hamile kalmaya nasıl karar verdiniz? bizim için erken mi?

ben de öğretmenim 5 yıldır çalışıyorum 7 yıldır da birlikteyiz eşimle ama 4 aydır evliyiz tayin sebebiyle gecikti biraz..o sebeple öyle çok sevgili gibi değiliz açıkcası o günlerimiz geçti gibi.ben de evlenmeden önce en az bir sene çocuk olmasın falan diyodum ama 1 sene sonra hamile kalsan üstüne 9 ay da ekle hemen olduğunu düşünürsek tabii ki 2 sene oldu zaten olcam 29 yaşında bilmiyorum bu konuda emin olamıyorum..bir de çocuğa bakma konusu var..açıkcası kayınvalidemin bakmasını pek istemiyorum bi hafta orda bi hafta orda bakılmasını da istemiyorum ama bu konuda eminim çok sıkıntı yaşayacağız bu bile beni geriyo daha hamile kalmadan ooff

benim de kayınvalidem bakıcam diyor, annem de bakar ama ben bakıcı baksın istiyorum. o da artı bir maliyet tabi. eşim ez önce seneye yaparız dedi.. üff.. püff.. sanki olsun deyince hemen olacak da..

bir de ben başkalarının bebeklerini görünce alıp eve götürmek istiyorum, bunu bize verin diyorum. beni daha cok hamilelik ve doğum kısmı korkutuyor yoksa bebeği istiyorum ben =)

hamileliği ve doğumu çok düşünme onlar geçici ve tatlı şeyler
bebek doğduktan sonra birbirinize alışana kadar biraz zorluk çekersiniz
1-2 ay kadar huzurlu geçirilen bir gebeliğin bebeğin üzerindeki olumlu etkisi
olduğuna inananlardanım ben.
mesela ilk gebeliğim çok rahattı ruhsal olarak,gebeliğin hiçbir belirtisini de yaşamadım(mide bulantısı,aşerme v.s.)
doğumum da zordu diyemem rahattım normal doğum yaptım bebeğim de gaz sancısı dışında oldukça sakin ve rahat bir
bebekti. ikinci gebeliğimde biraz sorunlarım vardı (düşük ve erken doğum riski)ve bu yüzden ruhsal olarak çok sıkıntılı
bir gebelikti ve 36 haftalık suyum bittiği için sezaryene aldılar ve bebeğim ilk 4 ay çok sakindi fakat şimdi tam bi fırtına
çok sinirli,huysuz,mızmız ama ben yine de genç anne olmanın avantajlarından faydalandığımı düşünüyorum
yine evlensem yine ilk 1 yılıma doğru anne olmayı isterdim
iyiki Rabbim bana bu güzel duyguyu tattırdı çok şükür
eğer ikiniz de istiyorsanız düşünebilirsiniz tabii...

hamileliği ve doğumu çok düşünme onlar geçici ve tatlı şeyler
bebek doğduktan sonra birbirinize alışana kadar biraz zorluk çekersiniz
1-2 ay kadar huzurlu geçirilen bir gebeliğin bebeğin üzerindeki olumlu etkisi
olduğuna inananlardanım ben.
mesela ilk gebeliğim çok rahattı ruhsal olarak,gebeliğin hiçbir belirtisini de yaşamadım(mide bulantısı,aşerme v.s.)
doğumum da zordu diyemem rahattım normal doğum yaptım bebeğim de gaz sancısı dışında oldukça sakin ve rahat bir
bebekti. ikinci gebeliğimde biraz sorunlarım vardı (düşük ve erken doğum riski)ve bu yüzden ruhsal olarak çok sıkıntılı
bir gebelikti ve 36 haftalık suyum bittiği için sezaryene aldılar ve bebeğim ilk 4 ay çok sakindi fakat şimdi tam bi fırtına
çok sinirli,huysuz,mızmız ama ben yine de genç anne olmanın avantajlarından faydalandığımı düşünüyorum
yine evlensem yine ilk 1 yılıma doğru anne olmayı isterdim
iyiki Rabbim bana bu güzel duyguyu tattırdı çok şükür
eğer ikiniz de istiyorsanız düşünebilirsiniz tabii...

