Hamile kalmadan önce kilo problemi,pko ve hamişliğe hazırlık

canım bende evliliğimin ilk yıllarında korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacağımı düşünüyordum. önce biraz zayıflayım filan diye uğraştım 60 kilo idim o zamanlar. ama evdeki hesap çarşıya uymadı derler ya aynen öyle oldu tam 7 sen uğraştım bebek için 4 kez mikro tedavisi gördüm ve tam 87 kilo hamile kaldım. bende pko yok ama guatr çıktı metabolizmam çok yavaşmış bir de tedavi için kullandığım ilaçlar yüzünden korkunç kilo aldım . ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim 93 kilo idim . şu anda yine hamileyim ve 91 kilo ile hamile kaldım doktor kilo vermeni bekleyemeyiz dedi. 19 haftada 1 kilo aldım hemde diyet faln yapmıyorum . sadece düzenli yiyorum protein ağırlıklı besleniyorum. zayıflamayı bekleseydim bu seferde yaşım çok ilerliyordu .

bebek düşünen herkese çok beklememelrini söylüyorum çünkü hayatın inasnın karşısına ne çıkaracağı malesef belli olmuyor.

cnm gerçeketen bu konu hakkındaki yorumun gözümü korkutup içimi burksada fikrimin şekiilenmesi sağladı..iinş. herşey gönlünce olur. sağsalim bebişi kucağına alırsın.:ecrin_bebek:

cnm bende aynen senin gibi düşünüyorum ve tam bu noktada kafam karışıyo..doktorum ve çevremdeki herkes olmak üzere dedikleri şey korunmayı bırakınca-ben ilaçla korunuyorum-zaten hemen hamile kalamıyosun..bu sürede zaten 3-4 ayda kilo verirsin..bende korunmayı bırakıyım ilk 2,5 ay hiç kasmıyım bu konuyu ve kilo vermeye çalışıyım 8 kilo versem süper olur zaten...gebeliktede diyetisyenle birlikte gideriz diyor doktorum..ama bende tabi doya doya aşermek istiyorum..canım senin doktorun kim..bide bende insülin direnci çıktı tahlillerde...ama bebişler çok tatlı napıcaz off:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Benim doktorum İskender Başer. Önce başka bi doktora gittim, bana gonaphene verdi. 6 ay kullandım. İki ay yumurtlama oldu ama hamile kalamadım. Sonra bu doktora gittim. Mutlaka kilo vermen lazım, yumurtlaman geri döner bu kadar ilaca gerek yok sana dedi. Yani önce 6 kilo vericem sonra görüşücez ve neler yapacağımızı söyleyecek (bu arada benim rahim ağzımda da bi sorun tespit etti, onu da tedavi etmemiz lazım hamile kalırsan riskli olur dedi. daha önce başka doktor farketmemişti.

Bence de sen korunmayı bırak. Kendini hiç strese sokma, kilo vermeye çalış. bu arada hamile kalırsan ne ala.

İnşallah birbirimize müjdeli haberş veririz canım:)

arrowscum bide sen ne şikayetiyle doktora gittin nasıl tedavi oldun ve nerden anladı sende pko olmadığını tatlım..

Canım ben ilk başta, çenemde bi kaç tüy çıktı ve epilasyona rağmen azalmadı çoğaldı diye gittim. Başka da bir sorunum yoktu. Bana pko teşhisi koydular. Kaç yıl ilaç içtim, hatta psikolojik baskısı da cabası. Ama ben düzenli adet oluyordum. Hiç şaşmazdı adetim. Bir de sivilce ve saç gökülmesi yoktu. Aşırı kilolu da değildim.

Neyse 5 yıl tedavi gördükten sonra, evlendim. ve doktora gideyim dedim. Hakan Yaralı'ya gittim. O söyledi sen de pko yok diye. Son doktorum da teyit etti. Düzenli adet olman bile bu olasılığı eler dediler. Evet yumurtalıklarımda pko benzeri bi görüntü varmış, ama bu pko sendromu olduğun anlamına gelmiyor dediler.

