- Konu Sahibi hxixztutkunu!!!
-
Folik asit takviyesinin önerilme nedeni bu maddenin nöral tüp defekti (NTD) adı verilen ve bebeğin santral sinir sisteminde oluşabilecek muhtemel sorunları ("omurgada açıklık" veya bebeğin beyin dokusunun gelişmemesi) kısmen önleyebildiğinin anlaşılmasıdır ve günümüzde kesinleşmiş bilgilere göre takviye işlevi bu hastalığın görülme sıklığını azaltma konusunda başarılıdır. Folik asit kan yapımında ve birçok hücre işlevinde de kullanılan bir vitamin olmasına karşın takviyenin temel amacı folik asit eksikliğine bağlı kansızlığı önlemekten çok NTD adı verilen bu sorunların oluşma sıklığını azaltmaktır. Başta A.B.D. ve İngiltere olmak üzere çeşitli ülkelerde gıdalara ekstradan folik asit takviyesi yapılmaktadır.
Folik asit kaynakları:
- tahıllar,
- portakal suyu,
- meyveler,
- baklagiller,
- fasulye ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzelerdir.
Folik asit takviyesi alsanız dahi bu besinlerden de mutlaka faydalanın ve henüz başlamadıysanız reçetesiz alabileceğiniz folik asit tabletlerine bugünden başlayın, geç kalmış sayılmazsınız. Önceden NTD sorunu yaşadıysanız alınması önerilen daha yüksek doz için doktorunuza danışın.
Bazı doktorlar rutin takviye yapmanın gerekli olmadığını ve doğal kaynaklardan alınmasının daha doğru olacağını düşünürler. Her zaman güvendiğiniz doktorunuzun önerilerine uyun.
Folik asit kullanmadan başlanan gebeliklerin olumsuz sonuçlanma ihtimali son derece düşüktür. Bu nedenle bu vitamini alamadıysanız bunu kendiniz için bir endişe kaynağı haline asla getirmeyin.
mrb arkadaslar ben 2 kere hamile kaldım ama ikisindede olmadı hamile kalmadan folik asit kullansam ne gibi bi yararı olurr...:Saruboceq:
kızlar merhaba bende 5 hafta 3 günlük hamileyim. ben çalışmalara başlamadan folic plus kullanıyordum. ama doktorum elevit vermiş. bi fark varm ı acaba ikisinin arasında ? kararsız kaldım 15 gün sonra kalp atışlarını duymaya gidicez o zaman sorcam ama yinede bilgi edinmek istedim.
Hamile kalmadan önce bebek düşünen kişilerin folik asit kullandığını duymuştum bunun için önerebileceğiniz bi marka yada nasıl kullanıyosunuz yazarsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?