bu forumdakileri okudukça hevesleniyorum, genç anne olmayı da istiyorum. annem de bekleme ölürüz, kalırız dedi =( siz de destek verdiniz üstüne sağolun =)

valla kızlar benim annem de aynı şekilde gençken elimiz ayağımız tutuyoken daha kolay bakarız diyolar ee onlar da haklı.. ben kayınvalidemlerin bakmasını istemiyorum açıkcası bunun çok sebepleri var..birincisi çocuk sevme tarzı kayınpederimin hırpalayarak seviyo çocuğu kolunu bacağını çeker bi de eline geçeni yedirir çocuklara sağlıklı sağlıksız farketmez konuşurken lan gibi kelimeler kullanır falan filan işte.. bir de çocuğun bi oraya bi buraya taşınmasını da istemiyorum bi düzeni olmalı bence çocuğun..neyse dediğim gibi daha hamile bile kalmadan bunları sıkıntı ediyorum kendime bilmiyorum nolucak

evet ben de öyle her şeyi ince ince düşünüyorum, insanlar nasıl karar veriyor hiç anlamadım. ben folik asiti aldım, içip içmemeye bile karar veremedim :18:

eğer gerçkten istiyorsanız çalışmalara başlayın..
ama ben başlıyım nasıl olsa hemen kalmam diye düşnmeyin ve kendinize zaman verin..
çünkü bir arkadaşım öyle düşünerek işe başladı ilk ayında hamile kaldı..
o yüzden kendinizi tam hazır hissettiğinizde başlayın..
2.si bence 6 ay daha erken 1 senenizi en azından hem çocuksuz hem hamileliksiz geçirin derim..
zaten bana kalırsa sizde tam anlamıyla istemiyorsunuz gibi geliyor..
çünkü tam anlamıyla istseniz gözünüz ne çalışma hayatını görür nede başka bişey sadece hedefe odaklanırsınız..
hakkınızda hayırlısı olsun..

eşim seneye olsun dedi, biraz bozuldum ama haklı. hemen olursa bakıcı tutamayız dedi, annelerin bakmasını istemiyor çünkü. o olmasın dedikçe ben daha çok istiyorum sanki =( teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için..

gebelik gerçekten mükemmel o mucizeyi taşımak içinizde hissetmek süper tabi sıkıntıları oluyor am her günü keyifle geçirmeli
doğum deseniz 1 günlük olay yani normalde olsa sezeryanda acısını tatlısını aynı anda yaşayacağını her kadının hayatında yaşayacağı en güsel tecrübe doğum sonrası deseniz gerçekten bu benimmi bizimle evmi gelicek şokundan sonra yavaş yavaş toparıyorsunuz ve sımsıkı sarılıyorsunuz ilk bikaç ay sıkıntı tabi emmez gazı olur eşle ister istemez uzaklaşılır ama sevgide asla değil ilgi çocuğun olur geçicidir 3 aydan sonra keyifli günler başlar agular gülümsemeler size tepki vermeler artık eşiniz ve sizin için dünyanın merkezi odur eğer eşinizle gerçekten birbirinize bağlıysanız çocuk sizi daha bir aile yapar eğer problemleriniz varda kurtarırmı die çocuk düşünmüşseniz daha uzaklaştırır
bizde durum tam aile olduk evlat sevgisisnin tarifi mümkün değil insan hayatına çok büyük bir renk ama ödün vermeniz gereken bikaç ayını olucak gerek işini<zden gerek evinizzzden ama keyifle geçireceğiniz günler bunlar hangi işi yaparsanız yapın çocuk düşündüğünüz zaman mutlaka ödün vermeniz gerekicek oyüzden mesleğinizle alakalı bence hiç sıkıntı yapmayın özellikle kendi işinizse
yalnız bana 6 ay biraz erken geldi sanki biraz daha zamn geçse daha ii olur gibi ben 2. evlilik yıldönümümde oğlum 40 günlüktü 1 yıl sonra karar verdik 1 ay sonra hamile kaldım belki biraz daha beklerdim ama eşimin yaşı sebebiyle biraaz acele ettik

