hamile kalmak neden bu kadar zor?

fffiliz

cennet kokulum
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
1.264
23
41
merhabalar
çevremde bir sürü bebek düşünen insanlar var gerek ilk gerek ikinci ama genelde herkes uzun uğraşlardan sonra hamile kalabiliyor yada kalamıyor. 5 ay 1 sene....peki ya neden yediklerimiz giydiklerimizin hayat şartları mı engelliyor?

Bence bu biyolojik yapiyla alakali bir durum bunye meselesi yani..ben iki ayda hamile kaliyorum mesela kizimda iki ayda kaldim bu bebegimede kizim iki hucuk uc aylikti hamile kaldigimda yapiyla alakali bence..

bende oğluma 3 ayda kaldım ama ikinci için 1 senedir uğraşıyorum yok arada bir kimyasal gebelik geçirdim o kadar doktordada herşey normal

bu süreçte ovulasyon testleri çok yardımcı oluyor enazından gebe kalma şansını arttıyor.bende 2 ay denedim ilk ay testle değildi kendi hesaplamalarıma göreydi ama 2.ay ovulasyon kullandım yumurtlama günümü belirledim o şekilde hamile kaldım bilinçli olmak lazım ve tabi bünyeye de bağlı bir durum bazısı çok rahat hamile kalabiliyorken bazısı aylarca uğraşıyor.İnandığım tek birşy var ki oda stres ! stres herşeyi etkiliyor hamile kalamamakla bile ilgisi olduğunu düşünüyorum ilk önce stresten kurtulmak şart arkadaşlar..

merhabalar
çevremde bir sürü bebek düşünen insanlar var gerek ilk gerek ikinci ama genelde herkes uzun uğraşlardan sonra hamile kalabiliyor yada kalamıyor. 5 ay 1 sene....peki ya neden yediklerimiz giydiklerimizin hayat şartları mı engelliyor?
biran once hamile kalayim die ugrasiyosu olmayincada stres yapiyorsn ondan olmuyor onemli olan stres yapmamak bn evlendm 2 3 ay ugrastm baktm olmuyir umidimi kestm derken o ay hamile kalmisim stres yapmamak cok oenmli

stres tabiki çok etkili steresimde yok ama içten içe yapıyorum galiba kendi adıma

stres rahimi yumurtayı elverişli hale getiren hormonları müthiş baskılıyor. bilimsel olarak kanıtlanmış şeyler. internette biraz araştırın gerçekten çok şaşıracağınız şeylere rastlayacaksınız stres ve hamile kalmakla ilgili.

Bence de stres etkiliyor. Ben nasılsa olmaz deyip, hiç korunmadım. 3 eylülde evlendik, 16 eylülde adet oldum. Adet sonrasında bayramdı, iki tarafında el öpmesiydi vs 3-4 şehir arasında gezmekten fırsat bulamadık zaten. Yumurtlama zamanı 1 kere birlikte olduk, onda da hamile kalmışım. Benim de pek ümidim yoktu hemen olacağından ama nasip oldu. Bence kendinizi kasmayın. Rahat bırakın, o ne zaman olacağını bilir.

Öncelikle hormonlar etkiliyor canım.Hormon üretimin normal seviyelerdeyse yumurta gelişimin normal olur ve hamile kalma şansın artar. Tabi erkek için de geçerli sağlıklı spermler gerekli.
Stres de hormonları özellikle prolaktin hormonunu artırıyor. Bilirsin prolaktin süt hormonudur ve hamile kadınlarda yüksek olur.Eğer stres yaparsan prolaktinin artar ve vücudun hamile gibi hormon salgıladığı için hamile kalamazsın. Bu forumda birçok yerde okumuşsundur stresi bıraktıktan sonraki ay hamile kalan çok tabi herşeyi normalse. Adetin 3.günü hormonlarına baktır derim.

Canım sana tavsiyemiz yok strese girdimmi giricem mi diye düşünüp kendini harap etme strese girmemen lazim ama iste öyle olmuyor hepimizin başından geçti planlı hamilelik uygulayanlar özellikle.o yüzden bu süreç su veya bu şekilde geçiyor herkes söyler stres yapma diye ama illaki oluyor gerçekçi olmak lazim.benim tavsiyem canım bi sağlık problemin yoksa kendini herhangi bi sorunum yok o yüzden hamile kalabilirim diye bu düşünce hep seninle olsun ve ovulasyon testini öneririm bende kullandığım ay hamile kaldım ve bol bol dua et ovulasyon testinin çok faydası var ben herkese tavsiye ediyorum.

