Hamile Annenin Dengeli Beslenme Günlüğü

Pumpkinspicelattee

👶🏼🐾🍼
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
1.234
3.022
133
Merhabalar. 15 haftalık gebeyim. 74 kilo hamile kaldım şuan 78.4 kiloyum, boyuk 1.65 ve ilk gebeliğim. Doktorumun son trimestera kadar şok diyet yapmama kaidesiyle diyet yapabilirsiniz önerisi üzerine 1 ay sonraki kontrolume 74 kilo gitmek istiyorum. Bununla beraber bireysel farklılıklar kesinlikle vardır. Ancak doktorum gebelikte 9 kilodan fazla kilo alımının bebege yararlı degil zararlı oldugunu soyledi. Bununla beraber kilo vermenin ne kadar emek isteyen ve meşakatli bir yolculuk oldugunu bildigim icin saglik durumu elveren ve doktor onayı alan tontik gebeleri birbimizi gazlamaya davet ediyorum. Asla şok diyetler, ölümcül detokslar yapmayacagız. Saglıklı yağlar ( ceviz, badem, çiğ fındık, hindistan cevizi yagi), fırında balıklar, haslanmis tavuklar, günde 2- 3 birim süt ürünü ve bol sebze ağırlıklı bir liste olacak. Sevgiler🌵🦋

Akşam, öğle ve sabah menülerimi sizlere fikir olması adına paylaşmak istedim. Diyetisyen önerisiyle hazırlanan program asagıdaki gibi. Yaklaşık 1600-1800 kalori içeriyor. Günde 3-4 litre su iciyorum. Bitki çayı tüketmiyorum. Akşam 18.30 dan sonra asla yemiyorum. Kelebekler alternatifleri gösteriyor.
Sabah: ( 08.30/09.00)
2 haslanmis yumurta/ 2 yumurtadan omlet
1 kaşık peynir
Salatalık, domates, yeşillik
2 ceviz

Öğle: ( 13.00/ 13.30)
100 gram haşlanmış gögüs+ 1 büyük tabak salata 🦋
Fırında dilim somon+ Yeşil salata🦋
Kabak yemegi+ 1 su bardağı yogurt🦋
Fırında karnıbahar+ 1 su bardagı yogurt🦋

Akşam: ( 17:00/ 17.30)
1 kase çorba+ 1 bardak ayran🦋
3-4 kaşık sebze yemegi+ 1 su bar yogurt🦋
Peynirli salata+ 1 bardak ayran🦋

Eklentiler

• 20210817_171713.webp
    20210817_171713.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 41
  • 20210817_150840.webp
    20210817_150840.webp
    51,3 KB · Görüntüleme: 48
  • 20210817_090617.webp
    20210817_090617.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 47
Merhabalar. 15 haftalık gebeyim. 74 kilo hamile kaldım şuan 78.4 kiloyum, boyuk 1.65 ve ilk gebeliğim. Doktorumun son trimestera kadar şok diyet yapmama kaidesiyle diyet yapabilirsiniz önerisi üzerine 1 ay sonraki kontrolume 74 kilo gitmek istiyorum. Bununla beraber bireysel farklılıklar kesinlikle vardır. Ancak doktorum gebelikte 9 kilodan fazla kilo alımının bebege yararlı degil zararlı oldugunu soyledi. Bununla beraber kilo vermenin ne kadar emek isteyen ve meşakatli bir yolculuk oldugunu bildigim icin saglik durumu elveren ve doktor onayı alan tontik gebeleri birbimizi gazlamaya davet ediyorum. Asla şok diyetler, ölümcül detokslar yapmayacagız. Saglıklı yağlar ( ceviz, badem, çiğ fındık, hindistan cevizi yagi), fırında balıklar, haslanmis tavuklar, günde 2- 3 birim süt ürünü ve bol sebze ağırlıklı bir liste olacak. Sevgiler🌵🦋
Merhaba bence hiç de diyet yapmayın,. Evet çok kilo almak iyi değil hamilelikte ama 10-15 olabiliyor, sebze ağırlıklı demişsiniz ama unutmayın ki DOYMAZSANİz enerjisiz kalırsınız, hamilelik dönemini seçmeyin bence , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲🤲

Ben dr 72 kilo ile hamile kaldim biraz zayıflayabilsem iyi olacak. Inşallah sağlıkla gelir genişlerimiz öncelikle. Benim.henuz çok yeni :)

Ben dr 72 kilo ile hamile kaldim biraz zayıflayabilsem iyi olacak. Inşallah sağlıkla gelir genişlerimiz öncelikle. Benim.henuz çok yeni :)

Evet. Kilolu hamile kalmak çok zor. 52 kilo hamile kaldım, 66 ile doğurdum 30 gün sonra 55 oldum diyenleri hayretle izliyorum. Benim en zayıf halim 60 kilo :)

Ben zaten kiloluyum ama bu ara biraz fazla aldin.bu halimde de hamile kalmak fena oldu
Benim hedefim en fazla 85 ile tamamlamak. Çünkü bu kilolar çok zor gidiyor. 60 65 ile kilo ile hamile kalsam bu kadar takılmazdım. Bugün şöyle yarım saat 45 dakika havuzda yüzeceğim. Akşam 18.00 den sonra yemeyeceğim. :)

Benim hedefim en fazla 85 ile tamamlamak. Çünkü bu kilolar çok zor gidiyor. 60 65 ile kilo ile hamile kalsam bu kadar takılmazdım. Bugün şöyle yarım saat 45 dakika havuzda yüzeceğim. Akşam 18.00 den sonra yemeyeceğim. :)
Ben de bugün sağlıklı beslenmeye başladım günlerdir o kadar fena yiyordum ki :) akşam da bir yürüyüş yaparım artık. Ilk 3 ay almayıp versem az mutlu olurum :)

Ben de bugün sağlıklı beslenmeye başladım günlerdir o kadar fena yiyordum ki :) akşam da bir yürüyüş yaparım artık. Ilk 3 ay almayıp versem az mutlu olurum :)
Kesinlikle sağlıklı beslenme deyince herkes aaa gebelikte diyet mi olur sonra verin diyor da benim amacım 10 15 kilo vermek değil. Ama gebeliği en fazla 12 kilo ile tamamlamak. Daha az olur ise ne güzel olur tabi.

Kesinlikle sağlıklı beslenme deyince herkes aaa gebelikte diyet mi olur sonra verin diyor da benim amacım 10 15 kilo vermek değil. Ama gebeliği en fazla 12 kilo ile tamamlamak. Daha az olur ise ne güzel olur tabi.
Ben bir dönem diyet yaptım. Diyetimde günlük aldığım vitamin yediğim.besin daha fazlaydı şu kötü beslediğim dönemden:)

Back
X