hamile bayanların eşlerinin psikolojisi...

blue88

bebeğim benimle...
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
1.076
16
108
İstanbul
merhaba hanımlar...
merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum bizler hamile olduumuzda eşlerimizemi bir haller oluyor yoksa bizmi çok hassasız bu zamanlarda...
eşim herzaman çok ilgili bir eş olmuştur sevgisini herzaman gösterir bir dediğimi iki etmez ALLAH razı olsun...
ama gel gelelim adama bi haller oldu artık eskisi kadar ilgili gibi değil gibi geliyor bana dışardan bakıldığında anormal bi uzaklaşma yok ama benim hayal ettiğim gibide değil nedense...
mesela ilk 3 ay evde iş yapmıyayım diye peşimden koşan adam alıştı bu duruma eski dağınıklığına geri döndü,yada işe giderken işden geldiğinde o eski ilgiyi göremiyorum sanki...

örneğin bebek oynuyor gel aşkım bak elini ky dediğimde 10 saniye karnıma dokunup çekiyor elini oynamıyor aşkım bana diyor gıcık oluyorum...
çok hevesli baba olmaya bu bebeği 1.5 sene bekledik acaba erkeklere bebeği görmeden o sevgi ilgi gelmiyormu diyorum bazen...

sürekli yaşlandık artık eskisi gibi değiliz sen kilo aldın benim saçlarım çok döküldü deyip duruyor resmen psikolojisi bozuldu ve bunu banada yansıtıyor...
ben aşırı ilgi istiyorum oda biraz nefes almak sanırım ama ben bu duruma hiç alışık değilim zaten bebeğe bişey olucak korkusuyla cinsel hayatıda bitirdik en son yakınlaşmadan sonra bebeğim ters döndü o korkuyla asla yaklaşmayız zaten birbirimize oğlumuz için sıkalım dişimizi diyoruz doğrusuda bu sanırım ama acaba cinsellikten dolayımı böyle uzaklaşıyo eşler birbirinden diyorum...

evet hanımlar benim kafama takılan ve merak ettiğim konu herkesin eşi böylemi yoksa benimki numunemi?
doğumdan sonra bu durum devam edermi?
doğumdan sonra anne bebeğine babada işinemi adıyor kendini yoksa eskiye dönülüyormu kafam çok karışık uzun oldu kusura bakmayın cevaplarınızı bekliyorum sevgiyle kalın...

tabii ki hiçbişey eskisi gibi olmuyor.
bikere 2 kişi değil 3 kişilik bir aile oluyorsunuz. ve bebek ilk 3 yıl size bağımlı yaşıyor. yani siz vermezseniz yiyemez içemez, tuvaletini yapamaz ,hastalanır doktora gidemez derdini anlatamaz, gece boyunca başında nöbet tutacaksınz falan filan....
3 yıl tamamen bebeğe endeksli yaşıyorsunuz yani, ki kaldıki bu sadece işin fiziksel boyutu.
bir de psikolojik boyutu var bunun. bebeğinizi kucağınıza aldığınız an eş, anne, baba herşeyy bir tarafa bebeğin bir tarafa geçiyor.
onu öyle bir seviyor, kalbinizde öyle bir yer açıyosunuz ki eşiniz biraz kenara çekilmek zorunda kalıyor.
amaa tum bunlara rağmen ve bunlarla birlikte daha mutlu bir aile oluyorsunuz.
yani hiç bişey eskisi gibi olmuyor, herşeyin daha fazlası oluyor:
mutluluğun, acının,sorumluluğun,paylaşımın,aile olma duygusunun daha fazlasını yaşıyorsunuz...
buarada bu bir uyarıdır: ilk 3 sene birbirinizi çok yormayın herşey zamanla rayına oturacaktır.
şimdiden allah analı babalı büyütsün kuzuyu :emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
canım senin yaşadıklarını ben son üç ay yaşadım hatta o kadar üzülüyodumki..iyice uzaklaşmıştı benden ama konuştum ben sana bebeğe zarar gelsin istemiyorum diyodu..bi de bizimbile zor kabullendiğimiz bi durum daha farklı hissedebiliyolar bence ama sana ve bebeğe zarar gelmesindense ölür daha iyi onun düşüncesine göre..

