Hamile bayanlar ve anneler

BayramSekeri

Kavuşturana şükürler olsun :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
244
41
68
Herkese merhaba dün akşam test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim darısı tüm bebek isteyenlerin başına inş :) Benim sorum şu doktor bebeğin kaç haftalik olduğuna ultrason dan mı bakıyor acaba yolsa alttan muayene mi yapıyor çok meraklandim tecrübeli hanımlar cevap lütfen

Hayırlı olsun:)Cnm son adet tarihe göre hessplıyor diye biliyırum

Avea inTouch 2 cihazımdan gönderildi

Herkese merhaba dün akşam test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim darısı tüm bebek isteyenlerin başına inş :) Benim sorum şu doktor bebeğin kaç haftalik olduğuna ultrason dan mı bakıyor acaba yolsa alttan muayene mi yapıyor çok meraklandim tecrübeli hanımlar cevap lütfen

Benim ultrasonla bakmıştı canım. Bildiğim kadarıyla 5 haftaya kadar alttan 5 haftadan büyükse ultrasondan. Alttan hiç muayene olmadım.

hayirli olsun..kan testi de yapip kesin sonucu soyluyorlar ve son adet tarihinize gore hesapliyorlar..ben netten hesaplatmistim doktorda aynisini soyluyor

Benim bebeği görememişti o zaman alttan bakalım mi dedi bende korktum bnm adet tarihime gore Dr gittiğimde 9 haftalık ama ultrason da 10 haftalık dedi ultrasonu baz alin diyen arkadaşlar var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Önce karından bakılır, kese görünmezse fakat kan testi sonuçlarına göre hamileyseniz vajinal ultrasona başvurulur.

Ultrasondan bakıyorlar canım ama sen son adetinin başlangıç tarihini bir yere not et bazen tam uyuşmuyor cunku. Bebegin gelişimi bir kac hafta onden Yada geriden gidebiliyor

5 haftalık kese gorundu 7 haftallık kalp atısını duyduk
rabbim saglıcakla kucahına almayı nasip etsin

Son adet tarihinden bugüne kendinde hesaplayabilirsin,her doktor farklı olabiliyor,alttan bakanda var ,karından bakanda ,eğer kan testin yüksek fakat karından bakınca kese görünmüyorsa alttan da bakılabilir,benim ilk gebeliğimde 3 aya kadar vaginal muayene yapıldı,2. Gebeliğimde ise hep karından .hayırlı olsun bebeğiniz.

benim ablam hamile olduğunu düşündü ve test yaptı bir kaçgün geçtikten sonra ultrasona girdi.hamileymiş ama doktor ne kadarlık olduğunu son adet olduği tariden hesaplamıştı ve 6 haftalık demişti ama kesin yanlış söyledi 6 haftalık olmasının imkanı yok.eğer o hesaplamalarla gidersek şuan 3 aylık hamile olması gerekiyor ama ablamın dün 3 ay geçti evlenmesinden.o yüzden adet tarihiyle söylenen tarihler yanlıştır bence.:34:

Son düzenleme:
Canım ben 7 haftalikken gitmiştim ultrasonla bakıldı..ben kan testi yapmamıştim,6 haftalikken öğrenmiştim

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

beklenen adetten bir gün önce test yapmıştım o şekilde öğrendim
ertesi gün doktora gittim ultrasyondan baktı rahim kalınlaşmış büyük ihtimal var ama şimdi göremeyiz haftaya gel dedi
bir hafta sonra kesemizi gördük
doktordan doktora fark var direk keseyi görmek istersen bir hafta daha bekle istersen

Merhaba canım , 5 haftadan sonra alttan bakmasına gerek yok . Ben doktora gittiğim de 6 haftalik Hamileydim kan testi yaptı ve ultrosonla baktı . 8 haftalik ken ise kalp sesini duyduk yavrumun suan 30 haftalik hamileyim sona yaklastik gerisi sizin basiniza :))

note3 kadinlar_klubü

Herkese teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)) şimdi son adet tarihim 25 haziran Ramazanın 3.günü adetten bittim yani 5 gün kanamam oluyo şimdi hesaplarsak kaç haftalik olabilir tahmininizce ??

Son adet tarihininilk gunu ne gore. Son adet tarihinin ilk gunu gebeligin ilk gunu sayiliyor. Buna gore gebelik 40 haftadir. Tabiki bu bir sayilma son adet tarihinin ilk gunu hamile kalmamis oluyorsun zaten ama boylece isler karismiyor bu baslangic oluyor. Alttan muayene pek yapmazlar aslinda gebelikte Pap smear almak iyidir ancak gebelikte hanimlar pek hoslanmazlar alttan muayeneden aslinda hicbir zaman hoslnmzlar da:) sanci agri kanama su gelisi yoksa pek yapmazlar. Bir de bebek gorunmeye basladiktan sonra 5. Hafta falan olur o da Crl olcumu yaparlar yani bas-popo olcumu. Burda lac haftalik olduguna bakilir. Eger son adet tarihiyle uyumlu degilse son adet arihine gore olan haftasi yerine bu kabul edilir. Cunku dedigim gibi son adet tarihinde insan gebe olmaz yaklasik 12 gun sonra yumurtlar eger uygun kosullar olduysa gebe kalir. Bazen bu yumurtlama erken olur gec olur bebgin son adet tarihine gore olan haftasi ile ultrason goruntusundeki haftasi uyusmaz o zamn ultrason goruntusu daha sagliklidir. Tabi bu dediklerim gebeligin basi icin. Hayirli olsun insallah saglikla sihatle kucaginiza alirsiniz.

Tekrar hayırlı olsun kuzum darısı başıma.:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

en son adet olduğun tarih baz alınarak kaç haftalık oldugunu soyliyebilir doktor.ultrasonla bakıldıgında tam net cevabı alırsın ;)

Back
X