Hamile kalmak neden bu kadar zor?

yagmurumsu42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2023
473
417
33
35
Arkadaşlar merhaba . Biz 4 yıla yakın bir süredir evliyiz. Hiçbir sorun olmamasına rağmen çocuğumuz olmuyor. Neden bu kadar zor ,nasip mi olmayacak .gerçekten çok umutsuzum. Bu konuda yapabileceğim şeyleri kendimce yaptjm ama sonuca ulaşamıyorum

Merhaba arkadaşım
Hamile kalmak zor değil fakat bazen bazı sebeplerden olmuyor işte.
4 yıl önemli bir zaman dilimi.
Yapılması gereken her şeye bakılıp yapıldı mı?

Canım Allahtan ümit kesilmez asla hep dua et umutlu ol ve kesinlikle aklından çıkar. Eşinde ve sende hiç bir problem yoksa kesinlikle psikolojik. Eğer yaşınız genç ise bi tatile gidip kafa dağıtın ve sonrasında akışına bırakın. Ben tüp bebek için görüşmeye gittikten 1 gün sonra kendiliğimden hamile olduğumu öğrendim o yüzden hiç bi zaman kafanıza takmayın Allah hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın evlat isteyen herkese nasip etsin inşallah

Merhaba arkadaşım
Hamile kalmak zor değil fakat bazen bazı sebeplerden olmuyor işte.
4 yıl önemli bir zaman dilimi.
Yapılması gereken her şeye bakılıp yapıldı mı?
Yapıldı evet yumurtlama sıkıntım yok. Ultrason ,hsg hepsiyle tetkik yapıldı. Eşim de spermiogram testi verdi. Çok az miktarda yavaşlık tespit edildi. Çeşitli takviyeler vs kullandik ikimizde. Ama sonuç alamıyoruz bir türlü

Öncelikle sizin adınıza çok sevindim sağlıkla büyüsün yavrunuz. Birçok kez tatil yaptık, akisina da biraktik gibi. Sanırım artık tüp bebek için yol almamız lazım

Merhaba arkadaşım biz de yaklaşık 2-2.5 sene uğraştık yumurta çatlatma iğnesi filan oldum ikimizde de sorun yoktu ama olmuyordu en son hsg çektirdim canım çok acıdı ve artık bu işle uğraşmayacağım dedim ve kafamızda bitirdik ve şimdi 12+4 günlük hamileyim umarım herşey gönlünce olur biraz kendimizi rahat bırakın

Merhaba benim adet düzensizliğim vardı eşimde bi sıkıntı yoktu. 4 yıl olmadı sonrasında tüp bebek denedik olmayınca çok üzüldüm uzun bi süre denemicem dedim. İkinci transferi iptal edip tatile gittim tamamen aklımdan çıkardım ve kendiliğinden tutunmuş bebeğim. Stres yapmayın lütfen tedavinizi olun ama zamanını beklediğini de unutmayın

Bizde de durum aynı 2 yıl olacak ocakta hiç bir şey olduğu yok tatilde yaptık farklı ambianslar da denedik takmadık da olmadı yani olmuyor. takmak üzülmek istemiyorum ama ara ara içim buruluyor. tüp bebeğe hazır değilim hala tedavi konusuna yanaşamıyorum.

bizde de durum aynı. Kafaya takmak sorun aslında. Olmalı / olacak dedıgımız ıcın psikolojimizi hazırlayıp akışına bırakmamız lazım. sonucta gelenı hızlandıramıyoruz veya gelmesını sağlayamıyoruz. Süreç başlı başına çok yıpratıcı kabul etmek gerek. hiç unutmam yakın bı arakadasım vardı pcos tanısı vardı sureklı dogum kontrol hapı kullanırdı evlendıkten sonra çocuk yapmasının zor olabılecegınden ama ıstedıgınden bahsedıyordu. istemsizce içimden onu da zorlu bır surec beklıyor herhalde dedım. Moralını bozmamak ıcınde akışına bırak belkı de hemen olur demıstım. gercekten ılk gecede hamıle kaldı . Çok sevındım tabi ama burak bi üzüntü kaplamıştı bu kadar kolaysa ben de neden olmadı dıye.

akıl vermesı kolay uygulaması cok zor bır sureç hepimize sabır dılıyorum umarım bu forumda hamıleyımm başlıklı yazılarımız da olur .

Ne mutlu size Allah saglikla kavustursun. Gerçekten kafadan tamamen çıkartmak lazım galiba basarabilirsem

Umut oldunuz resmen. İnşallah stres yapmadan akışına bırakmayı ben de becerebilirim

Kesinlikle çok haklısınız. Biraz da nasip galiba artık. Umarım güzel haberlerimizi de paylaşırız

Annemin iş arkadaşı bir abla vardı 10 yıllık evliydi ve bebekleri oluyordu hiç bir sorun olmamasına rağmen. Annem stres yapma, kafana takma, bebeği unut, normal yaşamına bak derdi sürekli. Annemin telkinleri ile bir süre bebek düşünmeyeceğim psikolojim bozuluyor artık demiş en son. Bunu söyledikten kısa süre sonra da hamile kaldığını öğrenmiş. Annemi nerede görse bebeğimin olmasında en büyük destekçim, en iyi ilacım derdi anneme.
Bende size bir süreliğine herşeyi bırakıp, gevşeme stres atma yöntemi olarak size iyi gelen ne varsa onu yapmayı öneririm. Kısa bir tatil olabilir, kitap okuma, meditasyon aklınıza ne gelirse artık. İnşaallah en kısa sürede annelik haberinizi de paylaşırsınız burada

Çok sagolun bu mesajlar umut oluyor. Umarım güzel haberleri zamanı gelince sizlerle paylaşırım.

Merhaba ben de 3 yıllık evliyim. Önce 1,5 yıl deneyip 6+6'da düşük yaptım kürtaja alındım. Sonrasında 2 ay korunup tekrar denemeye başladık ve yine 1,5 sene sonra tam 3. düğün yıldönümümüzde testle hamile olduğumu öğrendim. Hamile kalayım diye kendini kasmayı bırakıp olursa olur olmazsa olmaz diye kafanı rahatlattığında oluyor bence

Spermi yumurtaya sağlıklı ulaştıran jeller var. Yumurtlama dönemini yakalayarak denedin mi hiç ?

Spermi yumurtaya sağlıklı ulaştıran jeller var. Yumurtlama dönemini yakalayarak denedin mi hiç ?
Ben denedim bu ay,yumurtlama günlerini de kaçırmadım takip ettim ama olmadı maalesef.Ama bu her kadında olmayacak diye bir şey yok bende olmadı başka adaylarda olabilir.Gönlünüze göre olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…