• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalamiyorum artık çok üzülüyorum

lütfen kayınvalidenizi yatak odanızdan mahreminizden uzak tutun. onların bunu düşünüp tek kelime dahi etmemeleri gerekiyor ama bazı insanlar her şeyi kendilerine hak görüyorlar. bu sizin özel hayatınız 🫶
Ay evet kayınvalideyi dovesim geldi bu nasıl bi kendini bilmezliktir ya

Anne olmak çok bencil bir istek, cocuğu kedere acıya hastalıklara ölüm görmeye ve ölmeye getiriyorsunuz, bence olmuyorsa bunu düşünün.
Ay insanlar anne olmak istiyor size ne ya? Şurada zaten 70 80 yıl yaşıyoruz bari istediğimize karısmayın,böyle manyak fikirleriniz varsa siz doğurmazsınız olur biter

Niye çocuğun yok diye soru mu olur be.ne saçma sapan bir çevreniz var.bir de bu seviyesizlerin lafını sözünü dert ediyorsunuz ya ne diyeyim size.yakıştıramıyorum buradaki kaliteli hanımlara.
Onlar her yerde var bitmiyorlar çocuk yok mu diyenler bakıttın mı diyenler. Şöyle elinin tersiyle vurasım geliyor ama yok bitmiyorlar istiyorlar ki her evlenen hop hamile kalsın.

Onlar her yerde var bitmiyorlar çocuk yok mu diyenler bakıttın mı diyenler. Şöyle elinin tersiyle vurasım geliyor ama yok bitmiyorlar istiyorlar ki her evlenen hop hamile kalsın.
inan ki gram umurlarında değil çocuğun var mı yok mu ? Sohbet olsun, laf olsun diye soruluyor işte.sanma ki önemsiyorlar yani.

2 yıldır korunuyordum şimdi yeni 1-2 aydır düşünüyorum benim aile tarafım bilinçli pek sormaz hatta hala annem korkuyor çocuk yapma zor diye ama eşimin ailesinde 2 yıl oldu artık her şey vaktinde diye darlıyorlar sanki kendileri bakacak cidden çok saçma ya bu zihniyet bizim çocukların zamanında biter sanırım . Bir de diyorum ben bir tane çocuk yapsam yeter şimdi her şey daha zor diyorum ona bile şimdiden bir taneyle olmaz diyorlar en az 2 diyor sanki çocukları yedekliyoruz

Ay insanlar anne olmak istiyor size ne ya? Şurada zaten 70 80 yıl yaşıyoruz bari istediğimize karısmayın,böyle manyak fikirleriniz varsa siz doğurmazsınız olur biter

Evet bencil istekleriniz yüzünden 70 yıla ölecek birini yapmak çok mantıklı (!)

Arkadaşımın 3 yıl olmadı çok takıyordu.
Sonra akışına bıraktı artık umursamadı. Sonra hamile kaldı şimdi bebeği var. Sağlık durumları dışında bazen zamanını beklemek lazım heralde .

Öncelikle Allah yardımcınız olsun zor bir süreç. Ama siz önce özelinizi koruyun. Kayınvalide sizin döngünüzü niye takip ediyor. Ona neymiş ki ? 1 buçuk yıllık evliyim kv bir kere bile soramadı bana öyle şeyler en başta dedim çünkü. Ben öyle muhabbetler sevmiyorum. Özelim bu konular diye. Olmayanı olduran Allah’tır. Üfürükçüler değil. Siz üzerinize düşeni yapın gerisini Allah’a bırakın. Okuyun , çalışın , gezin , yiyin için sağlığınıza ve eşinize bol bol vakit ayırın. Örgü 🧶 yapın. Bunlar çok güzel şeyler. Sabırlı olup herkesin çocuğu için mutlu olmalıyız bizim yok diye hayıflanmak bir kadına yakışmıyor bence. Sen de bir gün çok güzel bir anne olacaksın. Ama o zaman da sıkıntın bitmeyecek. İmtihan her zaman var ta ki ölünceye dek 🌷 hayırlı Salih be Saliha , ayrıca sağlıklı bebeleriniz olsun inşallah

Bende neredeyse 4 yıl uğraştım ilk 1 sene bekledim kendiliğinden olur diye sonra doktor arayışı. Yanlış doktor seçimleri eşimin ilk doktora gitmek istememesi derken doğru doktor ve sabır ile oğluma kavuştum. Ama nasıl yıprandım anlatamam belli bir zaman sonra aldığım hamilelik haberlerine tahammülüm kalmamıştı kesinlikle kıskanmak değildi ama tebrik edip evde günlerce gizli gizli ağladığımı bilirim. Bu isyanlarımdan sonra bir kimyasal gebelik yaşadım ve sonra rabbimin ben istediğim zaman olur diye bana ilettiği bir mesaj olarak düüşündüm onu ve sonrasında her anıma şükrettim. Umudunu kaybetme doktora gitmediysen mutlaka git ve sabırlı ol, dua et en hayırlı zamanda allah sana da nasip eder inşallah.