Şimdi bekleyeceğim, bakalım ne olacak

Benim doktorum İskender Başer. Önce başka bi doktora gittim, bana gonaphene verdi. 6 ay kullandım. İki ay yumurtlama oldu ama hamile kalamadım. Sonra bu doktora gittim. Mutlaka kilo vermen lazım, yumurtlaman geri döner bu kadar ilaca gerek yok sana dedi. Yani önce 6 kilo vericem sonra görüşücez ve neler yapacağımızı söyleyecek (bu arada benim rahim ağzımda da bi sorun tespit etti, onu da tedavi etmemiz lazım hamile kalırsan riskli olur dedi. daha önce başka doktor farketmemişti.

Bence de sen korunmayı bırak. Kendini hiç strese sokma, kilo vermeye çalış. bu arada hamile kalırsan ne ala.

İnşallah birbirimize müjdeli haberş veririz canım:)
ay inşallah canım inşallah..birbirimizi habersiz bırakmayalıym..uğraşmadan olsun ya..ya benim halim feci daha doğum kontrol ilacı pazar günü bitiyo..ve hergün gelip kk de hamilelik yazıları okuyorum düşün halimi daha denemeden.. üff bide denesem her ay elimde testle dolaşıcam :)) peki sen 6 kilo verince kaç oluyosun ? o zaman normal kilonmu oluyo..bi de sana ne diycem yumurtlama takibi hakkında bilgin varmı ne zaman ve nasıl yapılıyo..çok öptüm cnm :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Ben 6 kilo verince 62 kilo oluyorum. Fazla gelebilir (boyum 160) ama bu benim normal kilom, yani kendimi bildim bileli bu kilodayım. İşin ilginç yanı doktor beni gözüyle tarttı:) kaç kilosun demedi bana.

Yumurta takibi ise yaptırmadım. Önceki doktorum 21. gün yaptırdığı progesteron testine bakarak yumurtlama olup olmadığını söylüyordu.

Seni de çok iyi anlıyorum, benim de çocuk konuştuğumuz arkadaşlarımın hepsi hamile kaldı. Kimi doğurdu kimi bekliyo vs. Onlar için sevinmekle beraber çoook üzülüyorum kendim için. ama yapabileceğim bişey yok. sabretmek lazım

mühendis kesinlikle korunmayı bırak. ben de pko.luyum. 8 senedir evliyim. geçen ay tüp bebekle hamile kaldım. fakat dün düşük yaptım. 6 haftalık olmuştu bebeğim. çok kötü bir duygu. ben üç senedir uğraşıyorum. ve ilk yıllarımda başlamadığım için çok pişmanım.

mühendis kesinlikle korunmayı bırak. ben de pko.luyum. 8 senedir evliyim. geçen ay tüp bebekle hamile kaldım. fakat dün düşük yaptım. 6 haftalık olmuştu bebeğim. çok kötü bir duygu. ben üç senedir uğraşıyorum. ve ilk yıllarımda başlamadığım için çok pişmanım.
cnm benim lütfen üzülme..herşeyin hayırlısını istemek gerek..anlıyorum seni..seninle birlikte tüm arkadaşlarımıza teşeekür ederim..çünkü benim için zor bi karardı gerçekten..hala da düşünmüyo değilim..napıcam hemen olurmu ? zaten bunun stresi insana yeter..Allah hepimize tez zamanda hayırlsını versin..bazen kendime sormuyo değilim neden bende pko var diye?ama yapıcak bişey yok

Bende aynı detteyim arkadaşlar 2 yıllık bir ilişkim var fakat bebegim olmuyor bendede yumurtalar çatlamışyormuş eşimin sperm sayısı 3000 miş az yani tüp bebek dediler ama elimden gelen herşeyi deniycem bugün kendime bögürtlen kökü ve klomen alıcam eşimede keçi boynuzu kürü yapıcam bakalım faydası olucakmı