çok takma bence hamileliğin tadını çıkar.ben çok özlüyorum o günleri karnımda dönüp duruyodu yaramaz şey şimdi de karşımda yüzüstü yatmış oyuncaklarıyla cebelleşiyo :16::16:

zman çok çabuk geçiyor keyfini çıkar çok tatlı zamanlar :49::49:

benim eşimde bu durum yaşanmadı...
yani başlarda ilgisiz davrandı hatta daha çok kavga etmeye başladık...
sonra fazla ilgili olmaya başladı eşim...
temizlik yapmayı zaten severdi artık resmen ona yıkıldı herşey gebeliğimde bi sorun olmamasına rağmen...
cinsel anlamda bizde de fazla bişey yok, korkuyo eşim bebeğe bişey olur diye..
ama ben bunu ilgisizlik olarak görmüyorum...
erkekler genelde korkarmış zaten bu durumdan fazla yaklaşmazlarmış...
ama genelde anlattığın gibi olduğunu duymuştum...
galiba bebek doğmadan tam hissedemiyiyolar bu babalık konusunu..
merak etme bebeği kucağına alınca herşey çok güzel olur...
bunlar geçici durumlar...
tabi bide hamileliğin verdiği hassaslıkta var...

senin gebeliğin epey ilerlemiş ben daha 11 haftalığım ama 2 aydır biz de cinselliği askıya aldık eşim her zaman ki gibi yardımcı, yemek yapamadığımda o yapıyo falan, aşırı bi ilgi beklemiyorum hamilelik mucizevi bi olay ama çokta beklentiye girmemek gerekiyo bence
ama senin eşinin durumu tuhaf sen kilo aldın benim saçlarım döküldü falan ilginç yani, hamilesin 34 beden mi olacaktın

9 ekimde ikili taramam var 3.ayı doldurmuş oluyorum Allaha şükür bi sorunumda yok libidomda yükseliyo hissediyorum yani içimden bir canavar çıkacak gibi 6.aya kadar sakınca görmüyorum sorunsuz devam ederse gebeliğim

Benim eşimin pskolojisi bundanda kötüydü
adamı ben hamileyken yatarım iş yapmam korkusu sarmıştı , çocuk olacağının farkında bile değildi
sürekli iş yaptırmaya çalıştı
etrafıma anlattım hamilesin alıngansındır dediler
taki erken doğun yapınca kafamayıldı asıl pskolojisi bozuk olan ben değilmişim diye
"abim belgeselde izlemiş aşerme yalanmış , bilmemkim tarlada doğurmuş çocuğu kundaklayıp çapaya devam etmiş vs." sürekli bu tarz cümleler duydum.

Bir arkadaşım " kadınların tek naz yapabildikleri dönem hamilelik dönemi" derdi :34:

Mesela sen niye aşırı ilgi bekliyorum diyorsun, hamile kalmadan önceyle sonran arasında ne fark var ? Bak dünyada milyarlarca insan çocuk doğuryor, öyle çokta özel birşey değil.

O yüzden bence normal davran, gör bak oda normal davranacak.

Bizleri sorarsan, nasılsak aynen öyle devam ediyoruz. Ne ben kraliçe gibi dolanıyorum, ne de o kraliçe muamelesi yapıyor.

merhaba hanımlar...
merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum bizler hamile olduumuzda eşlerimizemi bir haller oluyor yoksa bizmi çok hassasız bu zamanlarda...
eşim herzaman çok ilgili bir eş olmuştur sevgisini herzaman gösterir bir dediğimi iki etmez ALLAH razı olsun...
ama gel gelelim adama bi haller oldu artık eskisi kadar ilgili gibi değil gibi geliyor bana dışardan bakıldığında anormal bi uzaklaşma yok ama benim hayal ettiğim gibide değil nedense...
mesela ilk 3 ay evde iş yapmıyayım diye peşimden koşan adam alıştı bu duruma eski dağınıklığına geri döndü,yada işe giderken işden geldiğinde o eski ilgiyi göremiyorum sanki...

örneğin bebek oynuyor gel aşkım bak elini ky dediğimde 10 saniye karnıma dokunup çekiyor elini oynamıyor aşkım bana diyor gıcık oluyorum...
çok hevesli baba olmaya bu bebeği 1.5 sene bekledik acaba erkeklere bebeği görmeden o sevgi ilgi gelmiyormu diyorum bazen...

sürekli yaşlandık artık eskisi gibi değiliz sen kilo aldın benim saçlarım çok döküldü deyip duruyor resmen psikolojisi bozuldu ve bunu banada yansıtıyor...
ben aşırı ilgi istiyorum oda biraz nefes almak sanırım ama ben bu duruma hiç alışık değilim zaten bebeğe bişey olucak korkusuyla cinsel hayatıda bitirdik en son yakınlaşmadan sonra bebeğim ters döndü o korkuyla asla yaklaşmayız zaten birbirimize oğlumuz için sıkalım dişimizi diyoruz doğrusuda bu sanırım ama acaba cinsellikten dolayımı böyle uzaklaşıyo eşler birbirinden diyorum...

evet hanımlar benim kafama takılan ve merak ettiğim konu herkesin eşi böylemi yoksa benimki numunemi?
doğumdan sonra anne bebeğine babada işinemi adıyor kendini yoksa eskiye dönülüyormu kafam çok karışık uzun oldu kusura bakmayın cevaplarınızı bekliyorum sevgiyle kalın...

