Hamile kalmadan önce kilo problemi,pko ve hamişliğe hazırlık

mxuxhendis_17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
85
0
86
İstanbul
Canımlar,kuzucuklarım sizin fikrinizi almak istediğim bir konu var.2 senedir pkoluyum ve yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum.9 aylık evliyim dr. um bir an önce hamilelik çalışmalarına başla diyo.ama ben 71 kiloyum şuan ( 5 kilo vermiş halim ) ve diyet yapıyorum.dr. da diyoki kilo vermeyi bekle ilacını biter bitmez hemen korunmayı bırak.hamilelik döneminde 5-6 kiloyla hamilelğini bitiririz diyo.ama hem hamile kalmak için hemde rahat doğum yapabilmek için kilo vermek gerekmez mi?ya da pkolu olduğumdan hemen hamile kalırmıyım bi sürü soru var aklımda? hadi yine birbirimize destek olalım.. lütfen kızlar yorumlarınızı bekliyorum..inş. bir an önce kolayca hamiş kalırız.

canım selam.. doktorun doğru söylüyor.. şimdi sen hazır değilim diyorsun ama hazır oluncada bebek çabucak gelmiyoır zaten.. umarım sende böyle bir sorun olmaz.. pkoluysan hemen olmama ihtimali yüksek. bencede fazla korunmadan bırak.. o arada diyetisyen yarıdmında bilinçli diyet yap. folik asit ve vitamin taviyesi almayı unutma..

canım ben varım aynen dediğin gibi..bekarken adet düzensizliği vardı bende..evlendim devam etti. dr gittim pko var dedi .yumurta takibi çatlatma iğnesi derken kızıma hamile kaldım..hemde 79 kilo da hamile kaldım..94 kiloda doğum yaptım tabi ben çok kilo aldım hamişken..bazıları fazla almıyo bünyeden bünyeye değişiyo..kızım 2.5 yaşında..öptüm canım bence kiloymuş pkoymuş...hiçbiri sorun değil..rabbim isterse hayırlısıyla verir...hayırlısıyla sana da nasip eder rabbim inşallah..amiinn..

merhaba
öncelikle gçemiş olsun.fazlakilo hamileliğe zarar değil.ama pco hastasıysan sana tavsiyem 15 gü soğan suyu iç ondan sonra incir suyu iç inan bana o aydan onra hamil kalırsın.kiloyu problem yapma.inşallah hyırlısı ile hamiş olursun

Bence doktoruna güvenip güvenmediğini değerlendirmelisin. Doktorlar bana pko var dedi, uzun süre tedavi gördüm, sonra olmadığım ortaya çıktı!
Şimdi doktorum kilo ver, 6 kilo vermeden hamilelik düşünmeyelim diyor. Ve ben kendisine güveniyorum. O sebeple önce rejim yapıcam 2 ay sonra (tabi verebilirsem) bebek düşünücem.

Üstelik yüksek kiloyla hamilelik de zor, sen 5-6 kiloyla hamilelik bitiricem diye strese gireceksin, az yiyeceksin vs.

bence kilonu hiç takma..ama hemen korunmayı bırak bence..bende pko luyum 2,5 yıl korunmadan hamile kalamadım,aşılama ile hamile kaldım ve hamile kaldığımda korkunç derecede kiloluydum yani obez..:(( ilk 3 ay mide bulantılarından 8 kilo verdim ve hiç dikkat etmememe rağmen o verdiğim 8 kiloyu aldım,ve her an için doğacak bebişimi bekliyorum şimdi...:))) pkolu birinin -illaki bebek istemiyorsa başka- korunması bana çok doğru gelmiyor...Allah hakkında hayırlısını versin....

allah hepimizin hakkında hayırlısını versin..inş hamile olan arkadaşlarımızda bebişlerini sağ salim kucaklarına alırlar..desteğiniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim...doktora kilo vermeden korunmayı bırakmak istemiyorum diyince..dedi ki bakalım hamile kalabilencen mi hemen..ama şekerler size bişey itiraf ediyim...1 hafta içinde 2 arkadaşımında hamile olduğunu öğrendim.. ve ilk bunu size söylüyorum..ÖZENDİM ben onlara ...öle çok mutlu oldum ki..onlar heralde benim kadar sevinmemiştir..Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı,bebekler hamilelikler versin..

merhaba
öncelikle gçemiş olsun.fazlakilo hamileliğe zarar değil.ama pco hastasıysan sana tavsiyem 15 gü soğan suyu iç ondan sonra incir suyu iç inan bana o aydan onra hamil kalırsın.kiloyu problem yapma.inşallah hyırlısı ile hamiş olursun

deryarcancım bende aynısını ark. teyzesinin kızından duydum.ilk bebişini düşürmüş..sonrada bebişleri olsu dye 2 sene uğraşmışlar gitmedikleri doktor kalmamış.sonra pes etmişler...aradan zaman geçmiş soğan kürünü yapmış..ve şuan hamile :)))):ecrin_bebek:

Bence doktoruna güvenip güvenmediğini değerlendirmelisin. Doktorlar bana pko var dedi, uzun süre tedavi gördüm, sonra olmadığım ortaya çıktı!
Şimdi doktorum kilo ver, 6 kilo vermeden hamilelik düşünmeyelim diyor. Ve ben kendisine güveniyorum. O sebeple önce rejim yapıcam 2 ay sonra (tabi verebilirsem) bebek düşünücem.

