• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalamıyorum

Yonat

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
15
0
16
2 yıldır hamile kalamıyorum Her yöntemi denedim Geçenlerde instagramda geziniyoken dr hacer cafer ova dan bitkisel yollar diye sayfa gördüm girdim form doldurdum ve hemen ertesi sabahına bana döndüler Tereddütlerim var Hiç onunla tedavi olan var mı?

Merhaba arkadaslar,
Bence hamile kalamama sebebi cogunlukla gizli seker/insülin direncinden kaynaklaniyor.
Hamile kalmak isteyip kalamayan bayanlara bir eczaci olarak sunu önerebilirim: Mutlaka bir kac ay basta seker, ekmegin her cesidi,un, pirinc, yulaf, bulgur yani tahilgillerden ve patates gibi karbonhidrati yüksek olan gidailardan uzak durulmali! Bol bol marul, bulunursa avocado, brokkoli, lahana gibi yesillikler tüketilmeli. Meyvelerden muz ve elma, nar gibi tatli meyveler tüketilmemeli. Enerjisiz kalmamak icin yagli gidalar yemeli (tereyagi, krema, zeytin). Protein yag oranindan düsük olmali, et yerseniz yagli etler yenmeli (tavuk gögsü olmaz). Bir kac yiyecek sayacak olursak yenmesi mümkün olan gidalar: marul, hiyar, avocado, biraz havuc, sivri yesil biber, ispanak, yumurta, biraz peynir, somon, hamsi, kuzu kaburga, tavuk but, meyvelerden cok az miktarda bögurtlen, ahududu, greyfurt, armut......sebzeler potasyum ihtiyacinizi karsilamak icin cok önemli (en fazla marulda ve avocado da var).
Diyetiniz 45% yag, 45% sebze, 10% protein olmali. Iki günde bir oruc tutmak da faydali olacaktir. Normal günlerde ise sadece iki öyün yemek yiyip, ve bu iki ögün arasini yakin tutun. Diyelim kahvalti/ögle yemeginden 4-5 saat sonra aksam yemegini yiyin ve ondan sonra artik hic birsey atistirmayin.
Bu diyet yurtdisinda cok moda oldu, ismi “ketogenic diet“. Doktorlar epilepsi gibi hastaliklarda bile cocuklara bu diyeti öneriyor, beyin fonksiyonlarina iyi geldigi icin. Fazla detaya girmicem, bu diyeti herkese öneririm, cok yarari var, basta biraz zor oluyor ama buna gercekten degiyor.

Back
X