Hamıle Arkadaşlar Ve bebek Düşünenler YARDIM :(

Eso1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2013
380
23
123
35
arkadaslar ben 4 aylık evlıyım. bir çocuk istiyorum ama buna hazırmıyım degılmıyım bılmıyorum.. 22 yasındayım calısmayı dusunuyorum suanda aöfden lısans tamamlıyorum. 2014 kpss 2015 polıslık vs.yanı önumde bırsuru plan war... bu planları beklersem 2 yıl cocuk yapmamam lazım eger ıse gırdıgımı dusunursek 1 yılda oyle ettı 3 yıl.. esımın ısı nedenıyle aılemden uzak yaşıyorum yalnızım yani.. Kımısı yap sana yoldaş olur yasında genc buyudukden sonra işede gırebılırsın dıyo.. kımısı önce ısını garantıle dıyo.. Ben yınede doktora gıttım herseyım normal ama cok kararsızım.. eşimde cok istiyo ama onun tuzu kuru tabı cok skur maddi sıkıntımızda yok.. sizce ne yapmalıyım sız nasıl karar werdınız hayatınızda buyuk fedakarlık yapacagınız bır bebegı yapmaya ..

hikayemiz çok benzer :)
tabiki şunu yap bunu yap demek haddimiz değil,nacizane fikrimi söylemek isterim. bence erken. hem evliliğin oturması açısından,hem de senin planların açısından. bir işe girip çalıştıktan sonra zaten hmaile kalsanda işin yine garanti. sana hamilelik izni verilecek. ailende uzakta..çocuk doğduktan sonra bakıcıya verip çalışmaya da kıyamaz insan. ben hep öyle derdim,hamileyim şuan anneme bile bırakmam diyorum. kariyerimi 1-2 yıl kadar erteledim.
işin özü bebek yapmak özellikle kadın tarafından fedakarlık işi.. aof yine devam eder sorun değil de,enazından bir işe gir çalış derim. ben evlendikten 1 yıl sonra hamile kaldım.bilerek beklettim..çalışmak için.
yinede en doğru karar senin içinden de geçen karar.
sevgiler

benım bi işe gırmem 3 yılımı alıcak ıste :) yanı devlet memurlugu ıstıyorum onun ıcınde beklemem sart.. beklerkende aceba cocugu yapıp ardan cıkarsammı dıyorum off

kızlar ben de isteyip cesaret edemeyenlerdeyim. evliliğimde olsun dışarıdan gelen şeyler olsun bende derin etkiler yaratıyor,fiziki ve ruhsal anlamda olumsuz etkiliyor bu nedenle bu aşamayı atlatayım diyorum ama evlilikte 2. yılım olacak nasıl olacak bilmem...

madem öyle aradan çıksın bebek, o zamna kadar bebek kenndini kurtarmış olur

evet sımdılık dusuncem bu canım senın varmıı

var cnm ama benm bir sürüü problemim var ( çevremdekilere göre problem edilecel şeyler değil) bir türlü cesaret edemiyorum.eşimde hadi hadi diyor ama...

Çocuk yapıp yapmamaya karar verecek olan sensin tabiki biz söz sahibi değiliz. Ama tecrübelerime dayanarak söyleyebileceğim şeyler var dikkate alırsan..Öncelikle ben de devlet memuruyum ve bu sınav-atama işlerini iyi bilirim. Eğer şimdi bebek yaparsan atama işlerini unut gitsin. Birkaç arkadaşım önce çocuk yaptı,çocuk olunca ne sınava çalışabilirsin ne lisans tamamlarsın hepsi yalan oldu evde oturuyolar. İkinci faktör, diyelim ki sen çok azmettin ve başardın,devlet memurluğunda atama canının istediği yere olmuyo.çocuğunu bırakıp gitsen bi dert,yanında götürsen ayrı dert aile bölünüyor bunu da gözümle gördüm çok acı çekti istifa edenler oldu. Ayrıca şimdi sana çocuk yap oyalanırsın diye gaz verenler,işe sonra da girersin diyenler,çocuğun olunca sana otur oturduğun yere artık senin çoluğun çocuğun var demeye başlayacak,özellikle büyükler ve eşin...
Tüm bunların yanında da daha çooook gençsin.Günümüzde evlilikler bile 30 yaşından sonra olmaya başladı artık.Genç anne olmak da güzel bişey ama ben şimdi kendimi düşünüyorum,şu an hamileyim ve 22 yaşında hamile olsam asla beceremezdim anneliği gibime geliyor.
Aslında çok olumsuz konuşuyo gibi görünebilirim ama bunlar tecrübeyle sabit. Şimdi çocuk yapayım sonra da memur olurum düşüncesinden ziyade eğer meslek hayalin varsa önce onu gerçekleştirmelisin. en az 3 yıl var demişsin 3 yıl nedir ki :))
Ama ben bebek istiyorum ve buna hazırım,sonrasında da çabalarım iş için,olursa olur olmazsa sorun değil diyorsan kararını bebek yönünde ver. Hayırlısı olsun.

Aslında sen benım kendıme bıle soyleyemedıgım seyleri yazmışsın..evet cocuk oldukdan sonra bazı seyler zorlasıcak zaten cok azimli bi insan değilim zaten sımdı ble boş oldugum halde zor calısıyorum sanırım ben bı cocuga hazır degılım..sen nasıl atandın bende cok ıstıyorum memurlugu ama 80 den assa atanan pek yok.. malesef

bence sen kendını nasıl ne zman hazır hıssedersen o zaman yap can sıkntısına yada etrafın dıyor dıye cocuk yapma calısmayı dusunmuyosan en ıyısı akışına bırakmak.

var cnm ama benm bir sürüü problemim var ( çevremdekilere göre problem edilecel şeyler değil) bir türlü cesaret edemiyorum.eşimde hadi hadi diyor ama...