cinsel birleşme bebeği ters çevirmez kim dedi onu ya, bir sorun yoksa birleşme yaşayabilirsiniz.

merhaba hanımlar...

merhabalar öncelikle hayırlı olsun böyle endişelenip çocuğunuda üzme kocan sanırım andropoza girmiş erkekler senin kadar hassas olmasını bekleme ayrıca sen onu taşyorsun o şuan birşey anlamıyor hele bir çocuğun olsun 2 -3 ay geçsin al babası yap babası derken bakmışsın aralarında güçlü bir bağ olmuş.. endişelenme

ben gebeliğimin ilk 3 ayında çok ciddi sorunlar yaşadım.
hamileliği kabullenemedim, kendimde ki değişikliklere alışamadım, plansız bi gebelik olduğu için şoku atlatamadım.
eşim çocuğumuzun olması için yalvarmasına rağmen ilk 3 ayda o da çok bocaladı ne yapacağını bilemedi falan.
ama sonra bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladıkça herşey değişmeye çok güzelleşmeye başladı.
şimdi her geçen gün daha da heyecanlanıyoruz.
eşimin "hamilelik sana çok yakıştı, resmen yeniden aşık oluyorum" cümleleriyle kendimden geçiyorum :23:
işin garibi eşime ben de yeniden aşık oluyorum.

yani diyeceğim şu; atlatacaksınız bu süreci sakın üzülmeyin gereksiz yere.
Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

cinsellik gebeliğin son 4 haftası hariç hiçbir dönemde doktor aksini söylemediği müddetçe zararlı değildir. ilk 12 haftada yaşanan düşükleri cinselliğe bağlamak yanlış bu dönemde düşükler genetik bozukluklardan olur, genelde bu dönemde annede libido düşüklüğü görülüyomuş ama 12. haftadan sonra tekrar yükseliyomuş ilişki sayısı artsa da sorun olmaz demişti doktor. istediğiniz gibi birlikte olabilirsiniz, yalnız son 12 haftanda meme başı uyarısı rahmi kastığından engellenebilir onun dışında endişelenmene hiç gerek yok.

eşini iteleme yani. :16:

tabii ki hiçbişey eskisi gibi olmuyor.
bikere 2 kişi değil 3 kişilik bir aile oluyorsunuz. ve bebek ilk 3 yıl size bağımlı yaşıyor. yani siz vermezseniz yiyemez içemez, tuvaletini yapamaz ,hastalanır doktora gidemez derdini anlatamaz, gece boyunca başında nöbet tutacaksınz falan filan....
3 yıl tamamen bebeğe endeksli yaşıyorsunuz yani, ki kaldıki bu sadece işin fiziksel boyutu.
bir de psikolojik boyutu var bunun. bebeğinizi kucağınıza aldığınız an eş, anne, baba herşeyy bir tarafa bebeğin bir tarafa geçiyor.
onu öyle bir seviyor, kalbinizde öyle bir yer açıyosunuz ki eşiniz biraz kenara çekilmek zorunda kalıyor.
amaa tum bunlara rağmen ve bunlarla birlikte daha mutlu bir aile oluyorsunuz.
yani hiç bişey eskisi gibi olmuyor, herşeyin daha fazlası oluyor:
mutluluğun, acının,sorumluluğun,paylaşımın,aile olma duygusunun daha fazlasını yaşıyorsunuz...
buarada bu bir uyarıdır: ilk 3 sene birbirinizi çok yormayın herşey zamanla rayına oturacaktır.
şimdiden allah analı babalı büyütsün kuzuyu :emir_bebek::emir_bebek:

teşekkürler değerli yorumunuz için...
şimdiden kokusu burnumda güzel yavrumun o bi sağlıklı dünyaya gelsin ALLAH'ın izniyle gözüm hiçbişey görmez banada öyle geliyor...
zaten eşim gece çalışıyor gündüzleride uyuyor bebeğim benim herşeyim olacak bütünüyle o bana nekadar muhtaçsa bende ona okadar muhtacım RABBİM hepimizin evladını bağışlasın inşallah...

canım senin yaşadıklarını ben son üç ay yaşadım hatta o kadar üzülüyodumki..iyice uzaklaşmıştı benden ama konuştum ben sana bebeğe zarar gelsin istemiyorum diyodu..bi de bizimbile zor kabullendiğimiz bi durum daha farklı hissedebiliyolar bence ama sana ve bebeğe zarar gelmesindense ölür daha iyi onun düşüncesine göre..

