hamile arkadaşlar belirtilerini yazabilir mi acaba?

sinemeeren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
272
3
46
Çanakkale
merhaba arkadaşlar benim adetime 10 gün var fakat gögüs uçlarım cok acıyor ve de şiştiler bunlar belirti olabilir mi?benim adet dönemindeyken bile gögüslerim acımazdı.

Ben hamileyim canım yumurtlama zamanından sonra göğüslerim benimde acımaya başlamıştı seni ümitlendirmek istemem ama ilk psikolojik olmayan belirtide göğüslermiş bide regli tarihine kadar ıslaklık vardı vajinamda adet olmaya yakın idrarım sarıya döndü,başkada belirti yoktu adet belirtileri vardı bide adet olmaya yakın kasık ağrısı gibi, belirtiler herkeste farklı oluyor psikolojikmiş birazda bende çok olmadı yani ,inşallah tutarda hamile olursun

bnm göğüslerim hep çok hassaslaşırdı adetime yakın oyüzden göğüslerimden anlamadım en belirgin belirtiler idrar rengimin çok koyu ve yoğun kokulu olmasıydı birde gaz problemim çok oldu halada devam ediyor,ani oturup kalkmalardada sol kasığıma kramp girer gibi oluyordu birde baş dönmem olmuştu 2 gün adetime 2 gün kala idrar testi yaptım pozitif çıkmıştı.

göğüslerde hassasiyet oluyor evet, bunun dışında idrar kokulu oluyor, kasıklarında ağrı, benim tansiyonum günlerce 8/4 e düşmüştü..baş dönmesinden ayağa kalkamıyordum..ve sonra hamileliğin eeen kötü yanı mide bulantıları :((

göğüslerde hassasiyet oluyor evet, bunun dışında idrar kokulu oluyor, kasıklarında ağrı, benim tansiyonum günlerce 8/4 e düşmüştü..baş dönmesinden ayağa kalkamıyordum..ve sonra hamileliğin eeen kötü yanı mide bulantıları :((

benim gögüs uçlarım çok acıyordu ama şimdi acım ıyor adetime de 9 10 gün var neden öyle oldu ki

Gögusteki hassasiyet progesteron hormonu nedeniyle oluyor. Yumurtlama sirasinda baslar, vucuttaki hormon hala yuksek ise adete kadar bu hassasiyet ve agirlik devam eder kanama olunca hormon seviyesi düser. Eger tutunma olursa hamilelik boyuncada surer. .

anladım o zaman bizde yumurtlama olmamış oluyor böyle düşünürsek.ilk defa bu ay böyle bişey yaşadım.saol ilgin için...

Gögusteki hassasiyet progesteron hormonu nedeniyle oluyor. Yumurtlama sirasinda baslar, vucuttaki hormon hala yuksek ise adete kadar bu hassasiyet ve agirlik devam eder kanama olunca hormon seviyesi düser. Eger tutunma olursa hamilelik boyuncada surer. .

waw.. güzel bi açıklama..bende progestan içiyorum..bi ara bıraktım göğüslerim o kadar ağrımıyodu uçları..şimdi içmeye devam..ama feci dokunamıyorum..

canım adet düzensizliği için mi kullanıyosun?gecen hafta bende doktora gittim düzensizlik için.folik asit ve progesteron verdi.adetimin 15.gününden itibaren 10 gün boyunca kullanacakmışım.hem bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyomuş hemde adeti düzenliyormuş.3 ay bu şekilde kullan dedi doktorum.eğer hamilelik olmazsa başka bi yöntem deneyecekmiş.

canım adet düzensizliği için mi kullanıyosun?gecen hafta bende doktora gittim düzensizlik için.folik asit ve progesteron verdi.adetimin 15.gününden itibaren 10 gün boyunca kullanacakmışım.hem bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyomuş hemde adeti düzenliyormuş.3 ay bu şekilde kullan dedi doktorum.eğer hamilelik olmazsa başka bi yöntem deneyecekmiş.

cnm benim içinmi yazdın bunu? ben 10+2 günlük hamişim...bi leke geldide progestan verdi doktorum..16.hft kadar kullanıcakmşım.. rahmin içinde az kan gördüde.. :gitme: ama iyiyiz şükür geçti..

evt canım senin için yazmıştım.progeston diyice atladım hemen:))henüz kullanmadım bir an önce adet olmayı bekliyorum ki kullanayım.gerçekten bi yararı olur mu diye merak ediyorum.senin adına cok sevindim:)))siteye yeni üye olduğum için bilemiyorum.Allah rahat bir hamilelik ve dogum nasip eder inşallah.

inş cnm...emin ol faydası olur..çünkü progestan anne ve bebiğin dosru derler...folicasit i kullan zaten doktorların tavsiyesi...inş sana şifa olur...seninde haberlerini alırız..

arkadaşlar ben en son 07.09 da adet olmuştum.3-4 gündür inanılmaz başım dönüyor ve karnımda hafif sancılar hissediorum(adet sancısından farklı).inanılmaz heyecanlıyım.Bunun yanısıra birde çok kuvvetli bir his var hamileymişim gibi geliyor.bir an önce tarih gelsin diye bekliyorum.

anladım o zaman bizde yumurtlama olmamış oluyor böyle düşünürsek.ilk defa bu ay böyle bişey yaşadım.saol ilgin için...

Tam tersi yumurtlama olmus diye dusüneceksin, progesteron ne kadar yüksek olursa o kadar belirti verir en büyük belirtiyide gögüslerde verir. Demekki bu ay iyi yumurtlamisin, ama her ay progesteron yuksekligi ayni olmuyor bu yuzden aydan aya farkli belirtiler hissediyoruz.

waw.. güzel bi açıklama..bende progestan içiyorum..bi ara bıraktım göğüslerim o kadar ağrımıyodu uçları..şimdi içmeye devam..ama feci dokunamıyorum..

Evet cunku progesteron hem yumurtlamayi gösteren bir hormon sonrasinda gebelik olunca rahimde tutunmasina yariyor. Progesteron düserse allah göstermesin dusuk riskide artar bu yüzden doktorlar düsük riski olan bayanlara progesteron takviyesi veriyor. Vucuttaki her degisikligin sebebi bu cesitli hormonlardir. Adet bitince baska LH hormonu seviyeye girer, sonrasinda progesteron, hamilelikte ise bütün hormonlar son gaz calismaya baslar belirtiler hormon degerlerimize göre caliisiyor bazileri az belirti yasar bazileri ise cok iste bu yüzden cok farkli tepki veriyoruz.

yaw arkadaşlar 43.günümdeyim hala adet olmadım.offf yaaa.gecen hafta doktora gittim bu düzensizlik için.kan testi yaptı.ultrason çekti bir problem yok dedi.progesteron verdi adetimin 15.gününden itibaren kullanayım diye ama halaaa adet olmadım.35 gün veya 40 gün olurdu ama bu sefer 40 da gececek gibi.göğüslerde acı yok,canım tatlı isterdi önceden adetim yaklasırken o da yok:(bugün belki diye idrar testi yaptım negatif cıktı:(

Back
X