hamile kalma olasılığı

jelly21

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
5
0
286
35
İstanbul
Herkese merhaba, durumumla ilgili olarak bir jinekologla görüştüm fakat olayın istisnai boyutu nedir onu araştırmak istedim forumda. erkek arkadaşımla ilk defa cinsel deneyimimiz oldu fakat bir aksilik çıktı. ben bakireydim ve hala öyleyim. çok az derecede penetrasyon gerçekleşti ve kısa süre sonra prezervatif çıktı. ne kadar olduğundan emin olmasam da sperm vajinaya değmiş olmalı emin olamıyorum net olarak. derhal gidip bölgeyi yıkadım. ertesi gün kalktığımda (yaklaşık 5-6 saat sonra) regl olduğumu farkettim ( regl döngüm düzenli) jinekolog hamile kalma ihtimalinin pek olmadığını söyledi, özellikle hemen sonrasında regl olduğum için fakat ben bu tarz veya benzer durumlarla karşılaşanlar varsa onu öğrenmek istiyorum, ya da konuya dair bilgisi olanlar paylaşmak isterse sevinirim, sağlıcakla.

Hamile olabilmen için ilk olarak bakireliğin bozulması gerekir, birde erkek organının rahim içerisine tam girmesi lazımdır. Siz hamile değilsiniz, endişe etmenize gerek yoktur.

Son düzenleme:
Hamile olabilmen için ilk olarak bakireliğin bozulması gerekir, birde erkek organının rahim içerisine tam girmesi lazımdır. Siz hamile değilsiniz, endişe etmenize gerek yoktur.

bekaretin bozulması şart değil, yaygın bir inanış fakat örnekleri mevcut. benim durumumda ihtimal dışı denebilir tabiki ama jinekolog çok çok küçük de olsa açık kapı bıraktığı için ertesi gün hapı kullanmayı düşündüm, en azından kendimi rahat hissetmek için. hapı kullanıp kullanmama konusunda kararsızım şuan

Ama şunu düşünecek olursan adet olmuşsun zaten herhangi bir sorun olmaz içinde ki yumurtalar parçalanmış, hamile riski falan olamaz. Adet olmasaydın hadi bir ihtimal derdin günüm geçti diyebilirdin. Ama adet olduğun için atlatmışsın.

Soyle aciklarsam belki icin daha rahat eder. Normal bir birliktelikte bile( burda herhangi bir hastaligin yok, hormonlarin normal calisiyor v.s) o ay icinde hamile kalma ihtimalin %17 ile%25 arasinda degisir. Sen bunun uzerine birde regly olmussunki bu ihtimal neredeyse hic kalmamis. Dollenme olusmadan hamile kalma ihtimalin zaten yok.( turk filmleri haric ) ama icim rahat etsin dersen ertesi gun hapini kullanabilirsin. Gerci o hap ilk 48 saat icinde etkili ve bir dogum kontrol yontemi degil...

anladım, bilinçsiz gençlik furyasına katılmak istemedim tedbiri elden bırakmayarak. malum çok fazla kişiye de açamıyorum konuyu, cevapladığınız için teşekkürler, yardımcı oldunuz

gayet açıklayıcı oldu bu da, teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…