Hamile kalmak istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum...

LoV3R

Anne oluyorum
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
478
271
303
Kızlar yardım edin lütfenn...
2 senelik evliyim 24 yaşındayım..eşim çalışıyor ben evdeyim..bebek konusunu her açtığımda kavga ediyoruz istemiyorum diyor erken daha genciz diyor kendisi 25 yaşında ev kira zor olur bakamayız diyor...
Ama benim annem meme kanseri babamda prostat kanseri oldu yeni öğrendik herşey üst üste geldi...
Annem çok hevesli bi bebeğin olsun onu da görelim dünya gözüyle diyor onlar hasta hep yüreğim ağzımda bişey olacak diye...
Eşimi ikna edemiyorum hala korunuyor lütfen akıl verin...

Kendi anasi babasi istese hemen yapar ama.
Esininde istemedigi bir ortamda bebek nekadar saglikli olur ki?
Bilemiyorum.
Seninde istegine saygi duymasi gerekir. Seninde ona tabiki. Ortak yol bulnaiz gerekir ama bunun orta yolu yokki. Ya cocuk olacaktir yada olmayacaktir ama belki tarihi hakkinda bir ortak yol bulursunuz.

ALLAH yardimciniz olsun.

Eşiniz tek maaşla hem kira, hem geçim, hem bebek masrafını kaldıramayacağını düşünüyor olsa gerek, ki doğru bir düşünce. Keşke siz de çalışıp bebek istiyorsanız biraz birikim yapsaydınız. Anneden babadan önce o doğacak çocuğun hakkını düşünmek lazım, hangi şartlara doğuyor, hakkıyla bakılabilecek mi, vs gibi. Biraz gerçekçi olmak lazım. Eşinizin işi belli, kazancı belli. Bakamayacağını düşünüyorsa yapacak bir şey yok, çünkü çok geçerli bir gerekçe. Siz bence eşinizi iknaya değil, maddi durumunuzu geliştirmeye odaklanmalısınız.

Eşiniz tek maaşla hem kira, hem geçim, hem bebek masrafını kaldıramayacağını düşünüyor olsa gerek, ki doğru bir düşünce. Keşke siz de çalışıp bebek istiyorsanız biraz birikim yapsaydınız. Anneden babadan önce o doğacak çocuğun hakkını düşünmek lazım, hangi şartlara doğuyor, hakkıyla bakılabilecek mi, vs gibi. Biraz gerçekçi olmak lazım. Eşinizin işi belli, kazancı belli. Bakamayacağını düşünüyorsa yapacak bir şey yok, çünkü çok geçerli bir gerekçe. Siz bence eşinizi iknaya değil, maddi durumunuzu geliştirmeye odaklanmalısınız.
Haklısınız aslında ama ailem hep yardımcı sağolsunlar hatta annem olmayan bebeğe kıyafetler alıyor hazırlık yapıyor çok hevesli bende artık anne olmak istiyorum eşim aslında istiyordu bi ara ama sonra vazgectim dedi ne zaman hadi korunmayalım desem kavga ediyor benle herseyin hayırlısı...

Kendi anasi babasi istese hemen yapar ama.
Esininde istemedigi bir ortamda bebek nekadar saglikli olur ki?
Bilemiyorum.
Seninde istegine saygi duymasi gerekir. Seninde ona tabiki. Ortak yol bulnaiz gerekir ama bunun orta yolu yokki. Ya cocuk olacaktir yada olmayacaktir ama belki tarihi hakkinda bir ortak yol bulursunuz.

ALLAH yardimciniz olsun.
Amin inşallah sağolun..
İş konusunda eşim istemiyor çalışmamı kıskanç biraz malesef:(

Amin inşallah sağolun..
İş konusunda eşim istemiyor çalışmamı kıskanç biraz malesef:KK43:
Merhaba. Öncelikle hangi kararların ortak alınması gerektiğinin, hangi kararların sizin kararınız olduğunun farkında olacak kadar olgunlaşmanız gerekiyor. Misal; çalışmıyorsunuz, çünkü eşiniz kıskanç. Bunun kararını o mu veriyor? Madem öyle, madem karar merci o, çocuk kararını da ona bırakırsınız o zaman, niye ikna etmeye çalışıyorsunuz ki? Haa, yok, çocuk konusunda benim de söz hakkım var diyorsanız, demek ki bir şeyler için söz hakkınız olabiliyormuş. O zaman en doğal hakkınız olan çalışmak için sesinizi çıkarın.

