Hamile kalamama psikolojisi

yanakkadin

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
28
Puanlar
13
Merhaba hanımlar hikayem biraz uzun umarım okuyup bana destek olursunuz
Benim amh dusuklugum olduğunu 0.78 gibi bir degerle öğrendim bir ay çok üzüldüm ikinci ay burun ameliyatı olacaktım korundum sonra Ki ay gerçekten hiç birşeyi umursamadigim ilk baharda açan çiçeklerle yazın gelmesiyle suyla havayla güneşle mutlu oldum ve o ay hamile kaldım ama içimde hep biseyler yolunda değil hissi vardı şuan bile ben gerçekten hamile kaldım mı diyorum o derece. Neyse kese görünmedi göründü embriyo görünmedi göründü sonra Dr dedi ki kalp atışı yok vicdanen bir hafta daha bekleyelim gelmezse kuretaj olacaksın zaten bitmiş olan sinir sistemim iyice çöktü başka Dr a gittik o hafif görüyorum ama kayiyo dinleyemiyoruz çok yavaş dedi kan sulandırıcı verdi bir hafta bekleyelim ya da radyolojiye gör o kalk atışı yok derse artık Umut yok dedi radyolojiye gittim kalp atışı yok dedi ve üç gün sonra tekrar kalp atışına bakıp olmadığını görüp kuretaj oldum sonrasin da Dr ilaç verdi 4 ay korun rahim toparlansin dedi 4 ay sonra yumurtaya çatlatma iğnesi oldum tutmadı başka hastane infertilite bolumune gittim herşeye bakıldı amh 1.18 çıktı ama bı sorun vardı sol tüpüm tıkalı çıktı ve o hastane bana tüp sorun değil amh düşük dedi ve tüp bebeğe yönlendirdi biz başka bı hastaneye randevu aldık tüp Bebek bölümüne dr yumurta sayimi iyi gördü tüpünü açtır üç ay daha dene dedi ben ameliyatsız yöntem ile echomarda tüpümü açtırdım şimdi ilk ayıni denedik ama negatif yine geçen ayda yumurtlamayı kaçırdık diye düşünüyorum tüpüm tıkalı olduğu dönemi de sayarsak 8 aydır deniyoruz bu süreçte evlenip.geldigim yerde hiç komşum yok ailemde herkes çok yoğun bana gelemiyolar ben de sürekli gidemiyorum hep evdeyim bazen kurslara gidiyorum genel olarak evdeyim ve sürekli gebeliği düşünüyorum kaldı ki dışarda olsam da onu düşünüyorum takıntı oldu geceleri uyuyamıyorum dertleşmek için yazdım uzun oldu lütfen kusura bakmayın

Selam canım , hiç kendini strese sokma bazen hiçbir şey yolunda gitmeyebilir 1.18 amh gayet iyi kötü diyip tüp bebeğe yonlendirmelere şaşırdım ki ıkıncı doktor doğru olanı yapmış . tüplerin acık degelerin normalse vucudunu stresten uzaklastırıp çalışmalara devam et. en buyuk etken stres onu vucudundan kovarsan hersey daha kolay olacaktır..

İnan ki her ayin başında bu ay stres yapmayacağım diyorum ailemle çok anlaşamıyoruz yalnızlık da var tabi üzülüyorum sonra adet yaklaşınca vücudum bana resmen oyun oynuyor belirti oluyor insülin direnci çıktı bu da engel oluyormuş sağlıklı beslenmeye çalışıyorum bugün midem çok bulandı kahvaltı da bişey yiyemedim Dr a gittim enfeksiyon mu gebelik mı diye ikisi de değil ve moralim bozulunca tekrar kendimi şekere verdim amh 1.18 gerçekten iyi mi. Böyle diyenler oluyor chatgpt de öyle söylüyor ilk zamanlar önce 0.78 çıkmıştı yanlış mı bakıldı ikinci nasıl 1.18 çıktı diyordum onu takıyordum şimdi ise madem amh iyi neden gebe kalamadim diye takıyorum

