HAMİLE KALAMIYORUM

gamzeeebal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2025
53
En iyi cevaplar
1
16
3
30
Yaklaşık 2 sene olacak hamilelik istiyorum.Ama bir türlü olmadı.Eşimde sperm sorunu var.Varikosel var.Hep umutlandım belki bu ay dedim.Vücudumu dinledim aylarca.Bazen göğüs hassasiyetim erken başladı umutlandım bazen başım döndü bazen adetim 2 3 gün gecikti.Ama sonuç hep hüsran.Artık doğal yollarla olmayacak gibi geliyor.Allah bilir tabii ki.Her yerde hamile insanlar görüyorum.Onlar adına seviniyor lendi adıma üzülüyor gözyaşlarımı tutamıyorum.Tüp bebek beni korkutuyor.Allah biliyor doğal yolla olmasını çok istiyorum.30 yaşına girdim.Eşim 32 yaşında.Onun da çok üzüldüğünü biliyorum.Salalım artık diye karar verdik.Bu konuda çok konuşmak ikimizi de yıprattı.Yapılması gerekeni yapıp konuyu çok açmamaya çalıştık.Bu ayın 23 ünde İzmitte Emek hocaya gideceğiz Varikosel ameliyatı mı aşılama mı tüp bebek mi karar vereceğiz.Onun tavsiyesi neyse onu yapmaya karar verdik.Varikosel ameliyatı ilk seçenek ama çevremizde bu ameliyatı olup fayda gören de görmeyen de var.Yaş önemli faktör sanırım.Allah en hayırlı kararı almayı nasip etsin.Size içimi açtım.Benim gibi hissedip sonra bebeğine kavuşanlar varsa tavsiyelerinize hazırım.Süreç beni yordu çok, gözyaşlarım burnumun ucunda hep..Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Umutsuz olmayın Allah yardımcınız olsun. benim esimde de iki taraflı varikosel, bende de ileri derece pcos vardı. biz bir senenin sonunda doğal yoldan gebelik elde ettik. biz de ameliyata karar vermiş doktor araştırıyorduk. ağustos ayında ameliyat oluruz demiştik ama mayıs ayında hamile olduğumu öğrendik. merak ettiğiniz bir sey olursa, konusmak isterseniz bırdayım

ama asla umutsuz olmayın. ben de hiç olmayacak sanıyordum. gebelik testinde pozitifi gördüğümde inanamadım. ama en beklemediğiniz anda oluyor

Sürecinizi yaşamadım ne hissettiğinizi bilemem ama sizin için dua edeceğim. İnşallah Rabbim hayırlı zamanda hayırlısıyla sevindirsin sizide

Sizin adınıza çok sevindim.Allah nasip etmiş.Gebeliğiniz sağlıklı oldu mu? Ümit etmesi bile çok güzel desteğiniz için çok teşekkür ederim Bazı erkeklerde sperm sayısını çok etkilemiyor varikosel ama bazılarını çok etkiliyor.Eşimin 9 milyon minimum 15 olması gereken değer.Sizin de bu civarlarda mıydı, bu şekilde ümit etmeli miyim?

Sürecinizi yaşamadım ne hissettiğinizi bilemem ama sizin için dua edeceğim. İnşallah Rabbim hayırlı zamanda hayırlısıyla sevindirsin sizide
Allah razı olsun çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için inşallah, öyle şükredilmesi gereken bir nimet ki evlat, öyle çok ulaşamayan insan var ki..

gebeliğim sağlıklı ilerledi çok sükür. oğlum su an 9 aylık olmak üzere benim esimin sperm sayısı 11 milyondu yanlış hatırlamıyorsam ama morfoloji %1di. ki ameliyatla dahi düzelmesi en zor değer morfoloji değeri.

biz ameliyata karar verdiğimizde esimin işi dolayısıyla hemen yaptıramadık. ağustos ayında ancak yaptırabiliriz diyince doktor o süre içerisinde her sabah aç karnına bir yemek kaşığı bal ile bir tatlı kaşığı poleni karıştırıp yemesini istedi. bir de genovita tb diye bir takviye verdi. sağlıklı beslenme, ağır spor ve sürekli ayakta durmaktan kaçın dedi. bu söylediklerini yapmaya başladıktan tam 1.5 ay sonra hamile olduğumu öğrendik

ameliyat kaçınılmazsa yapılacak tabii ki ama o zamana kadar siz de bunlara dikkat edip deneyin bence.

