Hamile arkadaşlar yardımm....

gonul_2000_sayfam

aşk herşeye değer
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2009
417
5
118
Tekirdağ
Gebelikte llk muayeneden kasıt nedir. bende kan idrara tahlli felan hiç bşey yapmadı.7 haftada çağırdı.tecrübeli arkadaşlar yardımcı
olursanız sevrim.
:nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
Ben senin yerinde olsam kesenin ve bebegin iyice belirgin hale gelmesi icin 1 hafta felan sonra baska bi doktora giderdim cunku hamilelik anlasildiktan sonra carsaf gibi bir kan tahlili listesi veriliyor. en ogrendigimde 1.5 haftalik hamileydim daha adetim gecikmeden ogrenmistim hamile oldugumu :) ona ragmen 10 dan fazla hormon- kan tahlili verdi doktorum...

Hayırlı olsun.Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin.ilk gebeliğin teşhisi için yapılacak şey bu kadar.Kan ve idrar tahlilleri yapılacaktır ancak bu tahliller bebeğin kalp atışları görününce yapılır.Bebişin şuan çok küçük hele bir kalbi pırpır etsin(ki mutlemelen 7.haftanda çağırmıştır)bütün tahlilleri yapar doktorun.

Son düzenleme:
Ben senin yerinde olsam kesenin ve bebegin iyice belirgin hale gelmesi icin 1 hafta felan sonra baska bi doktora giderdim cunku hamilelik anlasildiktan sonra carsaf gibi bir kan tahlili listesi veriliyor. en ogrendigimde 1.5 haftalik hamileydim daha adetim gecikmeden ogrenmistim hamile oldugumu :) ona ragmen 10 dan fazla hormon- kan tahlili verdi doktorum...

bende 1 hafta bekleyip gidiym diyorum.bilemiyorum mutlu ve şaşkınım sadece

Hayırlı olsun.Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin.ilk gebeliğin teşhisi için yapılacak şey bu kadar.Kan ve idrar tahlilleri yapılacaktır ancak bu tahliller bebeğin kalp atışları görününce yapılır.Bebişin şuan çok küçük hele bir kalbi pırpır etsin(ki mutlemelen 7.haftanda çağırmıştır)bütün tahlilleri yapar doktorun.

aminn çok teşekkür ederim.evet 7 haftalıkken aç karnınna ve bol su içip gel dedi.kalp atışı ve diğer tetkikleri o zaman yapıcam dedi.ama tek ultrasondan bakıınca ve kısa sürünce
acabalar oluştu kafamda.gebelikle ilgili okuduuklarım gözlemledklerim vardı ama hepsi uçup gitti.

arkadasım sorun yok ekse görünmüş sonucta tekrarda cagırmıs ac gel demıs ogün kan alıcak hepatıtb kızamıkcık hemogram fln bakıcak drun bırde ultrasonda kalp atsına bakıcak baska dr aramana gerek yok rahat ol dınlen burara adet olucak gıbı kasık agrıalrın olucak meraklanma

Kime gitsen aynı şey olacaktı canım.İlk seferde birşey yapmıyorlar hatta seni hamile bile saymıyorlar kalp atışı olmadan.Bende ilk gitiğimde şunu ye bunu yeme şunları yap gibi uzun uzun birşeyler anlatacak diye bekledim ama yok onlar daha sonra.Doktorun birşeyleri atlamamış yani,rahat ol.

Arkadaslar yorumlarinizi okuyorum da sanirim benim doktorum biraz aceleciydi :61:
Ben doktora 1.5 haftalik hamileyken ilk gittigimde kese bile gozukmuyordu ve kan testi ile anlasilmisti hamile oldugum. doktorum kan testinin pozitif cikmasi ile hamilelikte gereken tum tahlileri yazmis 2 hafta sonra tahlilleri yaptirip gel keseye net olarak bakalim demisti.
gonul_2000_sayfam seni yalnis yonlendirmek istemem bana bu sekilde muamele yapildigi icin doktorunun muamelesi bana garip geldi...

umarim saglikli bir bebek sahibi olursun.

arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler.galiba ben çok hazırlıklı gtim doktora şunu ye bunu yeme yap yapma vb..bunlar olmyanıca bi bocaladım acaba diye.neyse içim rahatladı
tekrar teşekkürler:nazar::nazar::nazar:

canım bundan fazlası olmaz bu aşamada.hele 7.haftada git kalp atışlarını duy bir sürü kan idrar tahlili isteyecek zaten o yüzden aç gel demiştir.

arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler.galiba ben çok hazırlıklı gtim doktora şunu ye bunu yeme yap yapma vb..bunlar olmyanıca bi bocaladım acaba diye.neyse içim rahatladı
tekrar teşekkürler:nazar::nazar::nazar:

banada sadece elevıt vermıstı suan hamıle sayılmazsın demıstı kalp atımı duymdan hamılelıgı sonlananlar var kalp atımı duyulsun sonrası bakarız demıstı kalp atımı duyulunca kan testlerı yaptı benı hamıle saymaya baslamıstı :))

banada sadece elevıt vermıstı suan hamıle sayılmazsın demıstı kalp atımı duymdan hamılelıgı sonlananlar var kalp atımı duyulsun sonrası bakarız demıstı kalp atımı duyulunca kan testlerı yaptı benı hamıle saymaya baslamıstı :))
valla aynen öle pek kaale almadı sanırım ...inşalahh bir sorun olmazda bebeğimi sağlıklı bişekilde kucağıma alırım.allah herkes için hayırlısını versin isteyen herkese versn..bana
FOLBİOL 5 mg verdi zaten küçücük bişey bununda günde tok karnına yarısını al dedi.çok küçük olsada artık bişey yaparken 2 kere düşünüyorum acaba diye.sanırım
kalp atışını ve sağlıklı olduğunu duymada rahat edemicem..:emir_bebek:

Back
X