Hamile kim belli değil 🙄

Yani hamile halinizle yola cikip birde sigara icicekler ha gercekten esiniz cok dusuncesiz bir insanmis uzuldum yani onun soylemesi gerekirken daha size mirinkirin ediyor pes ben olsam sigara icmeyeceklerine dair kesn soz almadan gitmem

Hamileyken yolda sigara içen birisi olsa ben yolumu değiştiriyordum. Eşimin bulunduğu ortamda içildiyse duş almadan yatağa giremezdi. Gerçekten hamileyken etkiliyor hem bulantı olarak bizi hem de bebeği. Eşin nasıl bu kadar bilinçsiz

Arkadaşlar 6.5 aylık hamileyim ve şehir dışına çıkmam gerekti. Mesafe 700 km ve sırf bunun için araba kiraladık ya da ben öyle sanıyordum. Malum pandemi, öyle olmasa da hamile bir insan için bu yol epey uzun. Eşim de amcası da sigara içiyor. Arabanın içinde sigara içmenizi istemiyorum dedim 'e böyle ikide bir duracak mıyız' diye mırın kırın ettiler. Önde oturacağımı söyledim eşime ama inatla amcasını öne aldı. Böyle yapınca ben de iyi dedim oturun. Önümde küller uçuşuyordu yol boyu. Yani ben anlamıyorum bunlar mı hamile mi ben mi.. Zaten eşimin triplerinden sıkıldım biraz kendi hamile gibi diye konu açmıştım daha önce. Oram ağrıyor, buram ağrıyor, masaj yap vs. Ben desem yok der. Bu şekilde geri dönmemek için de onlarla değil de otobüsle eve dönmeyi düşünüyorum. Otobüsle sorun yaşar mıyım acaba ? Hamilelikte uzun yola çıkıp problem yaşadınız mı ?
Ben 7 aylık hamileyken almanyada türkiye yolculuk yaptım evden havalimanı 1 saat ucak bekleme süresi vs 5 saat 2 saat da diğer havalimanı hiç birşey olmaz merak etme ☺️

Arkadaşlar 6.5 aylık hamileyim ve şehir dışına çıkmam gerekti. Mesafe 700 km ve sırf bunun için araba kiraladık ya da ben öyle sanıyordum. Malum pandemi, öyle olmasa da hamile bir insan için bu yol epey uzun. Eşim de amcası da sigara içiyor. Arabanın içinde sigara içmenizi istemiyorum dedim 'e böyle ikide bir duracak mıyız' diye mırın kırın ettiler. Önde oturacağımı söyledim eşime ama inatla amcasını öne aldı. Böyle yapınca ben de iyi dedim oturun. Önümde küller uçuşuyordu yol boyu. Yani ben anlamıyorum bunlar mı hamile mi ben mi.. Zaten eşimin triplerinden sıkıldım biraz kendi hamile gibi diye konu açmıştım daha önce. Oram ağrıyor, buram ağrıyor, masaj yap vs. Ben desem yok der. Bu şekilde geri dönmemek için de onlarla değil de otobüsle eve dönmeyi düşünüyorum. Otobüsle sorun yaşar mıyım acaba ? Hamilelikte uzun yola çıkıp problem yaşadınız mı ?
Otobüsle dön gittigin gibi sorun yasamazsin bence 😁Hem eşine öyle ilgi alaka gösterir her seyi ben hallederim yaparsan hastalanir ama gene de gayretle yerinden kalkip iyiyim dersen seni süperman gibi görür.Diyeceksin kii bunlari nerden biliosun kendimden 😂Sen artik geri adimlar att özel olan sensin hatta canım bu evin prensesi benim aloo de ben öyle dedim😂Zamanla roller degisecektir.Of puf derse de himm iyisin masaallah de hic nazlandirma

Arabada içmeyen birinin yanında sigara içmek zaten büyük saygısızlık. Siz bir de hamilesiniz. Eşinizin size ve bebeğe saygısı yok. Ben olsam o evliliği bir gözden geçirirdim. Bu adamı baba yapmaya nasıl karar verdiniz o da ayrı bir konu benim için.

Hamile halde sizi yalniz otobusle yollar mi? Gerçekten çok garip aileler var. Tam anlaminda aile olamamişsiniz malesef. Sigara için demiyorum. Bilemedim. Nasil rahat edersen oyle yapman gerekli

Baştan beri böyle olsaydı öyle düşünmezdim haklısın ama ilk aylar ortada bir şey yokken ayakkabını bağlayayım, yemeği ben yapayım, evi ben temizleyeyim diyen insan niye değişir? Onun ailesinden çekindiğini düşünemiyorum böyle olduğu için. Arkadaşının, ailesinin yanında öyleydi. Bahsettiğin kalıpta olsa evlenmek yanda çocuk için istekli olmazdım. Kendi derdi panda'dan dayak yiyorum filan diye. Böyle tabuları yoktu. Şimdi bakıyorum tavrı, kişiliği değişmiş. Mesela bu arabayı kiraladık beni bir yere bıraktı. Yine yanına oturmamı istememişti düşününce aklıma geldi. Arkada eşya var bak filan diye arkaya oturmamı istedi. Ne yapmalıyım ya..