Takma, üzerine düşünme demek kolay ama yapmak zor biliyorum. Mutlu olduğun bir dönemde kendiliğinden olduysa bir daha olmaması için bir sebep yok canım. Ben hamile kalmadan hemen önce düzenli yürüyüşe/koşuya gitmiştim. Spor yapmak yaparken zor gelse de sonrasında insana mutluluk hormonu salgılatıyor. Havalar da güzelleşirken kendine şöyle güzel bi playlist yapıp yürüyüşe çıkmanı şiddetle tavsiye ederim. Ben bir de somon ve avokado yemeye özen göstermiştim o dönem. Vaktin varsa kendine yeni sağlıklı tarifler yap, yeni bir hobi de bulabilirsin. Ben resim yapmaya başlamıştım. Dediğim gibi hiçbir şey yapamasan bile yürüyüş/koşu hem vücuduna hem sana çok iyi gelecek. İnşallah en kısa zamanda pozitif haberini alırız

Canim hobi edindim kanaviçe yapıyorum gerçekten çok iyi geliyor yürüyüşte elimden geldiğince yapıyorum yüzme öğrenmek istiyorum ama gebelik düşüncesi olanlara tavsiye etmiyolar somon havalar güzelleştigi için kokar dedi annem ben de salatalara ton balığı koyuyorum ama bu süreçte herşeyi bu olaya göre yapmakta yordu beni mesela yapmak istediğim sporu yapmamak yemek istediğim yiyeceği yememek vs

Ben somon falan yemiştim ama paketli gıdayı da hiçbir zaman bırakmadım. Seni mutlu eden şeyi yemen bence daha önemli. Doğru düzgün beslenememesine rağmen gebe kalabilen insanlar da var. Sadece sağlıklı beslenmek zaten zor, canının istediğini ye bence kafanı dağıtman için yapılanlar sana zorunluluk gibi geliyorsa hiç yapma derim canım. Akışına bırakmak bazen en iyisi

Askim ben de bazen. Diyorum ki salayim gitsin ama sonra diyorum ki sk dışını zaten üç ay olmazsa tüp bebek o da olmazsa salarsin diyorum şuan burda birileriyle konuşmak bile bana çok iyi geliyor çünku çevremdeki herkes kendi hayatıyla ilgileniyor kimse benim çok üstünde durmuyor kimisi yeni doğum yapmış kimisinin çocuğu büyüyor kimisinin okul çağında ben işin içinde olup çok araştırdığım için bana söylenen şey olacağı varsa olur çünkü tedavi olan yok cevremde iki üç ay deneyenin oluyor benden sonra evlenenler bile doğum yaptı hatta benim düşük yaptığım bebeğimden üç ay sonra olan bebek doğdu benim bebeğim dusmeseydi belki şuan evde yalnız degildim de çocuğumu uyutuyordum

Canım benim seni gerçekten iyi anlıyorum. Şimdi olmadıysa eminim bunun bir sebebi var. Allah en doğru zamanda sana sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip etsin. Üzüldüğün her an daha önce doğal yolla gebe kalabildiğini kendine hatırlat lütfen. Bundan daha büyük bir umut yok

Canım daha önce gebe kaldım ama şimdi niye kalamiyorum sorusu kafamda dönüp duruyor ya

iyi tarafından bakmaya çalış bu konuya. daha önce kalabildim yine olacak de
Bugün daha iyiydim çok sinirlendim testi. Negatif çıkmasına ve akışa bıraktım olursa olur olmazsa bı tüp Bebek denerim o da olmazsa bakicaz artık bunaldım her ay umitlenmekten

