HAMİLE KALMAYA ÇALIŞIRKEN ADET DÜZENSİZLEŞMESİ

ElfSln

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
7
4
1
39
Herkese merhaba. Düzenli olan adetim bebek yapmaya karar verdiğimizden beri (2 ay) 5 gün ileri atmaya başladı. Regl döneminde adet sancısını oldukça çok yaşayan birisiyim. Fakat bu ay yaklaşık 15 gün önceden ince ince kasık ve karın ağrıları yaşadım. Tam "sanırım hamileyim" dedim ki yine 5 gün geciktikten sonra regl oldum. Buna benzer durum yaşayan varsa yazabilir mi lütfen.

Stresten uzak kalmaya çalışıyorum ne mümkün. Umarım hayırlısıyla en kısa zamanda iyi haber alırız da tahat

Biz de bebek denemeye basladik. Normalde duzenli giden adetim (35gunde oluyordum) bu ayki 3.denememden sonra sasti. 16 martta adet olmustum, 22 sinde bitti 2 gunde bir denemeye basladik ve 30 martta tekrar adet oldum. Neden boyle oluyor bilmiyorum. Sonraki aylarda da boyle olmasindan korkuyorum cunku denene yapmamiza da izin vermiyor bu durum. Acaba polikistik bir durum mu var?

Benim kist ya da ona benzer bir durumum yok. Bebek olayını düşünmeden önce kontrol oldum. Bir çok insan normal olabilir diyor, sürekli diken üstünde oturup her dk doktora gitme taraftarı değilim fakat sen kısa zaman aralıklarında iki kez adet görmüşsün bir doktora görün derim.

Bizde 6 aydır deniyoruz ve benimde adetim şaştı :( bebek düşünene kadar yani korunmayı biraktiktan sonra ilk ay gecikmé yaşadım. Ama aynı zamanda hamilelik belirtilerini de kasık batması yasamadim normalde. İltihap ve stresten gecikme olmuş. Sonraki 2 ayda ise olmadı.bu ay haricinde en Son ay ise yani Ocak. Ve şubatta ise hiç yaşamadığım ara kanamalar yaşamaya başladım. .tabi hemen doktora gttim ve smear hormon vs yumurtalık hersey normal çıktı. Bildiğiniz ağrılı sancılı adet gibi bişey. İlk işe doktorumu degistirmekle basladim kızlar vé iyiki de yapmışım bunu. Bu ayda gecikince bat 16 martta idi tabi 26 sında doktora gittim okadar çok İstedim ki negatif çıkan testlerin beni yanıltmış olmasını :( sonra tarlusol kullandim.ve adetim bitti şimdide rahim filmi çekincem ona göre tedavi izlicek doktorum. .keşke en basinda bu doktora gitseymisim diyorum ..diğeri özel olduğu halde ara kanamama bile bişey diyemedi gebelik dusunen birine 2 aylığına yasmin verdi..ama şimdiki direkt tedavi gebelige yönelik. Ve doktorum bunlarin tamamen stresten kaynakladigini da soyledi.biraz uzun oldu ama İnş bizlerde stres yapmadan hamile kalabiliriz kızlar. o_O.

Stres çok önemli bir etken oluyor ne yazıkki. Ama her nekadar kafaya takmıyorum desekte ister istemez beyin düşünüyor. Dilerim hepimiz kafamızı rahatlatmayı başarıp sorunsuz bir şekilde bu süreci atlatırız.

Ben de aynı durumdayım.28günde bir olan adetim şimdi geç oluyor. Bu da hamilelik düşüncesi yaratıyor ve üst üste olunca strese boğdu beni. Neden böyledüzensizleşiyor ki anlamıyorum.

Bu ay ovulasyon testi yapmaya karar verdim şimdi eski düzene göre mi yeni düzene göre mi yapacağım arada kaldım

Ben de aynı durumdayım.28günde bir olan adetim şimdi geç oluyor. Bu da hamilelik düşüncesi yaratıyor ve üst üste olunca strese boğdu beni. Neden böyledüzensizleşiyor ki anlamıyorum.
Sende de aynı hamilelik belirtisi gibi olmaya basladimi cnm ? Ben de bebek düşünmeye başladığımız dan bu yana önceleri sadece göğüste hassasiyet ve adete yakın hafif ağrı olurdu şimdilerde ise göğüs hassasiyeti var kasıklarda iğne gibi batmalar var mide bulantisidir baş dönmesi olsun bu bile oluyor ama sonuç negatif hep ve dahası adette sıkıntı yaşamaya başladım Son 5 aydır ..