gebelik gerçekten mükemmel o mucizeyi taşımak içinizde hissetmek süper tabi sıkıntıları oluyor am her günü keyifle geçirmeli
doğum deseniz 1 günlük olay yani normalde olsa sezeryanda acısını tatlısını aynı anda yaşayacağını her kadının hayatında yaşayacağı en güsel tecrübe doğum sonrası deseniz gerçekten bu benimmi bizimle evmi gelicek şokundan sonra yavaş yavaş toparıyorsunuz ve sımsıkı sarılıyorsunuz ilk bikaç ay sıkıntı tabi emmez gazı olur eşle ister istemez uzaklaşılır ama sevgide asla değil ilgi çocuğun olur geçicidir 3 aydan sonra keyifli günler başlar agular gülümsemeler size tepki vermeler artık eşiniz ve sizin için dünyanın merkezi odur eğer eşinizle gerçekten birbirinize bağlıysanız çocuk sizi daha bir aile yapar eğer problemleriniz varda kurtarırmı die çocuk düşünmüşseniz daha uzaklaştırır
bizde durum tam aile olduk evlat sevgisisnin tarifi mümkün değil insan hayatına çok büyük bir renk ama ödün vermeniz gereken bikaç ayını olucak gerek işini<zden gerek evinizzzden ama keyifle geçireceğiniz günler bunlar hangi işi yaparsanız yapın çocuk düşündüğünüz zaman mutlaka ödün vermeniz gerekicek oyüzden mesleğinizle alakalı bence hiç sıkıntı yapmayın özellikle kendi işinizse
yalnız bana 6 ay biraz erken geldi sanki biraz daha zamn geçse daha ii olur gibi ben 2. evlilik yıldönümümde oğlum 40 günlüktü 1 yıl sonra karar verdik 1 ay sonra hamile kaldım belki biraz daha beklerdim ama eşimin yaşı sebebiyle biraaz acele ettik

eşimde seneye olsun dedi, biz o yüzden konuyu rafa kaldırdık. aslında ben olsun istiyorum ama sorumluluğu çok büyük, eşim de hazır olsun ondan sonra kısmetse...

kızlar yaklaşık 6 aylık evliyim. kayınvalidem hamile kalmamı çok istiyor, benim ailem bu konuda yorumsuz. ablam daha erken diyor. eşim, benim gibi kararsız. bir an çok istiyor, bir an sen bilirsin diyor. geçen ay üşütmüşüm hamile sandı beni, çok umutlandı, herkese duyurdu bir de =(

çok stresli bir işim var, müvekkillerime ve ailelerine karşı kendimi çok sorumlu hissediyorum. sanki hamile kalmak bir lüksmüş gibi geliyor. tutuklu bir müvekkilim vardı, dün 3. celsesinde tahliye oldu. eğer tutuklu kalsaydı hamileliği düşünemezdim bile, cezaevine hamile halimle gidip gelmek istemem çünkü =( şu anda tutuklu müvekkilim yok.

kasım ayında da sağlık sigoortamı yenilemeliyim. hamilelik policeli yaptırmazsam hamile kalır mıyım diye korkuyorum. istersem hamillelik poliçeli olacak ve 3 ay içinde hamile kalırsam sağlık sigortam doğum dahil tüm masraflarımı karşılayacak. eğer 3 ay içinde hamile kalmazsam yeniden hamilelik poliçeli sigorta yaptırmam lazım, bu da artı masraf demek.

siz hamile kalmaya nasıl karar verdiniz? ha deyince olacak diye bir şey yok tabi, belki hemen olmayacak. biz çalışmaya başlasak mı? çok kararsız kaldım, lütfen fikirlerinizi söyleyin, şimdiden herkese teşekkürler..

Önemli olan seninde eşininde kendini hazır hissetmesi. Eğer gerçekten istiyorsanız, siz çalışmalara başlayın Gerisinide Allah'a havale edin. Ben evlendiğimde çalışıyordum. 6 ay sonra işi bıraktım ve sonra hamile kalmaya karar verdim. Rabbim de nasibimize yazınca 3 ay sonra hamile kaldım. $uan 7 ya$ında bir kızım var ve ben 5 senedir çalışıyorum. 7 sene korunduk. Bu ay korunmadık. İkinci bebeğimizi istiyoruz artık. $artlarda olgunla$tı bizim için. Gerisi Yüce Allah'ımın işi. O nasip ettiyse bize in$allah bir çocuk daha sahibi olacağız. $imdi çocuk sahibi olmayı geciktiriyorsunuz. Ama ileride olmazsa bu sefer gerçekten pişman olursunuz. Elbette hayat sizi karar sizin..