Onunla konuş

Cidden mesela arkaya otur demesi kaza vs olur karnın darbe alır gibi bir düşünce olabilir mi

Yani adam birden değişmez ama bir şeylerden etkilenir

Cidden buldumcuk oldun diyen olmuş mudur, zira tavırları abartılı iken şimdi böyle olması bana bunu düşündürüyor

Son düzenleme:
Çok garip ya kendi keyifleri için sigara içmeyen ve hatta hamile bir kadının yanında sigara içiyorlar. Ben de önceden sigara içerdim ama ne arabamda ne evime asla sigara içmezdim ve içirmezdim. Hamile bir kadının yanında sigara içen tam bir öküzdür. Huzursuzluk çıkmasın diye alttan almak sonra daha büyük problemlere yol açar. Tepkinizi koyun. Arabada öne oturun sigara da içirmeyin. Eşin arkaya otur derse carla gelirken midem bulandı sigara içtiniz falan de bağır. Sen onları bastır. İyisin diye kimse madalya vermez.

Diyecek birsey bulamadim. Hamile kadinin yaninda cift tarafli sigara mi ? Gercekten pes esinize. Ben senin yerinde olsam yol boyu kusardim o zaman çeksinler çileyi bakalim. Otobus pandemi doneminde biraz zor olur hamile hlinizle bence maske falan daraltiyor insani, yol da uzun. Ucak daha mantikli

Birde, kaprisli yada mızmız olmamak ayrı birşey, bulunduğun duruma göre hareket etmek ayrı.
Evet hasta değilsiniz ama hamilesiniz netice itibariyle, siz kendinize bu süreçte ekstra önem vermezseniz güçlü durmak adına eşiniz de zaten umursamaz bir adamsa hiç farkına varamaz yapması gerekenleri.

Güçlü olmak, bulunduğun hale duruma göre davranmaktır bana göre. Gerektiğinde yardım istersiniz, hamile olduğunuz için sizin konforunuz, sağlıniz ekstra önemli bu süreçte.

Bu düşünceyle doğumdan sonra da sıkıntı yaşarsınız malesef.

Esin cok dusuncesizmis. Hamile insanin yaninda kıç kadar arabada püfür püfür sigara içilmeyecegini kim olsa bilir. Keyiflerinden hic aksatmamislar masallah

Siz ve eşiniz koronadan hastanede yatarken , eşinizin kardeşi sizin evde bekarlığa veda partisi verip heryeri kırıp dökmüştü yanlış hatırlamıyorsam, evi leş gibi bulmuştunuz. O aileden çıka çıka böyle dangıl dungul eş çıkmış belli ki, bari başka çocuk yapmayın da şu salak soy fazla devam etmesin. İlerde çoluğumuzla çocuğumuzla aynı ortamda bulunma ihtimali azalır en azından

Keşke amcasına söyleseydınz . Ben direk amcacım eşime söyledim anlamıyor önde oturmam gerekiyor midem bulanıyor sigara der öne oturrdum . Laf gelirse de sırf eşim durumundan gitmezdim gitsin amcasıyla aksamnda da amcasıyla yatsın valla derdim böyle .

Üstlerine kusmaya ne dersin? Hem arkada olduğum için hem sigaradan midem bulandı de parmak at kusuver. Şaka yapmıyorum
vallahi çok mantıklı.. HAmileyim sonucta sigaradan rahatsız oldum arkdayım bi de kbakmayın der arkama yaslanırdım hadi şimdi rahat rahat gidelim .

Hamile kadının yanında sigara içecek kadar(cam açık dahi olsa!) bencil insanlarla birliktesiniz. Hadi amcayı geçtim, eşiniz nasıl böyle yapar, yapılmasına vesile olur anlam veremedim. Kızıp da otobüse hele de uçağa bineyim demeyin. Ortalık hastalardan geçilmiyo bir de mikrobun bulaşması en olası yerlere hamile halinizle adım atmayın.

Onunla konuş

Cidden mesela arkaya otur demesi kaza vs olur karnın darbe alır gibi bir düşünce olabilir mi

Yani adam birden değişmez ama bir şeylerden etkilenir

Cidden buldumcuk oldun diyen olmuş mudur, zira tavırları abartılı iken şimdi böyle olması bana bunu düşündürüyor

Koruma amaçlı olsaydı bence sigara içmeyi de istemezdi. İyi niyetli bulamıyorum. Yani aptal bir insan değil onun bunun lafıyla hareket ettiğini görmedim hiç. Ben hamile değilken bile niye yemeği sen yapıyorsun demediler de şimdi mi diyecekler ayrıca. 😔 Eşimin kendi ile ilgili sorun. Onun da sorunu biziz gibi geliyor artık.

Hamile kadının yanında sigara içecek kadar(cam açık dahi olsa!) bencil insanlarla birliktesiniz. Hadi amcayı geçtim, eşiniz nasıl böyle yapar, yapılmasına vesile olur anlam veremedim. Kızıp da otobüse hele de uçağa bineyim demeyin. Ortalık hastalardan geçilmiyo bir de mikrobun bulaşması en olası yerlere hamile halinizle adım atmayın.

Onlarla da gitmek istemiyorum hiç. Ne yapacağım bilmiyorum. İki taraf da kötü.

Gerçekten dediğiniz bir sözü bile dinlememiş eşiniz. Ben sinir oldum. Uçak ihtimali yok mu?

Back
X