Yazdığım mesaj yanlış anlasilmasin araya virgül koymayı unutmusum tavsiyemiz yok gibi okunuyor aslında tavsiyemi anlatıyorum.:110::oops:

bakalım boşverdiğim bir anda 3 ay önce hamile kaldım oda kimyasal gebelikti düştü. nasip artık boşverdim zaten:)

merhabalar
Aslında hiç zor değil sadece kafada bitiyor.benim 5 yaşında bir oğlum var,artık ikincinin vakti geldi diye düşündük ve çalışmalara başladık,5 ay olmadı bende ufak polikistik var ama her ay olmuyo nadir oluşuyor sadece,ama o 5 ay soğan suları incir kürleri bacakları havaya dikmeler yumurtlama günü hesaplamalar falan filan uğraşmakla geçti olmadı bıktım konuyu kapattım zaten hamile kalırsam kötü bir döneme denk geliyordu okullar açılacak bende doğuracaktım,aralık ayı adetimden sonra artık yaza kadar yasmin içecektim adet günümü beklemeye başladım hamile kalamıyorum diyede korunmadım hatta ilişki sonrası hep hemen kalktım yıkadım temizlendim öyle yattım,ama adet sonrası o ilk bir hafta hergün ilişkimiz oldu,ama çocuk yapmak için değil tamamen isteyerek,çok ağır sporlar yaptım zumba pilates karın kasları,hatta epilasyona başlayacaktım yaza kadar tüylerden kurtulup temiz temiz hamile kalırım diye düşünüyodum,genelde adetlerim düzensizdir,bu ay yine geçti 30 gün dedim heralde yine kist vardı bu ay olamadım ama karın ağrısı şişlik gaz beraberinde vardı bir türlü sökülemediğimi düşünüyodum,epilasyon vaktimde gelmişti adet bitince hemen başlayacaktık,adet olamayınca eczaneden bir tane tarlusal aldım adet söktürücü tam çıkarken bir tane de ucuzlarından gebelik testi aldım nolur nolmaz diye,sordum eczacıya sabah ilk idrarla yap dedi adetim 8 gün geçmişti normalde sonra sabah bir test yaptım sonuç pozitif şok şok şok eşime söyledim inanamadı hemen apar topar herhangi doktora gittik keseyi gördük ama içi boştu henüz üstten baktı çünkü normalde kendi doktorum alttan bakar neyse meğer 5+4 günlük hamileymişim demekki neymiş efendim akışına bırakacakmışsın vücut ne zaman hazırsa o zaman olurmuş ötesi yok stres yapmak yok bencede stresten uzak durun ama korunmayın gebelik oluşana kadar o düşünceyle ilişkiye girmeyin rahat olun derim ben.

bakalım boşverdiğim bir anda 3 ay önce hamile kaldım oda kimyasal gebelikti düştü. nasip artık boşverdim zaten:)

Selam aslında kımyasal gebelık gecırmen doğurganlıgını artıyor tuplerın acılıyor oyuzden ıyı bır durum yasamıssın sakat bır sperm yumurtalıga tutundugunda vucudun onu kabul etmıyor ve atıyorsun bırde vucudunda eksık vitaminin oldugunda bu tarz durumlar oluyor Allah saglıkla hepimizın kucagına almak nasıp etsın

Selam aslında kımyasal gebelık gecırmen doğurganlıgını artıyor tuplerın acılıyor oyuzden ıyı bır durum yasamıssın sakat bır sperm yumurtalıga tutundugunda vucudun onu kabul etmıyor ve atıyorsun bırde vucudunda eksık vitaminin oldugunda bu tarz durumlar oluyor Allah saglıkla hepimizın kucagına almak nasıp etsın
evet bende öyle biliyorum kimyasal gebeliğin arkası acık diyorlar nasip bir de tsh seviyem biraz yüksek onada bağlıyorum üst sınırda

merhabalar 10 aylk evlıyım esımle bebegımız olmasına karar verdık ve subat ayında korunmayı bırakır bırakmaz hemen hamıle kaldım sonra mart sonu dusuk yaptım kendılıgınden dustu kurtaja gerek kalmadı sonra mayıs ayındatekrar korunmayı bıraktık ve doktora gıttıgımde adetmın 3 gunu hormon testı yaptı hormon testınde prl yukselmıs yanı surt hormonu dusurmesı ıcın ılac verdı ve hala suan hamıle kalamadım ılk ıstedgımde hıc beklemeden hamıle kalmıstım sımdı kalamıyorum yardımcı olun yokmu bunun kolay bır sey meryem suresını tekmı okuyacagım ne yapmam gerekıo

X