Kızlar merhaba ben de hikayemi anlatmak istiyorum. Öncelikle 3.5 senelik evliyiz. İlk 2.5 sene kadar hiç çocuk istemedim. Ve hep korunduk. Şu an 28 yasındayım. Geçen sene bu zamanlarda artık korunmayalım bebeğimiz olsun dedik ve basladık. Ben en başta çok ama çok bilinçsizdim. Doğurganlık günleri bile takip etmiyordum. Hatta ilişkiden hemen sonra koşa koşa duşa gidip iyice yıkıyordum. Malesef iç kısım dahil olmak üzere. Neyse tabii ki olmadı ama hiç takmadım kafama. 5-6 ay hiç takmadım. Sonra yakın bir arkadaşım çat diye hamile kaldı :) aynı iş yerindeyiz ve o korunmayı bırakalı 2-3 ay olmuştu. Neyse bana orda bir jeton düştü. Benim neden olmuyor… taktım taktım taktım, bu arada ben cocuk istemesek de belli aralıklarla kadın doğuma gittim. Yumurtalıklarım hep normal gözüküyor hatta doktorlar çiçek gibi tertemiz gibi yorumlar yapıyordu. Hormonlar normal. Bi tık tsh prolaktin sorunum vardı. Ama inanın hiçbir doktor ilaca bile layık görmedi. Hep ref. Değerleri arasındaydım. Neyse böyle olunca eşim de doktora gitti. İşte biz o zaman o gün yıkıldık. Eşimde bazı değerlerde sıkıntılar çıktı. Doktor çok olumsuz konusmamıştı çok iyi değerleri de vardı ve bunları birlikte değerlendiririz, her an cocugunuz olabilir demişti. Sadece 2 tane takviye ve Akdeniz tipi beslenme önermişti. Neyse biz dışardan yemeyi minimuma indirdik. Ve salata sebze meyve arttırmayı başladık. O sıra aylardan Ekimdi. Tabii ki olmadı. Ben takviyelerle 2-3 ay içinde olur dedim. Olmadı, olmadı ve olmadı. Aralık ayında e ben bi daha doktora gideyim dedim. Yine genel olarak normaldi. denememizin 7.8. Aylarıydı doktor hsg önerdi. Neyse hsg de normal. Bir tık rahminde şekil darlığı var ama bebek için yeterli alan var. Max hamileyken serklaja ihtiyacın olur belki bu şekilde hamile kalabilirsin dediler. Hsg sonrası şansın yüksek dediler yolladılar. O sırada eşim de tekrar doktora gitmisti, değerleri biraz daha iyi gelmişti. Umutlandık. Takviyelere devam ettik ikimiz de. Çok kötü beslenmiyorduk. Arada bir fast food ve tatlı yiyoduk. Ama genel olarak iyiydi. Neyse ocak ayından sonra baya heveslendik artık olacak diye, ocakta olmadı. Şubatta yumurta takibi yaptırdım. Yumurtam iyi büyüdü çatlatma iğnesi yaptık yine olmadı :) martta kendimiz denedik. Olmadı. Nisanda klomen-ovitrelle ile denedik. Olmadı :) artık eşim 3. Doktora gittiğinde değerleri epey iyi geldi. Mart sonunda gitmişti. Artık hiçbir sorun gözükmüyordu. O kadar yıprandım ki… klomen ile olmayınca özellikle yıkıldım. 2 tane yumurtam olgunlaşmıştı. Ona rağmen olmadıysa hiç olmaz diye düsünüyorum. Doktoruma gittim. Biraz sakinleşip ekime kadar falan bekleyin olmayacak bi senaryo yok dedi. Simdi tedavisiz kendimiz deniyoruz. Ama umudum o kadar yıprandı ki malesef hep stresteyim. Hamile kalan arkadaşım bir kaç haftaya doğuracak. Çalıştığım ofiste her gün biri hamile kalıyor. Duymaktan görmekten yoruldum çook yıpradık. Bizim bu 11. Ayımız ben bu ay ilk defa LH testi ile deneme yapıyorum. Pik gördüm. Değerlendirdim. Ama biliyorum ki yine olmadı emin gibiyim artık. Bir de bu ay tamamen diyetisyen eşliğinde ilerliyorum. Tatlıyı şekeri iyice kestim sağlıklı beslenmeye calısıyorum. Elimden geleni yapmaya calısıyorum. Ama stresimi susturamıyorum. Tüp bebeğe doğru mu gidiyorum bilmiyorum ve bu beni üzüyor. Benden daha kötü durumda olanlar da var 3 sene 5 sene hatta 15 sene bekleyen arkadaşlar var. Bunları okumak görmek üzüyor beni ama tüm sosyal medyam bu konuyla dolmuş şekilde. Hep karsıma cıkıyor. Bu ay ferittinim düşük çıkmıştı onu da takviye almaya başladım. Yumurtlamadan sonra da 6. Günde falanım şu an asla bir belirtim yok hem umutsuz hissediyorum hem de bi yerden umutlanmaya cabalıyorım. Hepimizin işi çok zor kızlar ((

Bende hep evdeyim stresliyim 2 sene oldu olmuyor her gün kaos her gün stres tüm gün evde tekim sadece annemle kavga ediyoruz keşke bende gurbette olsaydım çok mutlu olurdum