Allah oğlunuzun ömrüne bereket versinBizde de morfoloji %1 ileri hızlı düşük biraz ama var sonuçta bir umut.Eşim promen k ve ballı karışım kullanıyor.Ama sürekli olan hüsranlar onu da yordu.Bu aralar boşladı.Dediğiniz gibi devam etmeliyiz.Allah nasip ederse olur.Ameliyatı eğer doktor uygun görürse kasım ayında düşünüyoruz.Spermlerin de kendini toplaması 6 ayı alıyormuş.Tabi eğer toplarsa.Ayrıca varikosel dereceniz neydi? Bizim 2.8 dediler.Tek taraflı.Acaba bu düşüklüğü asıl sebebi varikosel mi? Çünkü bir sürü sebebi varmış.Varikosel tedavi edilebilen sebep.Bu arada eşim sigara alkol kullanmaz beslenmesi de temizdir.Varikosel tedavisi sonrası inşallah iyi sonuçlar alırız veya öncesi Allah bilir Tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ediyorum

ya benim esim seyrek de olsa alkol alır ve yoğun sigara içerdi. doktor kontrolde baba olmak istiyorsan sigarayı bırakacaksın demişti. esim bırakmadı. doktor böyle söyleyince daha cok stres olup daha çok sigara içti

varikosel sperm kaçağına sebep oluyor yani tam bir performans olamıyor. ki zamanla varikosel derecesi arttıkca da ağrı ve erken boşalma problemleri de oluyormus.

bizde sağda 3.7, solda 1.9 mmydi varikosel

Derece yüksekmiş bayağı da, evet varikosel en azından sağlık için de olsa tedavi edilmeli.Allah verirse oluyor bebek demek ki, bana umut oldunuz çok sağ olun

Hiç beklemediğiniz anda gelir mucizeniz Allahın nimeti bol elbet sizin de vardır payınız sadece vakti ve saati gelmemiştir. Elinizden geleni tabiki yapın ama umutsuz olmayın.

4 yıl sonra tüp bebek ilk deneme oğlum, onun 2 5 yaşına basmasiyla doğal yoldan gebeyim 5.5 aylık kız olacak nasipse.

Merhaba öncelikle Allah gönlünüze göre hayırlısını versin inşallah. Benim eşimde de varikosel vardı sprem sayisi düşüktü ultrasonda da çıktı varikosel olduğu ameliyat dediler biz ameliyat olmadan önce sülük yaptırdık ve faydasını gördük varikosel kayboldu 3 doktor gezdik yok varikosel dendi. Proxed plus vitaminle birlikte takviyelerle birlikte sprem sayisini ve hareketliliğini arttırdık. Böylece erkek faktörü kalkmış oldu. Ounun disinda Bende de sorunlar vardı o sebeple tüp bebek yaptık ama tutmadı 6 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. Bebeğimizi kucağımıza almaya çok az kaldı inşallah sizde bir an önce o müjdeli haberi alırsınız

Hiç beklemediğiniz anda gelir mucizeniz Allahın nimeti bol elbet sizin de vardır payınız sadece vakti ve saati gelmemiştir. Elinizden geleni tabiki yapın ama umutsuz olmayın.
Çok teşekkür ederim çok sağ olunİnşallah hayırlısı ise nasip olur.Zaman geçtikçe telaşlanıyorum, doğurganlığımı kaybederim diye korkuyorum evham yapıyorum istemeden de olsa, onun dışında teslimiyetimiz çok var Allah'a bıraktık

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum Varikosel için sülük tedavisi bilmiyodum tavsiyeniz ile araştıracağım.Peki varikosel derecesi kaçtı acaba? Bizim 2.8 çıktı.Sülük iyi geliyorsa denemekte fayda var.6 ay sonra kendiliğinden hamile kalmanız da Allahın işi.Bunlar beni çok mutlu ediyor.İnşallah sağ salim kucağıza alırsınızBana da o mutlu haber nasip olur inşallah

Rabbim en kısa zamanda bebek haberini nasip eder umarım
Tüp bebek evet çok yorucu. Hormonlar, iğneler vs. ama sizin sürecinizde yorucu olmuş bana göre
Çünkü bende biliyorum ki o regl beklemek, beklerken strese girmek, strese girince gecikmesi bunlar da çok hayal yıkıcı, üzücü
İmkanınız varsa maddi manevi tüp bebek deneyin derim. Doktorunuzla karar verirsiniz elbette
Bu süreçte psikolog yardımı da alabilirsiniz belki size iyi gelecektir.
Umarım herşeyin hayırlısı nasip olur

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederimBurada sizlerle paylaşmak çok iyi geldi.Bir kadını ancak başka bir kadın anlar.Bu ay netleşecek inşallah ne yapacağımız.Hayırlısı olur inşallah

2.5 bir tarafta diğer taraftaki daha küçüktü çift taraflıydi yani hatta doktor ameliyat tek çare demişti sülük fayda etti gerçekten yaşamış biri olarak söylüyorum araştırın bencede inşallah alirisnjz o hayırlı haberi banada en son tüplerde sıvı birikimi teşhisi konmuştu ameliay olup tüpler alındıktan sonra 2. Tüp bebek tedavisine başlayacaktık ve bir daha normal yolla gebe kalamayacaktim. Umudumu kestigimiz tam o ayda hamile olduğumu öğrendik mucizemiz gerçekleşti tüplerin bu durumdayken tüp bebek bile tutmaz dediler aldirman lazım dediler ama rabbim çok büyük mucizesini gösterdi bize sizde inşallah en kısa zamanda o müjdeyi alın Allah kimseyi bu kapıda bekletmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…