11 aydır düzenli uğraşıyoruz hamile kalamiyorum takmayacağım diyorum kendimi dinlemiyorum ama artık mental olarak çok yoruldum bu süreci yaşayanlar varsa dertleşelim kızlar
11 aydır düzenli uğraşıyoruz hamile kalamiyorum takmayacağım diyorum kendimi dinlemiyorum ama artık mental olarak çok yoruldum bu süreci yaşayanlar varsa dertleşelim kızlar :KK43:
Merhaba öncelikle biliyorum zor bir durum ama umutsuz olmayın. Ayrıca hamile kalmak mucizevi bir şey olasılık %35 ve baya düşük bir olasılık. Ama öncelikle bir doktora görünün belki sizde ya da eşinizde tedavi edilmesi gereken bir durum vardır. Bu arada hiç bir sorun da olmayabilir. Bir arkadaşımın 4 yıl çocuğu olmadı. Doktora gittiler hiç bir sorun yok dedi. Onlar da oluruna bıraktılar. 4. Yılda ikizleri oldu. Bir arkadaşımda pco su vardı ilaç kullandı vs bir türlü hamile kalamadı birgün bana geldi dedi ki artık istemiyorum olmuyorsa olmasın ilaçları da bıraktım dedi o ay hamile kaldı. Böyle çok hikaye var biraz da psikolojik anlayacağınız. Kafanıza takmazsanız daha çabuk olabilir. Benim ilk hamileliğimde ben hemen ilk ay hamile kalacağım sanmıştım kafama takmıştım 2-3 ay olamayınca doktora vs gitmiştim. Hamile kaldığım ay tatildeydik ve bebeği hiç düşünmüyordum. Diğer aylar sürekli hamilemiyim modundaydım. Tatile gittiğimiz ay aklıma bile gelmedi. Dua edin kafanızdan bu firkir çıkarın ve öncelikle bir kadın doğum uzmanına gidin❤️

Artık Aralık itibariyle tedaviye başlayacağız 12 ay korunmasız ilişki sonrası olmuyorsa tedaviye başlamak gerektiğini söyledi doktorumuz
biz 3,5 yıldır çabalıyoruz .. inşallahh hayırlısı ıle saglıkla nasıp etsın Allahım .

zor bir süreç. doktorlara bakmayın sız 1 sene olmadanda gıdıp testlerı ve kontrollerınızı yaptırın ..

Belki şunu demek istemiş olabilir kendi gördüklerimden örnek vereyim, 10 senedir hamile kalamayan bir komşumuzun yanına eltisi her hamile kaldığında gider hamilelik haberini ayy canım tatlı çekti ayy canım turşu istedi diyerek hamileyim demeden hamile olduğunu çıtlatma suretiyle komşumun canını yakardı. Herkes tabikide evladını sevecek bağrına basacak öpecek koklayacak ama bazısı nedense gebe kalma sorunu yaşayan kadınların yanında daha da analık aşkını kabarta kabarta öpüp kokluyor. Belki de ailesindeki kişiler böyle kişilerdir bilemiyorum. Tüp bebek tedavisi gören bir kadına iyi bir kadın olsaydın Allah seni çocukla ödüllendirirdi diyeni dahi duydu bu kulaklar. Malesef türk insanı anlayışsız, kıt ve acımasız.
Bütün yazdıklarınıza hak veriyordum ta ki türk insanı anlayışsız, kıt ve acımasız cümlesini görene kadar. İnanın bana ben dünyanın pek çok yerini görmüş bir insanım Türk insanı kadar vicdan sahibi ve empati kurabilen bir toplum daha yok. Kötü insanlar her yerde ama insan geldiği yeri kim olduğunu ırkını bilmeli ve sahip çıkmalı bence. Yani gebelik postunda dahi milliyetçilik duygularımın kabaracağını hiç sanmazdım ama kayıtsızda kalamadım kusura bakmayın.

Bütün yazdıklarınıza hak veriyordum ta ki türk insanı anlayışsız, kıt ve acımasız cümlesini görene kadar. İnanın bana ben dünyanın pek çok yerini görmüş bir insanım Türk insanı kadar vicdan sahibi ve empati kurabilen bir toplum daha yok. Kötü insanlar her yerde ama insan geldiği yeri kim olduğunu ırkını bilmeli ve sahip çıkmalı bence. Yani gebelik postunda dahi milliyetçilik duygularımın kabaracağını hiç sanmazdım ama kayıtsızda kalamadım kusura bakmayın.
Merhabalar, sizi anlıyor ve hak veriyorum . Bende milliyetçi bir insanım lakin halk tabanının sosyolojik duygu durumunu göz ardı edemiyorum. Amacım milletime sövme değildi-haşa olamaz- lakin 2 duygusal uçta salınan bir milletiz. Ya ayarsız verici, empat, kurban aşığıyız ya da zalimiz. Ortamız yok. Şahsen böyle düşünüyorum ve bunun milliyetçilikle alakası yok. Bugün bizim toplumumuzda kısır adı verilen bir yemek var sizce nedeni nedir? Veya hamile kalamayan bir çifte eee sorun sende mi kocan da mı diye sormak nedir? Çocuğu engelli olan hanımefendilerin yanında sağlıklı çocugu ile şov yapmak nedir? Veya evlenemeyen bir kız arkadaşın yanında evlilik şovu yapmak nedir? Bunları dünyanın o gezdiğiniz yerlerinde gördünüz mü? Vatanıma milletime canım feda lakin ayarsız ve hadsiz bir toplumuz. Sağlıklı sınır kavramımız yok can yakmaya bayılıyoruz. Üzgünüm ama böyle. Zaten gelişemiyor olmamızın bir sebebi de bu. Milliyetçiliğe o kadar tutunmuşuz ki özeleştiri yapamıyor ve tahammül edemiyoruz.

Son düzenleme:
Back
X