Bende hep evdeyim stresliyim 2 sene oldu olmuyor her gün kaos her gün stres tüm gün evde tekim sadece annemle kavga ediyoruz keşke bende gurbette olsaydım çok mutlu olurdum
Öyle demeyin, inanın gurbette olmak bazen öyle can yakıyor ki tahmin edemezsiniz… Ben işim sebebiyle yurtdışında yaşıyorum. İlk gebeliğimde riskli gebelik geçirdim, haftalarca her iki günde bir kan testi ve vajinal ultrason, sonunda hastaneye acil yatış, acil ameliyat isteği ve en sonunda düşükle sonuçlanan sürecimde annemin, ailemden birilerinin yanımda olmasını o kadar isterdim ki… Bir yandan çalışırken, diğer yandan kimseye bir şey anlatamamak, sadece eşimle birlikte ki o da çok üzgün ve stresliyken o süreci atlatmaya çalışmak çok zordu. Çok ağladım çok. O yüzden ailenizden uzakta olmayı dilemek yerine onlarla ilişkilerinizi değiştirin, başka türlü iletişim kurun, ama çok değerli bir şeye sahip olduğunuzu bilin

O kadar iyi anlıyorum ki. Tekrar anlatmayayım ama çok sıkıntılı bir ilk gebelik geçirdim ve düşükle sonuçlandı. O güne kadar, hayatımda hamile kalmakta zorlanacağım bir an bile aklıma gelmemişti. Hep mükemmel bir üreme sistemine sahip olduğum söylendi doktorum tarafından. Ailemde hep kısa sürelerde gebelikler oldu, yani hiçbir sorun yok ne genetikte ne de fizyolojik ve mikrobiyolojik olarak. Ama gel gör ki senelerce ertelediğimiz iş ciddiye binince işin rengi değişti. Önce düşük oldu. Aylarca her şey normalken bunun olmasını kabullenemedim, mantıklı bir açıklaması yoktu çünkü, sadece rastlantısal bir sonuçtu. Şimdi de 6-7 aydır bilinçli denememize rağmen olmuyor bir şekilde. Emin değilim ama reglin gecikmesi ve yoğunluğuna ve yerleşme kanaması benzeri kanamalara bakarak arada da 2 kimyasal geçirdiğimi düşünüyorum bu arada. Yani bazen doğru zaman değil. Minicik stres bile sistemimizi acil durum/hayatta kalma moduna sokuyor ve ona göre çalışıyor, üreme sistemini de en geri plana atıyor. Stresi azaltıp durumun sadece rastlantısal olduğunu ve sizin gibi belki yüzbinlerce insanın çabaladığını kabul ettiğiniz gün her şey değişecek inanın umarım hepimiz tüm bebek isteyenler, en kısa sürede ve en sağlıklı şekilde dileklerimize kavuşuruz

Umarım ama ben adetten önce genelde test yapıyorum evde hiç bisekilde bir daha gebe kalamadim kimyasal bile

Geçen senki ben benim de ilk gebeliğim kalp atışının durması yüzünden sonlandı maalesef kürtaj oldum. Sonra 6 ay geçti tekrar hamile kalamayınca aşılama için tüp bebek doktoruna gittim. Eğer 1 kere doğal yolla hamile kaldıysan tekrar kalırsın tedaviye gerek yok dedi. Bu arada ben hiç stres yapmadığımı düşünüyordum ama yapıyormuşum. Geçen sene ramazan ayında oruç tutacaktım o yüzden bu ay sallayalım dedim 1 ay dinlenelim diye düşündüm ve o ay sadece 1 kere ilişki oldu ki tam yumurtlama zamanı bile değildi ve ramazanın sonunda da hamile olduğumu öğrendim. Şimdi yatağında uyuyor çok şükür. Yapabileceğin şeyler onu aklından çıkarmak, her ay test yapmayı bırakmak, bir kaç ay bebek yapmak için uğraşmayalım diyip akışına bırakmak. Gerçek anlamda rahatladığın zaman güzel bir sonuç alacaksın.

Umarım ama ben adetten önce genelde test yapıyorum evde hiç bisekilde bir daha gebe kalamadim kimyasal bile
Kimyasal gebelik gibi daha ilk günlerinde sonlanan bir erken gebeliği testlerde genellikle göremezsiniz zaten. Sağlıklı gebelikte bile çoğu zaman gecikmenin 2.-3. gününe kadar testlerde pozitif çıkmayabiliyor.

Sonuçta bir kez hamile kaldıysanız bu mutlaka tekrar olacaktır, ama önce bedeninize kendini güvende hissettirmelisiniz. Zor biliyorum ama düşünmemek en etkili ilaç

Bu ay biraz saldım ama yine de artık pek umutlu değilim temmuzda tüp bebeğe gidicem artık o zamanı bekliyorum

Canım mesajın arada kaynamış ne durumdasin

`