Hamile kalmak ne kadar zormuş meğer :(

mormurekkep82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
9
0
86
Isparta
3 ay öncesine kadar (biliyorum daha uzun süre bekleyenler var ve bana 3 ay da neymiş diyecekler ama benim için sabretmek artık çok zor) korunmadığında hemen hamile kalınacağını, hemen olmazsa bile 2. deneyişte olacağını sanıyorduk eşimle. Ne kadar iyi niyetli yaklaşıyormuşuz. Çünkü arkadaşlarımın hepsi hamile ve onların bu süreci çok kolay oldu. Her ay birinin hamile kaldığını öğrendim. Hem sevindim hem üzüldüm. Eşim duygularıma hep mantıkla yaklaştı. Ve hâlâ öyle. Sabretmemiz lazımmış. Meğer ne zormuş sabretmek, ne zormuş bu süreç. Şimdi de ovülasyon testleri, kendimi dinlemeler, ateşimi kontrol etmeler, akıntıma bakmalarla, adetimin olmamasını dilemekle zaman geçiyor. Hep bir umut. Sanırım ben umudumu kaybetmeye başladım, heyecanımı da. Sizi karamsarlaştırmak değil amacım. İçimdekileri dökmek, belki de sizden iyi şeyler duymak.

ne diyebilirim ki
ayni sureclerden gectim ben de
insanin icine bebek istegi dustu mu 3 ay da bir 1 ay da
ben de ilk aydan hemen husrana ugramistim ve kur yapmaliyim ates olcmeliyim ..vs saatlerimi net basinda gecirip arastirma yapiyordum
umarim cok beklemezsin ve bebegin en en kisa zamanda gelir yuzunu guldurur

ben aranıza yeni katıldım ve senin yazını okuyunca kendimi buldum . bende doğum kontrol hapını nisanda bıraktım ogün bugündür her ay beklemedeyim.bugün adet olucam sanırım karın ağrılarım başladı ve çok üzülüyorum.

böyle yaparak herşeyi kendi adına dahada zorlaştırıyorsun
sabretmek çok zor ama elden ne gelirki ?
isyan etmekle olmuyor
Allahtan hayırlısını dilemek lazım

Hepinize güzel dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah'ın izniyle hepimiz bebeklerimize kavuşuruz. Dediğiniz gibi her şeyin bir zamanı var, çok araştırmamak gerekiyor. Kendimi dinlemekten evde iş yapamıyorum artık.

Seni çok iyi anlıyorum. Her adet dönemi geldiğinde tuvalete gitmeye korkuyorum. Ama elden ne gelir sabretmekten başka.

yazdıklarını okuyunca acaba bunları ben mi yazdım dedim.
aynı durumdayım seninle hiç fark yok.etrafımdaki herkes patır patır ilk aydan hamile kalıyo.
ben çirkin ördek yavrusu gibi hissetmeye başladım artık kendimi.
yıllarca bekleyenlere saygısızlık yapmak değil kesinlikle niyetim. onları çok iyi anlıyorum.
ama benim korkum ya hiç olmazsa?
dua etmekten ve sabırla beklemekten başka bişeyimiz yok.
mevlam en hayırlı vakitte herkesi muradına kavuştursun inşallah...

İlk aydan hamile kalan kadar aylarca bekleyen var, sende bir anormal durum yok, gayet normal. 1 sene zamanlamasını ayarlayıp iliskiden sonra olmazsa sorun olabileceğini düşünebilirsiniz ancak. Yoksa dert etme, sabret. Bir de "doğal ilaç"lari fazla karıştırma derim, soğan kuru falan, hormonal dengeni bozduğunla kalabilirsin. Olmadı 6 aydan sonra doktora gider testlerinizi yaptırırsınız.

Bende ve eşimde sorun yoktu ama 1 yıla yakın uğraştık, sonunda da tedaviyle (2. Ayda) hamile kaldık. O hayalkirikligi dolu aylar hala icimde yaradir, seni iyi anlıyorum ama sabret. İnşallah bebeğin seni çok bekletmez.

benim adet döngüm 35-40 arası değişiyo bugün 40. gün tam hala adet olmadım acaba bi umutmu diyorum ama dayanadım yine test yaptım sonuç hep aynı yine negatif. Halbuki bu sefer çok umutlydum psikolojikmi acaba arada baş dönmelerim oluhyo :)

aynı şeyleri bende yaşıyorum.1.5 sene önce kist ameliyatı oldum.yaklaşık 6 aydır da korunmuyoruz eşimle.rahimde sıvı birikimi var dedi doktor ama bana pek güven vermedi.şimdi başka bir doktora gidicem regli olmayı bekliyorum.arkadaşlarımın kuzenlerimin hepsi hamile her face i açınca birini görüyorum.3 ayda hamile kalan arkadaşlarım var.bende hem seviniyorum hem üzülüyorum.hep dua ediyorum.allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

canım üzülme 3 ay nedirki ben 1 yıldır istiyorum eşim istemiyor geri çekilme metoduyla korunuyor bu bir yılda defalarca elime fırsat geçti zor bela çekilmemesini sağladımben de testler kullandım tam yumurtlama günlerimdi ama olmadı sıkma canını olacak işallah...

aynen biz de aynı durumdayız.. filmlerdeki bi tecavüzle cocuk sahibi olmalar hep bizi kandırmıs yıllaryılı :)

bende size diyim o halde bir yıl nedirki biz 6 yıldır istiyoruz biride bana desin 10 yıldır istiyoruz diye....
Rabbim bütün isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
(ama evladı iki tarafta istemelidir tek taraflı olmaz dinen böyle)

siz hangi tedaviyle ikinci ayda cocuk sahibi oldunuz?

Mrb arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım başlık çok etkiledi beni... bende 2 buçuk senedir ugrasiyom bir türlü nasip olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…