Önemli olan seninde eşininde kendini hazır hissetmesi. Eğer gerçekten istiyorsanız, siz çalışmalara başlayın Gerisinide Allah'a havale edin. Ben evlendiğimde çalışıyordum. 6 ay sonra işi bıraktım ve sonra hamile kalmaya karar verdim. Rabbim de nasibimize yazınca 3 ay sonra hamile kaldım. $uan 7 ya$ında bir kızım var ve ben 5 senedir çalışıyorum. 7 sene korunduk. Bu ay korunmadık. İkinci bebeğimizi istiyoruz artık. $artlarda olgunla$tı bizim için. Gerisi Yüce Allah'ımın işi. O nasip ettiyse bize in$allah bir çocuk daha sahibi olacağız. $imdi çocuk sahibi olmayı geciktiriyorsunuz. Ama ileride olmazsa bu sefer gerçekten pişman olursunuz. Elbette hayat sizi karar sizin..

benim de zaten en büyük korkum şimdi korunup ilerde istediğimiz zaman bebek sahibi olamamak.. kafam çok karışık ama eşim olmasın daha erken diyor, benim elimde olan bir çok o yüzden. allah hayırlısını versin..

benim de zaten en büyük korkum şimdi korunup ilerde istediğimiz zaman bebek sahibi olamamak.. kafam çok karışık ama eşim olmasın daha erken diyor, benim elimde olan bir çok o yüzden. allah hayırlısını versin..

Bence eşin birazda senin kararsızlığın yüzünden böyle düşünüyor. Sen karşısına dikilip ben bebek istiyorum desen ve aynı kararlığını sürdürsen eminim oda isteyecektir. Birde erkekler anne gibi hissedemiyorlar. Sen rahmine düştüğün andan itibaren ona sonsuz karşılıksız bir sevgi ile bağlanıyorsun. Babalar ise kucaklarına aldıklarında kokularını içine çektiklerinde bağlanıyorlar yavrularına. En azından benim eşim için öyle olmuştu. $uan kızımla eşim arasında inanılmaz özel bir bağ var :) Bu yüzden önce sen kararını vermelisin. Ve istemelisin ..

bu konu vesilesiyle bende bir şey danışıyom ve fikrinizi alayım yaklaşık 2 seneik evliliyim artık çocuk sahibi olmanın vakti geldiğini düşünüyorum anne olmak istiyorum fakat hem korkularım hemde maddi açıdan olanaksızlıklarım var kayınvaldeme kalsa borç hiç bitmez çocuk bi şekidlde büyür rıskıyla gelir diyor ve her defasında çocuk kelmimesini yeniliyor eşim bu konuda biraz yorumsuz benim isteğim dogrultusunda biraz maddi açıdan toplanalım diyor ben çok kararsızım hem çok istiyorum bi yanım çocuugun şansım olabilecegini anneligi yaşamak istediğim duygularında yüzüyorum bi yanım yaşam koşulları ne yapmalıyım bilemiyorummm

bir de ben başkalarının bebeklerini görünce alıp eve götürmek istiyorum, bunu bize verin diyorum. beni daha cok hamilelik ve doğum kısmı korkutuyor yoksa bebeği istiyorum ben =)

canım inan bana en güzel kısmı hamilelik doğum kısmı heyecanlı ve bir okadar güzel..imkanlarım maddi manevi çok iyi olsa 3-4 çocuk yapardım:49:

kızlar yaklaşık 6 aylık evliyim. kayınvalidem hamile kalmamı çok istiyor, benim ailem bu konuda yorumsuz. ablam daha erken diyor. eşim, benim gibi kararsız. bir an çok istiyor, bir an sen bilirsin diyor. geçen ay üşütmüşüm hamile sandı beni, çok umutlandı, herkese duyurdu bir de =(

çok stresli bir işim var, müvekkillerime ve ailelerine karşı kendimi çok sorumlu hissediyorum. sanki hamile kalmak bir lüksmüş gibi geliyor. tutuklu bir müvekkilim vardı, dün 3. celsesinde tahliye oldu. eğer tutuklu kalsaydı hamileliği düşünemezdim bile, cezaevine hamile halimle gidip gelmek istemem çünkü =( şu anda tutuklu müvekkilim yok.