çok takma bence hamileliğin tadını çıkar.ben çok özlüyorum o günleri karnımda dönüp duruyodu yaramaz şey şimdi de karşımda yüzüstü yatmış oyuncaklarıyla cebelleşiyo :16::16:

zman çok çabuk geçiyor keyfini çıkar çok tatlı zamanlar :49::49:

evet erkekler son 3 ay bu moda giriyorlarmış zaten...
psikolojileri daha farklı oluyor bize göre buna eminim artık mesela eşim göbeğime dokunup siz kadınlar çok enteresan varlıklarsınız falan diyo bunu derkende suratında çok şapşal bi ifade oluyo :1:
ama insan hem kendi ailesinden hemde eşinden çok büyük destek ve ilgi bekliyor bu durumda...

hatta normal doğum düşünenler için özellikle tavsiye ediliyo

Tabi ki, rahim kasları hiç kasılmazsa o çocuk ordan nasıl çıkacak, cinselliğin sayısız faydası var gebelik depresyonunu önler, salgılanan hormonlar cildini güzelleştirir, doğumun rahat olur.

bebek orda çok iyi korunuyo zaten amniyon kesesi yeterince kalın bıngıl bıngıl yüzüyo onun içinde bebiş :16:

kadın gebe de olsa cinsellik dürtüsü kaybolmuyo, hem adama da yazık yav :27:

benim eşimde bu durum yaşanmadı...
yani başlarda ilgisiz davrandı hatta daha çok kavga etmeye başladık...
sonra fazla ilgili olmaya başladı eşim...
temizlik yapmayı zaten severdi artık resmen ona yıkıldı herşey gebeliğimde bi sorun olmamasına rağmen...
cinsel anlamda bizde de fazla bişey yok, korkuyo eşim bebeğe bişey olur diye..
ama ben bunu ilgisizlik olarak görmüyorum...
erkekler genelde korkarmış zaten bu durumdan fazla yaklaşmazlarmış...
ama genelde anlattığın gibi olduğunu duymuştum...
galiba bebek doğmadan tam hissedemiyiyolar bu babalık konusunu..
merak etme bebeği kucağına alınca herşey çok güzel olur...
bunlar geçici durumlar...
tabi bide hamileliğin verdiği hassaslıkta var...

benim eşimde aksine ilk 3 ay fazla ilgili davrandı hatta boğdu beni artık evde peşimde dolaşıyodu eğilip bi iş yapıcam diye...
hamileliğim çok rahat geçti ve geçiyor şükürler olsunki en başından beri bana hasta muamelesi yapma diye diye adamı iyice gevşettim sanırım şimdi beni bir hamile gibi görmüyor hassaslığımı umursamıyor sanırım buda beni üzüyor bazen...
biara herkese takmıştım anneme kayınvalideme kimseden bi tas çorba görmedim hepiniz bencilsiniz falan diyordum anneme sonra sonra bu durumada alıştım...

senin gebeliğin epey ilerlemiş ben daha 11 haftalığım ama 2 aydır biz de cinselliği askıya aldık eşim her zaman ki gibi yardımcı, yemek yapamadığımda o yapıyo falan, aşırı bi ilgi beklemiyorum hamilelik mucizevi bi olay ama çokta beklentiye girmemek gerekiyo bence
ama senin eşinin durumu tuhaf sen kilo aldın benim saçlarım döküldü falan ilginç yani, hamilesin 34 beden mi olacaktın

biz ilk 3.5 ay askıya aldık canım cinselliği sonra başladık ama hep bi tedirginlik vardı artık tamamen askıya aldık çünkü bebeğimi hissediyorum bu psikolojiyle daha çok tedirgin oluyo insan...
evet eşimin saçları çok dökülüyo buaralar bende biraz fazla kilo aldım bunlar olunca yaşlandık zannediyo adam kendinide benide :)
belkide artık sorumluluk sahibi olmanın verdiği bi duygu bu bilemiyorum...

Tabi ki, rahim kasları hiç kasılmazsa o çocuk ordan nasıl çıkacak, cinselliğin sayısız faydası var gebelik depresyonunu önler, salgılanan hormonlar cildini güzelleştirir, doğumun rahat olur.

bebek orda çok iyi korunuyo zaten amniyon kesesi yeterince kalın bıngıl bıngıl yüzüyo onun içinde bebiş :16:

kadın gebe de olsa cinsellik dürtüsü kaybolmuyo, hem adama da yazık yav :27:

dediğin gibi ilk zamanlar benim libidom düştü şimdi arttı ikili taramada da bi sıkıntı çıkmazsa ben diyete girmem yani son dönemlerde de kendimi nasıl hissettiğime bağlı

9 ekimde ikili taramam var 3.ayı doldurmuş oluyorum Allaha şükür bi sorunumda yok libidomda yükseliyo hissediyorum yani içimden bir canavar çıkacak gibi 6.aya kadar sakınca görmüyorum sorunsuz devam ederse gebeliğim

o canavar 5.aydan sonra bir çıkıyor ki sorma ozamanda büyüyen karnından tedirgin olan bir eş çıkıyor ortaya :1:

Back
X