Bu ay ovulasyon testi yapmaya karar verdim şimdi eski düzene göre mi yeni düzene göre mi yapacağım arada kaldım
Bende ara kanama yaşadığından muallakta kalıyorum. Ovülasyon testi de kullandım gün gün ama bi türlü net çift çizgiyi göremiyorum hep silik oluyor ilki kadar köyü olmuyor doktor çatlama ya başlamış dediği zamanlarda bile sırf testi denemek için yaptım ama yine aynı hiç o çift belirgin çizgiyi görmedim :)

Biz de bebek denemeye basladik. Normalde duzenli giden adetim (35gunde oluyordum) bu ayki 3.denememden sonra sasti. 16 martta adet olmustum, 22 sinde bitti 2 gunde bir denemeye basladik ve 30 martta tekrar adet oldum. Neden boyle oluyor bilmiyorum. Sonraki aylarda da boyle olmasindan korkuyorum cunku denene yapmamiza da izin vermiyor bu durum. Acaba polikistik bir durum mu var?
Aynı durum bende de oldu cnm yumurtlama doneminde tam da kanama oldu iki aydır yumurtlama kanamasiymis gebelige engel değilmiş ama niyeyse iki aydır yine olmadı aksine senelerdir bikac gun gecikme disinda hic sasmayab adetim iyice şaştı duzensizleşti ..

Aynı durum bende de oldu cnm yumurtlama doneminde tam da kanama oldu iki aydır yumurtlama kanamasiymis gebelige engel değilmiş ama niyeyse iki aydır yine olmadı aksine senelerdir bikac gun gecikme disinda hic sasmayab adetim iyice şaştı duzensizleşti ..

Yumurtlama gununde olunca denemeye de engel oluyor. Ustelik normal regl gibi 3-4gun suruyor. Bu ara kanamadan sonra birdaha ne zaman regl oluyorsun,normal zamaninda mi yoksa ara kanamadan 1 ay sonra mi?
Peki yillardir olmayan yumurtlama kanamasi neden gebelik deneyince oluyor bu konuda bir aciklama yapti mi?

Yumurtlama gununde olunca denemeye de engel oluyor. Ustelik normal regl gibi 3-4gun suruyor. Bu ara kanamadan sonra birdaha ne zaman regl oluyorsun,normal zamaninda mi yoksa ara kanamadan 1 ay sonra mi?
Peki yillardir olmayan yumurtlama kanamasi neden gebelik deneyince oluyor bu konuda bir aciklama yapti mi?
Strestenmiş güya. . Bende aynı şekilde sorguluyorum korunmayı bırakana kadar ne adetim de böyle kasık batması,mide bulantısı hissederdım nede ara kanamalar yaşardım. Ama dediğin gibi benimde 3-4 gun yoğun şekilde sürüyor ve inan bana bu ay hastanede çalışan bir arkadaşımın hemşire arkadaşlarının tecrübelerinden yana şırınga yöntemini bile yaptım kanama engel oluyor diye ama bu sekilde bari es geçmim bu ayı dedim.doktor deneyeceksin dedi engel olmazmis gebelige .. ama denenmiyor malesef o şekilde de bende şırınga ile yaptım .yinede bu ay tutmadı. .adetim bile gecikti adet söktürücü ile adet gördüm. Yarında rahim filmi çekincem tedirginim de biraz inş bi sorun çıkmaz .. :(

Kanama bittigi gibi 2 gunde bir denemeye devam etmek lazim. Yumurtlama gunlerimiz de sasti cunku. Buarada 10 gun erken regl olup sonra hamile oldugunu ogrenenler de var. Moralimizi bozmak yok calismalara devam :KK76:

Bu işin bu kadar görev gibi olması gerektiğini düşünmezdim

Evet ya görev gibi yapmamız lazım çalışmak lazım ne tuhaf bişey keşke bizde hemen hamile kalabilseydik heray tuttumü tutmadimi stresi de cabasi. .

Ben de kendiliğinden düşürdum kürtaj olmadım sonrasında reglim zamanında geldi ama reglim bitti bir hafta sonra tekrar kanamam geldi ara kanamami yoksa problemli bir durum mu bilemedim ve strese girdim çünkü hamile olmak istiyordum takvimim programıni kullanıyorum regl zamanlarimi takip icin ve tam yumurtlama dönemine kanamam gelmiş oldu doktora mi gitsem yoksa gecer mi anlamadım

Back
X