Hamile kalmaktan korkanlar?

yarenbirce

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
77
9
298
Arkadaşlar merhaba, 1 bucuk senelik evliyim benim sorunum hamile kalmaktan korkuyorum, neden korkuyorsun diyorsanız yeni bir hayat, bilinmezlik, yaşayacağım sıkıntılar beni çok korkuya itiyor. Ama öte yandan da yaş geçmeden bir Bebek sahibi olmak istiyorum, çocuksuz olmaz biliyorum. Benzer durumda olan arkadaşlar var mı ve Nasıl yendiler bu durumu Cidden yardıma ihtiyacım var

Çocuk yapmayı bile düşünmüyordum bahsettiğin nedenler yüzünden.
Aşırı aktif bir işim var ve çok seviyorum. Hamilelik demek 1 yıl uzak kalmaktı. Üstelik yeni evliyim. Doğum korkusu, içinde bir canlı olacak korkusu, doğdu sorumluluk. Sosyal hayatın bitmesi endişesi vs. vs. Düşünürsem asla yapamayacağım birşeydi çocuk. Taki kazayla umulmadık zamanda gelmeyi kendi seçene kadar.
Hala bazı endişelerim var :KK45:
Bu kadar kadın yapabiliyor ben neden yapamayayım? Bu soruyu sor kendine.
Çocuklardan nefret eden ben şimdi çocuk mağazalarının camına yapışıp ne kadar şiriiin diye salyalarımı akıtıyorum :KK45:
Eşine güvenin varsa, biyolojik olarak yaşın uygunsa bu hazzı tatmanı isterim.
Yaşasın kusuyorum dediğim günleri biliyorum :KK53:
Eşime nazım niyazımda cabası. Hamile ayrıcalığı diye birşey var çılgın gibi kullanıyorum bunu çok zevkli :D
Dediğim gibi bu kadar kadın yapabiliyor sen neden yapmayasın:anneadayı:

Çocuk yapmayı bile düşünmüyordum bahsettiğin nedenler yüzünden.
Aşırı aktif bir işim var ve çok seviyorum. Hamilelik demek 1 yıl uzak kalmaktı. Üstelik yeni evliyim. Doğum korkusu, içinde bir canlı olacak korkusu, doğdu sorumluluk. Sosyal hayatın bitmesi endişesi vs. vs. Düşünürsem asla yapamayacağım birşeydi çocuk. Taki kazayla umulmadık zamanda gelmeyi kendi seçene kadar.
Hala bazı endişelerim var :KK45:
Bu kadar kadın yapabiliyor ben neden yapamayayım? Bu soruyu sor kendine.
Çocuklardan nefret eden ben şimdi çocuk mağazalarının camına yapışıp ne kadar şiriiin diye salyalarımı akıtıyorum :KK45:
Eşine güvenin varsa, biyolojik olarak yaşın uygunsa bu hazzı tatmanı isterim.
Yaşasın kusuyorum dediğim günleri biliyorum :KK53:
Eşime nazım niyazımda cabası. Hamile ayrıcalığı diye birşey var çılgın gibi kullanıyorum bunu çok zevkli :KK70:
Dediğim gibi bu kadar kadın yapabiliyor sen neden yapmayasın:anneadayı:

Cok teşekkür ediyorum gerçekten yazınız bana bir umut oldu bir aydınlanma oldu beynimde.. Benim gibi düşünenler olduğunu sanmıyordum, demek ki yalnız değilmişim dedirttiniz bana.. Bir de benim eşim bana tapar hayatımda karşıma çıkan en iyi insan, maddi durum sıkıntım da yok Allah'a şükür düzgün bir yaşantım var, E eşim de böyleyse ben yapmayacağım da kim yapacak diyorum kendi kendime, eşimi Mutlu etmek istiyorum yaşım da müsait olgun bi yaştayım, vakit geçirmek Cidden saçma ama insanın psikolojisi de hazır olmalıymış buna, ben evlenmeden önce evlendiğim gün yaparım diyordum ama iş ciddiye binince düşünür oldum kara kara.. Ama dediğiniz şeylere odaklanmaya çalışıcam insallah daha yatkın olurum bu fikre, hamileymişsiniz :anneadayı:Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inanın içten size çok büyük dualar ettim, siz de bana dua edin Allah bir cesaret yağdırsın üstüme de yapabileyim ya da sizinki gibi kendiliğinden çalsın kapımı beni düşünmekten kurtarsın:KK68:

Cok teşekkür ediyorum gerçekten yazınız bana bir umut oldu bir aydınlanma oldu beynimde.. Benim gibi düşünenler olduğunu sanmıyordum, demek ki yalnız değilmişim dedirttiniz bana.. Bir de benim eşim bana tapar hayatımda karşıma çıkan en iyi insan, maddi durum sıkıntım da yok Allah'a şükür düzgün bir yaşantım var, E eşim de böyleyse ben yapmayacağım da kim yapacak diyorum kendi kendime, eşimi Mutlu etmek istiyorum yaşım da müsait olgun bi yaştayım, vakit geçirmek Cidden saçma ama insanın psikolojisi de hazır olmalıymış buna, ben evlenmeden önce evlendiğim gün yaparım diyordum ama iş ciddiye binince düşünür oldum kara kara.. Ama dediğiniz şeylere odaklanmaya çalışıcam insallah daha yatkın olurum bu fikre, hamileymişsiniz :anneadayı:Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inanın içten size çok büyük dualar ettim, siz de bana dua edin Allah bir cesaret yağdırsın üstüme de yapabileyim ya da sizinki gibi kendiliğinden çalsın kapımı beni düşünmekten kurtarsın:KK68:

