden halledilmesi amaciyla yapilabilir. Dis dolgusu, rubella asisi gibi. Ama hormon profili, spermiyogram cok da gerekli degil. Gebelik olusmazsa yapilmali bu testler.

Bu yoruma katiliyorum. Ben bu işi yapiyorum. Ona ragmen gebelik oncesi folik asit baslamak disinda bi de genel bi usg disinda bir sey yapmiyoruz. Ama biraz durumu bireysellestirmek lazim. Kendi gebeligimde bu dediklerinize bakmistim hep, rubella asisi olmustum, tum dis tedavilerimi bitirmistim. Ama bu benim gebeligime hazirlikli girmeyi tercih ediyor olusumdan oturuydu. Her seyi tamamladiktan sonra korunmayi birakmistim. Şöyle bir ayrim yapilabilir: gebelikte sorun teskil edebilecek durumlarin onceden halledilmesi amaciyla yapilabilir. Dis dolgusu, rubella asisi gibi. Ama hormon profili, spermiyogram cok da gerekli degil. Gebelik olusmazsa yapilmali bu testler.[/QUOTesekkurler;yanı adetımın ıkıncı gunu gıtmelıyım değilmi

Doktorun hormon tahlili ister mi ona bagli. Tahlil gerekli degil ama illa isterse .3 gun gitmen lazim. bi de smear testi var. Gebelikten bagimsiz olarak her kadinin yaptirmasi lazim. Onun icinse adetli olmaman gerekiyor..

X