kasım ayında da sağlık sigoortamı yenilemeliyim. hamilelik policeli yaptırmazsam hamile kalır mıyım diye korkuyorum. istersem hamillelik poliçeli olacak ve 3 ay içinde hamile kalırsam sağlık sigortam doğum dahil tüm masraflarımı karşılayacak. eğer 3 ay içinde hamile kalmazsam yeniden hamilelik poliçeli sigorta yaptırmam lazım, bu da artı masraf demek.

siz hamile kalmaya nasıl karar verdiniz? ha deyince olacak diye bir şey yok tabi, belki hemen olmayacak. biz çalışmaya başlasak mı? çok kararsız kaldım, lütfen fikirlerinizi söyleyin, şimdiden herkese teşekkürler..

bence hemen baslayın calismalara...
hayirlisi olsun insallah

bu konu vesilesiyle bende bir şey danışıyom ve fikrinizi alayım yaklaşık 2 seneik evliliyim artık çocuk sahibi olmanın vakti geldiğini düşünüyorum anne olmak istiyorum fakat hem korkularım hemde maddi açıdan olanaksızlıklarım var kayınvaldeme kalsa borç hiç bitmez çocuk bi şekidlde büyür rıskıyla gelir diyor ve her defasında çocuk kelmimesini yeniliyor eşim bu konuda biraz yorumsuz benim isteğim dogrultusunda biraz maddi açıdan toplanalım diyor ben çok kararsızım hem çok istiyorum bi yanım çocuugun şansım olabilecegini anneligi yaşamak istediğim duygularında yüzüyorum bi yanım yaşam koşulları ne yapmalıyım bilemiyorummm

2 yasinda bir kizim var
hic beklemeyin bence, maddiyati, sunu bunu dusunurseniz asla uygun zaman gelmez zaten..
bebisler cok tatli...

hep hayalimde evlenir evlenmez cok büyük bir aile olmak vardi
derken evlendik eksiklerimiz vardi onu tamamla bunu tamamla egitimi bitir v.s derken
cok degil yanlis hatirlamiyorsam 2 yada en fazla 3 yil gecti..sonra feraha kavustuk artik cocugumuz olsun dedigimizde birde baktikki ne ben anne ne de esim baba olabiliyor aradan tam 16 yil gecti. Hani hamile kalsaydim en az 15 yasinda bir cocugum olcakti..hatta ebeveynleriyle dügünümüze katilan cocuklarin simdi bebekleri oldu
bize Rabbim halen nasip etmedi..elbette isyan etmek haddimiz degildir neylerse güzel eyler mevlam, ama inanin yaptigim tecrübeye binaen evlat sahibi olmak pek ertelenmeye gelmiyor diye düsünüyorum.

bencede cocouk olayı ertelemeye gelmez dıye dusunuyorum ama dusunmekle yetınıyorum.hayalımde hep genc anne olmak vardır suan 25 yasını doldurdum ama hemen hemen 1.5 2 sene daha beklemem gerekıyor çunku görev kötü biryerde oturuyorum hastane vs hıcbırsey yok konvoysuz yola cıkamıyorsun lojman dısına hıc cıkamıyorsun ama anne olma heyecanı dusuncesı hevesı arzusundanda kendımı alamıyorum eşimde ıstıyor ama şartlar yuzunden erken old. sölüyor hamılelgın her anını benmle beraber imkanları olan bıryerde yasamak ıstıyor ama 2 yıl sonrasına erteledıgımızde de ya olmazsa dıye korkuyorum bu endıse benı yeyip bıtırıyor cok kararsızımmmm

annem ın bu konuda guzel bı sozu war "birinciyi yapın ıkıncıye gelınce düşünürsünüz" .. haklı da .. zaten tum evlı çiftler en az 1 tane olsun ıster erken yada gec.. bi bayan ıcınde düzenının oturması evlılıge alısması işi evı eşi sosyal çevresi arasındaki dengeyi oturtması da 6ay -1 senede tamamlanır.. bızde sıtıoruz sımdı 5 aylık evlıyız ama kpss ıcın hazırana erteledık.. çok uzun zaman sonraya öteleme bence.. ne olucaanı bılmıoruz cunku..

Back
X