Hamile kalmıyorum

Hllylmz58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2021
67
14
38
6 aylık evliyim ve hiç korumamama rağmen hamile kalamdım. Bi sorun olduğunu düşünüp doktora gittim ve alttan üsten kontrol ettiğinde bir problem olmadıgını söyledi. Kan testinde progesteron 0.14 cıktı ve aynı zamanda ovulasyon gerçekleşmediğini söyledi. Ben çok üzüldüm neden bu kadar düşük çıktı anlamış değilim bu şartlar altında hamile kalmam imkansız sanırım. Hormon testine bakıcak daha sonra ama düzelir mi bilemiyorum. Progesteron bu kadar düşük çıkıp hamile kalan var mı ?

Eşiniz de muayene olsun duruma göre tedavilere başlarsınız.

Biz 8aydir deniyoruz tutturamadik

Eşiniz de muayene olsun duruma göre tedavilere başlarsınız.
Eşimde bir problem yok sorun benim progesteron düşüklüğüm. Merak ettiğim bu nasıl düzelicek doktor ilaç vermedi. Açıkçası şimdiye kadar gittiğim doktorların benimle pekte ilgilendiğini söyleyemem

Kendinize daha ilgili bir doktor bulun
Progestan verilir o düzeltilir. Çok büyük bir sorun değil. Çözülebilir bi şey.

Maalesef 1 yıldan önce doktorlar hiç ilgilenmiyor
Hormon testleriniz yapıldı mı

Progesteron bir ay içersinde farklı degerlerde çıkar, yumurtalamaya yakın farklı çıkar adete yakın farklı çıkar, bu konuda doktorunuz açıklama yapmıştır heralde. Arkadasin da dediği gibi eğer yüksek olması gereken zamanda düşük çıkıyosa ilaçla hallolur o. Eşiniz de sperm degerlerine baktırsin. 6 ay uzun bi süre değil günümüzde. Esimin sperm değerleri normalin üstündeydi ve benim de sorunum yoktu ona ragmen 6. Ayda hamile kaldım ben. 1 yıl boyunca olmamasini artık normal görüyor doktorlar tabi 35 yaşın altındaysaniz

Progesteron değeriniz ne zaman bakıldı ?
6 güm önce kan verdim 4 gün önce sonuc cıktı. Sonrasında doktor bana reglinin 2. Veya 3. Günü gel bakalım dedi. 2 gün önce benden koyu kahverengi bordomsu kan geldi ve kesildi daha önce hiç böyle olmamıstı. Neden böle oldu anlamadım bu durumu stres yaptım sanırım.

27 yasındayım eşimde herhangi bir sorun yok baktırdı. Açıkçası doktor değiştirmekten helak oldum çünkü bana net bir bilgi veren olmadı hiç araştıra araştıra psikolojim bozuldu. Mesela adete yakın düşük mü çıkar yüksrk mi buradaki hanımlar tecrübeli yardımcı olunabilir diye düşündüm

Yumurtlamadan bir hafta sonrası bakılması gerekiyor. Genelde adetin 21.günü bakılıyor fakat her kadın 14.gün yumurtlamayabiliyor. O yüzden tam zamanında bakılmamış olabilir. Ovülasyon testiyle yumurtlamanızı takip edip haftasına testi yaptırın belki normaldir değer.

Ovulasyon testi aldım ama yapmak içimden gelmıyo çünkü doktor bana ovulasyonun gerçekleşmıyo dedi. Ovulasyon 0.193 çıktı progesteron 0.14

Hem yaşın ileri değil hem daha başlayalı 6 ay olmus bu kadar yıpratma kendini şimdiden. Hani söylemek kolay tabi diyebilirsin ama bak benim de 6 ay sürdü diyorum. İlk aydan itibaren ovulasyon testi kullandım. İlk aylar yumurtlama cok net görünmüyodu, olması gerektiği kadar koyu olmuyodu yani. Ben de yumurtamin yeterince gelişmediğini düşünerek bi sürü kür denedim bitkisel şeyler kullandım, macun yedim falan macunla son ay cok koyu pik yapti test. Tamam dedim yumurta cok iyi gelişti, o günleri iyi degerlendirdik ve hamile kaldim Allah'ın izniyle. Macun naturallen macun netten almıştım

Muhakkak denicem
Progesteron testi adetin kaçıncı günü yapıldı?
Adetten önce tahmini 8 9 gün önce yapılmış oluyo

Merhabalar,karabuğday, fıstık, yulaf, keten tohumu, pirinç, susam, buğday, fındık, badem, Antep fıstığı, ayçiçeği çekirdeği, sarımsak, kahve, kakao, siyah çay, ananas, muz, böğürtlen, hurma, çilek, incir, Hindistan cevizi, papaya, şeftali, vişne, karpuz, limon, erik, fasulye, patates, bezelye, salatalık, havuç, patates, bal kabağı, mercimek, mısır, maş fasulyesi, kereviz, soya, dereotu, maydanoz, kuşkonmaz, domates, patates bunları tuketmelisin ,ayrıca iyi bir doktora gidip yükseltmesine yardımcı olmak için önereceği takviyelerden kullanabilirsin, düzelmez diye korkma inşaallah bu sayede üzelecektir

konu çok eski ama benimle aynı sorunları yasayan birini görünce yazmak istedim H Hllylmz58 hamile kalabildiniz mi progesteron düşüklüğü için nasıltedavi uyguladılar umarım görürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…