Eşiniz maddi olarak yetemeyiz ama buna rağmen çalışma diyorsa, bu da saçmalık. Ne zaman yeteceksiniz? Bugün yarın terfi mi edecek, maaşı mı katlanacak, yoksa bir yerlerden miras mı gelecek? Böyle bir durum yoksa tek çareniz çalışmak. Sırf çocuk için değil kendiniz için çalışmalısınız aslında ama o ayrı konu.

Ayrıca, tamam anneniz yardım ediyormuş, giysiler alıyormuş ama bu çocuğun masrafları için yeterli bir durum değil. Çocuk için harcamalarınız ömür boyu bitmeyecek. Doğumu, hastanesi, kontrolleri, ıvırı zıvırı, bezi, kreşi, okulu, bu sırada sürekli büyüdüğü için sürekli giysi alışverişi, odası, mobilyası, arabası... Bunları da düşünmek lazım. Anneye babaya güvenip çocuk yapılacak değil neticede. Önce kendi değirmeninizi kendiniz döndürmeniz gerekiyor.

Yok asla inanmaz ve yapmam da zaten eşimi çok seviyorum onunla ortak karar almak istiyorum..:KK200::oops:
Eşim bu konularda çok hassas zaten 2 yıldır o korunuyor şimdi birden ben koruncam dersem anlar ve o şekil hamile kalmak hiç istemem...:110:

Merhaba. Öncelikle hangi kararların ortak alınması gerektiğinin, hangi kararların sizin kararınız olduğunun farkında olacak kadar olgunlaşmanız gerekiyor. Misal; çalışmıyorsunuz, çünkü eşiniz kıskanç. Bunun kararını o mu veriyor? Madem öyle, madem karar merci o, çocuk kararını da ona bırakırsınız o zaman, niye ikna etmeye çalışıyorsunuz ki? Haa, yok, çocuk konusunda benim de söz hakkım var diyorsanız, demek ki bir şeyler için söz hakkınız olabiliyormuş. O zaman en doğal hakkınız olan çalışmak için sesinizi çıkarın.

Eşiniz maddi olarak yetemeyiz ama buna rağmen çalışma diyorsa, bu da saçmalık. Ne zaman yeteceksiniz? Bugün yarın terfi mi edecek, maaşı mı katlanacak, yoksa bir yerlerden miras mı gelecek? Böyle bir durum yoksa tek çareniz çalışmak. Sırf çocuk için değil kendiniz için çalışmalısınız aslında ama o ayrı konu.

Ayrıca, tamam anneniz yardım ediyormuş, giysiler alıyormuş ama bu çocuğun masrafları için yeterli bir durum değil. Çocuk için harcamalarınız ömür boyu bitmeyecek. Doğumu, hastanesi, kontrolleri, ıvırı zıvırı, bezi, kreşi, okulu, bu sırada sürekli büyüdüğü için sürekli giysi alışverişi, odası, mobilyası, arabası... Bunları da düşünmek lazım. Anneye babaya güvenip çocuk yapılacak değil neticede. Önce kendi değirmeninizi kendiniz döndürmeniz gerekiyor.

Söyledikleriniz o kadar doğru ki bu konuşmaları çok yaptık inanın tek isteği ev sahibi olmak aslında ama benim de düzgün bir işte çalışmamı istiyor sabah 8 akşam 5 hafta sonu tatil falan böyle rahat bi iş olsun etrafında çok erkek olmasın vs...
Ama yok çok zor üstelik o kadar işsiz varken ha diyince olmuyor...
Tıbbi sekreterlik sertifikam var cv vermediğim hastane kalmadı yok işte arayan soran yok:(
Evde kokulutaş yapmaya başladım bende bi destek olmak için hemde hobi amaçlı...
Anne babanın hastalığı çıktı şimdi de yüreğim ağzımda yaşıyorm bi kaç gündür...
Anne olmayı çok istiyorum ama sanırım eşimin de hazır olmasını beklemem gerekecek

