- 17 Ağustos 2025
- 53
- En iyi cevaplar
- 1
- 16
- 3
- 30
- Konu Sahibi gamzeeebal
Yaklaşık 2 sene olacak hamilelik istiyorum.Ama bir türlü olmadı.Eşimde sperm sorunu var.Varikosel var.Hep umutlandım belki bu ay dedim.Vücudumu dinledim aylarca.Bazen göğüs hassasiyetim erken başladı umutlandım bazen başım döndü bazen adetim 2 3 gün gecikti.Ama sonuç hep hüsran.Artık doğal yollarla olmayacak gibi geliyor.Allah bilir tabii ki.Her yerde hamile insanlar görüyorum.Onlar adına seviniyor lendi adıma üzülüyor gözyaşlarımı tutamıyorum.Tüp bebek beni korkutuyor.Allah biliyor doğal yolla olmasını çok istiyorum.30 yaşına girdim.Eşim 32 yaşında.Onun da çok üzüldüğünü biliyorum.Salalım artık diye karar verdik.Bu konuda çok konuşmak ikimizi de yıprattı.Yapılması gerekeni yapıp konuyu çok açmamaya çalıştık.Bu ayın 23 ünde İzmitte Emek hocaya gideceğiz Varikosel ameliyatı mı aşılama mı tüp bebek mi karar vereceğiz.Onun tavsiyesi neyse onu yapmaya karar verdik.Varikosel ameliyatı ilk seçenek ama çevremizde bu ameliyatı olup fayda gören de görmeyen de var.Yaş önemli faktör sanırım.Allah en hayırlı kararı almayı nasip etsin.Size içimi açtım.Benim gibi hissedip sonra bebeğine kavuşanlar varsa tavsiyelerinize hazırım.Süreç beni yordu çok, gözyaşlarım burnumun ucunda hep..Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.