merhaba arkadaşlar fatoş ben sizler gibi bende problem yaşayanlardan biriyim 23 yasındayım ve hap olmadan adet olamıyorum bazen işte kendiliğinden oldugu oldu tabi 32 aylık evliyim hemen dk gittim ama eşimde 1,5 yıllık bi ilişkimiz vardı zaten ama hiç korunmadık ve hiç hamile kalmadım. neyse dk gittim bende yumurlama olmadıgı için tüp bebek dedi bi tıp merkz doktoru bunu söyleyen bende izmirde smyrna tüp bebek merkz.gittim muayene tahlil fln tam tersi bende çok sayıda yumurtlama varmış fakat yumurtaların tabakası kalınmış çatlamıyormuş eşiminde sprem sayısı 3 milyon çıktı ve çogu kalitesiz spermmiş ve spermler sivri degilmiş ee eşimde bu problem var benimde zaten yumurta tabakası kalın haliyle çatlayamıyor yani ben napıcamı şaşırmış durumdayım ya allah aşkınıza yardım edin bişeyler yazın akıl verin

merhaba arkadaşlar fatoş ben sizler gibi bende problem yaşayanlardan biriyim 23 yasındayım ve hap olmadan adet olamıyorum bazen işte kendiliğinden oldugu oldu tabi 32 aylık evliyim hemen dk gittim ama eşimde 1,5 yıllık bi ilişkimiz vardı zaten ama hiç korunmadık ve hiç hamile kalmadım. neyse dk gittim bende yumurlama olmadıgı için tüp bebek dedi bi tıp merkz doktoru bunu söyleyen bende izmirde smyrna tüp bebek merkz.gittim muayene tahlil fln tam tersi bende çok sayıda yumurtlama varmış fakat yumurtaların tabakası kalınmış çatlamıyormuş eşiminde sprem sayısı 3 milyon çıktı ve çogu kalitesiz spermmiş ve spermler sivri degilmiş ee eşimde bu problem var benimde zaten yumurta tabakası kalın haliyle çatlayamıyor yani ben napıcamı şaşırmış durumdayım ya allah aşkınıza yardım edin bişeyler yazın akıl verin

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım..aklının karışması çok normal..her dr un fikri düşüncesi ve söylediği o kadar farklı ki vallaha benim de kendimle ilgili aklım karışık..bende pko hastasıyım + 3 ayda bir adet görüyorum + rahim ağzı yaram var + prolaktin sorunum var..tabii asıl sorunum hamile kalamamak..bi sürü dr a gittim..sana dr ların bana söylediklerini yazayım :)
bi tüp bebek merkezi : hsg (rahim filmi) çektir hemen..eğer sorun yoksa rahimde hemen ek tedavilere başlayalım..
bi başka tüp bebek merkezi: hsg çektirmene gerek yok..biz rahime ilaçlı su vererek ultrason şeklinde çekiyoruz..seni o şekilde yönlendirebiliriz..boşa çektirme hemen..
bi dr: tedavi için 1 sene bekle..(5 aydır korunmuyorum da..1 sene bekle diye onu kastediyo).
başak bi dr : sana 1 sene diyen dr arkadaşlar çok kuralcı davranmış..bi sürü rahatsızlığın var..sende beklenmeyebilir..
daha rahim ağzı yaram için söylenenleri yazsam ohoooo :1:
sana gelince arkadaşım bence çok iyi araştır..her dr un dediğine inanma..insanın yüzüne karşı senin çocuğun olmaz diyolar..insanın psikolojisini maf ediyolar..hayatını karartıyolar..bahsettiği kişi 2 ay sonra hamile kalıyor..iyi araştır iyi dr bul derim ben..hemen de dert etme,üzme kendini..ben kendimden örnek verdim sana neler neler diyolar..

Cnm benşm ya herkesin hakkında hayırlısı neyse onu vesin rabbim
ben izmirdeyim smyrnaya gidiyorum funda hanım bana ünlü bi doktor ama baya güler yzlü sevdim kadını ya bizim tek problemimiz benim pko olmam ben gene hiç adet görmüyorum hap kullanmadıgım sürece hiç yani yumurtlama yokmuş zaten
başladım işte 29 unda iğnelere başlıycam bakalım çok korkuyorum tutmama ihtimali beni bitiriyo

Back
X