Erteledikçe fikir dahada uzaklaşıyor. Düşündükçe daha bir göze batıyor.
Malum yaşlar 30 olup geçmeye başlayınca öncelikler sıra sıra diziliyor.
Herkesin dilinden duyduğum bir söz var :KK51:
"Kucağına verdiklerinde öyle farklı bir aşk ve sevgi hissediyorsun ki,
Hayatın boyunca hiç kimsenin veremediği aşkı, kimseye duymadığın sevgi ve bağlılığı hatta bugüne kadar ne kadar anlamsız bir hayatın olduğunu anlıyorsun." Beni en çok bu etkiledi:KK68:
Sevdiğiniz adamla sahip olabileceğiniz en paha biçilmez varlık:KK23:
Umarım sağlıkla kavuşmak nasip olur hepimize:anneadayı:

Erteledikçe fikir dahada uzaklaşıyor. Düşündükçe daha bir göze batıyor.
Malum yaşlar 30 olup geçmeye başlayınca öncelikler sıra sıra diziliyor.
Herkesin dilinden duyduğum bir söz var :KK51:
"Kucağına verdiklerinde öyle farklı bir aşk ve sevgi hissediyorsun ki,
Hayatın boyunca hiç kimsenin veremediği aşkı, kimseye duymadığın sevgi ve bağlılığı hatta bugüne kadar ne kadar anlamsız bir hayatın olduğunu anlıyorsun." Beni en çok bu etkiledi:KK68:
Sevdiğiniz adamla sahip olabileceğiniz en paha biçilmez varlık:KK23:
Umarım sağlıkla kavuşmak nasip olur hepimize:anneadayı:

Gerçekten bende bunu cok duyuyorum insallah bana da nasip olsun en güzel Zaman'da cok beklemeden bulmak istiorum o cesareti

Kendini hazır hissetmen çok önemli sakın başkaları için çocuk doğurma mesela eşin çok istiyor ama kendini hazır hissetmiyorsun ama eşinede kıyamıyorsun o çocuk istedikçe sen kendini bi zaman sonra rahatsız hissetmeye başlıyorsun, bu şekil kafayla hamile kalma sakın yoksa sonrasında bunalıma girersin bide üstüne eşin yardım etmeye üşenirse evde kıyamet kopar. Bebeği olan yakınlarını gözlemle artı eksi listesi oluştur kendine. Şu bi gerçek ki bebeğin olduktan sonra hayatın sürekli endişe ve evham içinde geçecek :)) ayrıca bebek berekettir muhabbettir sevgidir yoldaştır arkadaştır. Belli bi zamana kadar sıkıntı çekeceksin ama sonrasını bi düşünsene iyi ki doğurmuşum diceksin, ilerde torun torbaya karışmayı istemez misin hiç :))

Kendini hazır hissetmen çok önemli sakın başkaları için çocuk doğurma mesela eşin çok istiyor ama kendini hazır hissetmiyorsun ama eşinede kıyamıyorsun o çocuk istedikçe sen kendini bi zaman sonra rahatsız hissetmeye başlıyorsun, bu şekil kafayla hamile kalma sakın yoksa sonrasında bunalıma girersin bide üstüne eşin yardım etmeye üşenirse evde kıyamet kopar. Bebeği olan yakınlarını gözlemle artı eksi listesi oluştur kendine. Şu bi gerçek ki bebeğin olduktan sonra hayatın sürekli endişe ve evham içinde geçecek :)) ayrıca bebek berekettir muhabbettir sevgidir yoldaştır arkadaştır. Belli bi zamana kadar sıkıntı çekeceksin ama sonrasını bi düşünsene iyi ki doğurmuşum diceksin, ilerde torun torbaya karışmayı istemez misin hiç :))

Yok asla zaten kimsenin bana o şekilde bir baskı yaptığı yok Allah'a çok şükür anlayışlı bir eşim var hiç çocuk yapmayalım desen bile ben senin yanındayım dedi konu başkasının istemesi değil konu benim yaşım geç hiç çocuk yapmayalım desen bile ben senin yanındayım dedi konu başkasının istemesi değil konu benim yaşım 32 oldu artık yoluma bakmak istiyorum geç kalmaktan korkuyorum ileride çocuksuz olduğum Zaman üzüleceğimi biliyorum düşünsenize 50 yaşına gelmişim ama çocuk yok cidden öyle olmak istemiyorum ama bi yandan da korkuyorum işte içimde bir canlı büyüyecek beni neler bekliyor napıcam bilemiyorum. İnsanlar Bebek istiyor ama Allah vermiyor o çok kötü bir durum derdim ama insanın kendi içerisinde böyle hissetmesi de inanın çok çok zormuş

Senin gibi bir sürü insan var emin ol. hazır olmak diye bir şey de yok bence. Hazır olmayı beklerken bir ömür beklersin. Bu kişilerden biri de bendim. bilinmeze attim kendimi. Az kaldı inşallah sağlıkla doğar diye bekliyorum şimdi.

Esinle aran iyi ise kalan her şey hikaye. Hazır olmak falan

Senin gibi bir sürü insan var emin ol. hazır olmak diye bir şey de yok bence. Hazır olmayı beklerken bir ömür beklersin. Bu kişilerden biri de bendim. bilinmeze attim kendimi. Az kaldı inşallah sağlıkla doğar diye bekliyorum şimdi.

Esinle aran iyi ise kalan her şey hikaye. Hazır olmak falan
Allah Şimdiden analı babali büyütsün çok sevindim sizin adınıza doğru söylüyorsunuz ama sanırım birazcık fikr Şimdiden analı babali büyütsün çok sevindim sizin adınıza doğru söylüyorsunuz ama sanırım birazcık fikre alışmak diye bir şey varmış gerçekten umarım en kısa zamanda bizim de olur

Back
X