Üstelik yüksek kiloyla hamilelik de zor, sen 5-6 kiloyla hamilelik bitiricem diye strese gireceksin, az yiyeceksin vs.

cnm bende aynen senin gibi düşünüyorum ve tam bu noktada kafam karışıyo..doktorum ve çevremdeki herkes olmak üzere dedikleri şey korunmayı bırakınca-ben ilaçla korunuyorum-zaten hemen hamile kalamıyosun..bu sürede zaten 3-4 ayda kilo verirsin..bende korunmayı bırakıyım ilk 2,5 ay hiç kasmıyım bu konuyu ve kilo vermeye çalışıyım 8 kilo versem süper olur zaten...gebeliktede diyetisyenle birlikte gideriz diyor doktorum..ama bende tabi doya doya aşermek istiyorum..canım senin doktorun kim..bide bende insülin direnci çıktı tahlillerde...ama bebişler çok tatlı napıcaz off:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

mühendiscigim ve diger arkadaslarım herkese selam...mühendiscim bende pkoluyum canım dün gece sogan suyuna başlama kararı aldım ve şuanda içip içmeme arasındayım.işe yarayacagına çok inanıyorum ama 1 kere denedim midem kaldırmıyor gülüm.inş içebilirim.inan soganlarım bile hazır yeni aldık...çok zor pkos canım.bek ben 1 hafta öncesine kadar 72 kiloydum canım.ama pkos hastalrının kullandıgı şeker hapları var.doktorun bunu mutlaka vermesi gerekir sana.bilemiyorum kullanıyor musun ama bu hapların yararı çok ama çok büyük.hem kilo verdiriyor,hem de en önemlisi yumurtlamayı düzenlemeye yardımcı oluyor.çünkü pko hastalarında şeker hastalıgı gelişebildiginden nisüline olan istek artmaktadır.bu ilaçlarda çok yardımcı ilaçlar canım.

bu arada yazmayı nuttum şuanda 70 kiloyum.pkos hastalıgında hastalıgın iyileşmesi ve daha kolay hamilelik bakımından kilo vermek çok önemli.doktorun istedigi kadar bekleme desin ama gerçekten önemli.pko olmamış olsaydın çok öenmli diyemezdik.ama bu hastalıgın yaptıgı başlıca olumsuz etki kilo alımı.bunu yenmeliyiz bence.doktoruna bu hapları danışmanı öneririm.günde iki defa alınıyor.

derinsucum bende pkodan dolayı insülin direnci çıktı zaten.glucophage ve glucobay kullandım 4 ay daha sonra endokronoloji doktorum bu hapları bıraktırdı.25 yaşındasın ve nereye kadar ilaç kullanıcaksın dedi.bu hayat boyu seninle olacak önemli olan beslenme düzenini değiştir dedi.6 öğün yiyorum 76 idim şuan 71 oldum..hamile olana kadar bi 8-10 kilo versem çok süper olucak.bende o soğan suyunu içebileceğimi hiç sanmıyorum cnm.sen korunuyomusun şu anda peki?öf ya bi de korunmayı bırakır bırakmaz hamiş kalamıyosun..Rabbim hayırlısını versin hepimize

sevgili mühendis. bende pko luyum ama şeker peoblemim yok. kızıma 21 yaşında evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım. şaun da 5 haftalık hamileyim. ama 1 yıldan fazladır korunmuyorum ve olmuyordu. yaklaşık 7 yıl boyunca yasmin kullandım bende. geçen yıl ekim ayında yasmini bıraktım ve 1 yıl içerisinde nerdeyse 10 kilo aldım. şuanki hamileliğim de yumurta takibi ile klomen ve çatlatma iğnesiyle gerçekleşti.. o yüzden yumurtlama sorununu öğren önce. takip ve çatlatma iğnesiyle hamile kalabilirsin bence.

sevgili mühendis. bende pko luyum ama şeker peoblemim yok. kızıma 21 yaşında evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım. şaun da 5 haftalık hamileyim. ama 1 yıldan fazladır korunmuyorum ve olmuyordu. yaklaşık 7 yıl boyunca yasmin kullandım bende. geçen yıl ekim ayında yasmini bıraktım ve 1 yıl içerisinde nerdeyse 10 kilo aldım. şuanki hamileliğim de yumurta takibi ile klomen ve çatlatma iğnesiyle gerçekleşti.. o yüzden yumurtlama sorununu öğren önce. takip ve çatlatma iğnesiyle hamile kalabilirsin bence.

cnm peki yumurta takibini öğrenmek için korunmayı bırakmak mı gerekiyo?

canım bende evliliğimin ilk yıllarında korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağımı düşünüyordum. önce biraz zayıflayım filan diye uğraştım 60 kilo idim o zamanlar. ama evdeki hesap çarşıya uymadı derler ya aynen öyle oldu tam 7 sen uğraştım bebek için 4 kez mikro tedavisi gördüm ve tam 87 kilo hamile kaldım. bende pko yok ama guatr çıktı metabolizmam çok yavaşmış bir de tedavi için kullandığım ilaçlar yüzünden korkunç kilo aldım . ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim 93 kilo idim . şu anda yine hamileyim ve 91 kilo ile hamile kaldım doktor kilo vermeni bekleyemeyiz dedi. 19 haftada 1 kilo aldım hemde diyet faln yapmıyorum . sadece düzenli yiyorum protein ağırlıklı besleniyorum. zayıflamayı bekleseydim bu seferde yaşım çok ilerliyordu .

bebek düşünen herkese çok beklememelrini söylüyorum çünkü hayatın inasnın karşısına ne çıkaracağı malesef belli olmuyor.

Son düzenleme:
Back
X