Eşlerın tuzu kuru sanırm zamana bırakmak bende artk ön plana işi aldım zaten ne kadar plan yaparsak yapalım allahım n e zman ısterse o zman olur..

Bence bebek dünyanın en güzel nimeti. Belki de çocuğumu yeni kucağıma aldığım için bana böyle. Ben de başlangıçta kararsızlıklar yaşamadım değil. Ben kendi yaşadıklarımdan sana sadece tecrübelerimi anlatabilirim. Sonuçta bebek yapma kararı eşinle senin aranda olan bir süreç.

Doktora yapıyordum. Bebek doğduktan sonra bir türlü odaklanamadım. Hala sürüncemede devam ediyor. Çalışıyor olsaydım nasıl bırakabileceğimi halen daha çözmüş değilim. En güzeli memur iken bebeğin olması diye düşünürdüm. Memurdum ama bebek geldiğinde istifa etmiştim. Demek bazı şeyler nasip kısmet. Sınav süreci atama o bu diyecek olursan bebek süreci bunların hepsinin önüne geçer. Hem hamilelikte hem de sonrasında bence diğer işlere kendini veremezsin. Sadece can sıkıntısından veya yalnız kaldığından bu kararı alma sonuçta bebeğinin olması öyle dışarıdan göründüğü gibi basit bir olay değil.

Eşinin durumu da önemli, bu konuya olan tavrı ilgisi... Hamilelik ve sonrasında birinci yardımcı o olacak. (ya da benimki öyle oldu) Diğer taraftan sınav, atama, işe başlama, çalışma bunların hepsi süreç alıyor. Sonucu her zaman umduğun gibi olmuyor. Sınavda başarılı olsan atama beklersin. Bir de atama çıkmadı mı süre uzar gider. Yaşını bilmiyorum ama çok da geç kalmamanı tavsiye ederim. Yaş ilerledikçe farklı problemlerle karşılaşabiliyorsunuz.

Şimdilik benim arada canımı sıkan güzel bir arkadaşım var, ama işim yok. Ha bir de iş olarak bebek blogu yazmaya başladım. Bebekle ilgili tecrübelerimi paylaşıyorum. Karar senin tabi, vereceğin karar konusunda senin için hayırlısını dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Senınkı karışıkmış yaşım 22 herlde 1 sene beklerım sonuca göre bakalım ..

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen katılıyorum. tabi ki senin vereceğin bir karar ama psikologlar çocuk yapmadan önce en az 3 yıl eşinizle yaşayın diyorlar. 22 yaşındayken benim tek derdim okul çıkışı arkadaşlarla nereye gitsek'ti. o yaşta ben çocuktum. ilk bebeğimi 30 yaşımda dünyaya getirdim. şu an 2. hamileliğim ve 32 yaşındayım.
ebeveyn olmak önemli bir vazife. yapıyım aradan çıksın diyebileceğin bir şey, bir zorunluluk değil.
ancak tabi ki esas olan senin ne istediğin. bu sorunun cevabını burada aramamalısın.

Kesinlikle bende aynı durumdayım evlendiğim 1 yıl oldu. aöf bitti. normalde calışmayı düşünüyorum fakat eşim özel sektör istemiyor. memurluk istiyor ama ben bebek istiyorum artık. size gelince zaten önümde 3 yıl var diyorsunuz , hemen atanacağınızda meçhul.o yüzden istiyorsanız hemen yapın derim sunuda eklemek istiyorum kariyer yapayım daha sonra çocuk yapayım diyen birçok insan tanıyorum. kariyer yapıyorlar fakat çocuk yapmaya sıra gelince busefer olmuyor doktor doktor geziyorlar. tabi herkesin farklı fakat çok uzatmamak tabi eger ki düşünüyorsanız en mantıklısı

Son düzenleme:

ilgin ıcın cok teesekur ederım canım... sanırım braz dha düşünmelıyım

bir çok insanında karıyer ugruna bebklerı olmuyo bnde bundan korkuyorum..

ben nasıl atandım,önüme bi hedef koydum. nişanlıydım atanmadan evlenmek yok dedim,eşim de sağolösun destek verdi. çok çalıştım yuva kurucam hedefiyle, 2. yıl atandım. 1 yıl doğu hizmeti yapıp nikahlandık. eş özründen geldim tayinle. ondan sonra düğünümüzü yaptık.

ne demek canım. emin ol bende bebek yapıp yapmamak için endişeliydim çünkü düğün borçları falan vardı hala bitmedi ama onu beklersem daha çok beklerim. . Bu aydan sonra düşünüyorum bebek yapmayı. calışmayı cok istedim ama esim çok kıskanç istemiyor. memur olunca çalışmama karşı çıkmayacağini söylüyor ama bilemiyorum. sınavada tam olarak hazırlanamıyorum sanırım tembellik yapıyorum. normalde başarılıyımdır ama olmuyor. bebek işinide ciddi ciddi düşünüyorum artık. inşallah hemen olur Allah kimseye aratmasın. inşallah seninde fikirlerin netleşir. Allah yardımcımız olsun

ben aöf e zor calısıyorum canım boşoldugum halde kpssden umıtlı deglım :) ama kısmet bazı işlerde blmıyorum ki ama hafıf ıltıhap varmıs bnde fıtıl vermısdı doktor onu kullanıyım bakalım artık hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…