Hem kira hem bebek masrafı çok zor. Esin haklı biraz. Bebek kıyafetini başkasının alması sizi kurtarmaz çünkü. Daha doğumdan sonrasını yaşamadım ama dogum önceki kontroller testler tahliller su ana kadar bebek kıyafet yatak masrafını katladı diyebilirim .
Yani tabi bu durum hastane tercihi ile de ilgili. Ozel e gitmem devlet hastaneleri kafii derseniz masraf o kadar olmaz.
Bebek için tek mazereti para mi onu öğrenmek lazım?

Anne babanın ya da başkalarının size yardım edeceğini düşünerek çocuk yapmak çok yanlış. Ya onların da maddi durumu bozulursa ki zaten başlarında hastalık varmış. .. O zaman ne yapacaksınız? Taşıma suyla değirmen dönmez. 25 yaş çok erken bu şartlarda ben de olsam çocuk istemezdim.

Ya adam çocuk istemiyor, doğru da söylüyor yaşınız genç. Çocuk kocanla senin mi yoksa ailenin mi? Bencilce kendin ve kendi ailen için çocuk istiyorsun.
24 yaşındasın, o çocuğa ne sağlayabilir, ne verebilir, ne eğitim sunabilirsin. Hayat tecrüben ne, maddi ve manevi imkanın ne, altyağın hazır mı diye sorugladın mı hiç? Gelişine çocuk yapmak kolay, 5 dakika..
Sonra burda konu açarsın 28 yaşındayım doğum çatlağım var, kocam ilgisiz, arkadaşlarıyla geziyor, aldatıyor diye. Hazır olmayan adama çocuk baskısı yapmak, sonra eve kapanmak, bu sorumluluğu almak istemeyen kişiyi kaçırır.
Çocuk iki kişilik bir karardır zaten, evlenmek gibi. Bir kişi istemezse, hayır derse nikah olmuyorsa çocuk da olmaz.

Akıl vercek bişey yok, tek tarafın ıstemesıyle olmaz bu ısler

Söyledikleriniz o kadar doğru ki bu konuşmaları çok yaptık inanın tek isteği ev sahibi olmak aslında ama benim de düzgün bir işte çalışmamı istiyor sabah 8 akşam 5 hafta sonu tatil falan böyle rahat bi iş olsun etrafında çok erkek olmasın vs...
Ama yok çok zor üstelik o kadar işsiz varken ha diyince olmuyor...
Tıbbi sekreterlik sertifikam var cv vermediğim hastane kalmadı yok işte arayan soran yok:KK43:
Evde kokulutaş yapmaya başladım bende bi destek olmak için hemde hobi amaçlı...
Anne babanın hastalığı çıktı şimdi de yüreğim ağzımda yaşıyorm bi kaç gündür...
Anne olmayı çok istiyorum ama sanırım eşimin de hazır olmasını beklemem gerekecek
24 yaşındaydınız değil mi? Çok gençsiniz. Sertifikanız olması çok güzel ancak tıbbi sekreterliğin üniversitesi de var 2 yıllık biliyorsunuz. Oralardan mezun olanlar varken, sertifikalı birine şans vermeleri çok zor bir ihtimal. Yerinizde olsam bebek işini ertelerdim. 4 ya da 2 yıllık, örgün ya da açıktan bir üniversite bitirirdim. Sonrasında iş başvurusu yapardım ya da biliyorsunuz KPSS çilesi denen bir şey var, en azından orada şansımı denerdim. Anne babanızın durumundan dolayı bebek istemenizi anlıyorum, Allah ikisine de uzun ömürler versin, ama şartlar böyleyken, bebeğinize daha güzel, daha rahat bir hayat sağlamak varken, işi aceleye getirmenin kimseye bir faydası yok ki. Yani benim görüşüm böyle, ama neticede siz karar vereceksiniz. Umarım en hayırlısı olur.

Back
X