hamile olanlar hangi yiyeceklerden miydeniz bulanıyor.?..8. haftadayım

dudu58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
105
7
34
Cuma günü doktora gittim Allaha şükür kalbi atyor bebişimin durumu iyi ... Ama fındık ceviz ve badem yiyemiyorm normalde de sevmem zaten 8.haftadaym siz ne sıklıkla tuketiyorsunuz ..

Bende yiyemiyorum canım nerdeyse Herşeyden midem bulanıyor ama şimdilik gerek yok dedi doktor folik asiti ihmal etme
Yoğurt süt alabiliyorsan al ben hic yiyemiyorum maalesef

canim ben tam 6 haftadan 13 uncu haftaya kadar kustum ve hicbirsey yiyemedim doktorumda zorlamadi beni zaten.
suan bebegimin gelisimi gayet guzel allah nazardaan saklasin dogumuma da ,az kaldi :) dert edip sikinti yapma kendine

Ilk zamanlar şekerli şeyleri hic yiyemedm şimdi yiyorum ama en baştan beri kendi yaptığım kırmızı et ve köfteyi yiyemiyyrm çiğ kokuları kafama yerleşiyo biri yapıp önüme getirirse yerim

Merhabalar ben aranıza yeni katıldım yeni üyeyim 17 haftalık hamileyim.benim miğde bulantılarım 15. Haftada bitti suan hiç bişi kalmadı sadece domates ve maydonoz ne zaman yesem kusuyorum

6. haftadan 10. haftaya kadar istisnasız herşeyden tiksindim. şimdi et tavuk balık felaketim oluyor

ben 19. haftadayım hala bısey yıyemıyorum cıkolatayı cok sevmeme ragmen ağzıma bıle suremıyorum yumurta ve tavuk cok severdım onları gormek bıle ıstemıyorum.allah yardımcımız olsun

ben 7. haftamdayım her sabah korkunç bir mide bulantısıyla uyanıyorum ama henüz bir kere bile çıkarmadım. bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilemiyorum. o bulantı hissini muntazaman her gün çekiyorum ama :)

benim eeen çok aşırı yağlı görünümlü yiyecekler midemi bulandırıyor. bide son günlerde korkunç bir huy edindim ki, buzdolabından çıkan her türlü yiyeceğe (özellikle buzluktan) o buzdolabının kokusu siniyor sanki. allahım o kokuyu almaktan yiyemiyorum korkunç :KK70:

ben 7. haftamdayım her sabah korkunç bir mide bulantısıyla uyanıyorum ama henüz bir kere bile çıkarmadım. bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilemiyorum. o bulantı hissini muntazaman her gün çekiyorum ama :)

benim eeen çok aşırı yağlı görünümlü yiyecekler midemi bulandırıyor. bide son günlerde korkunç bir huy edindim ki, buzdolabından çıkan her türlü yiyeceğe (özellikle buzluktan) o buzdolabının kokusu siniyor sanki. allahım o kokuyu almaktan yiyemiyorum korkunç :KK70:

Ben de aynı şekildeyim canım. Sabahları bulantı ile uyanıyorum ama hiçbir şey çıkmıyor. Sadece öğürüyorum :) Umarım kötü bir şey değildir. Sevdiğim hiçbir tatlıyı yiyemiyorum. Canım sürekli ekşi şeyler çekiyor. Bol limonlu çoban salata ve bol nar ekşili çiğ köfte :KK70:

Ben de aynı şekildeyim canım. Sabahları bulantı ile uyanıyorum ama hiçbir şey çıkmıyor. Sadece öğürüyorum :) Umarım kötü bir şey değildir. Sevdiğim hiçbir tatlıyı yiyemiyorum. Canım sürekli ekşi şeyler çekiyor. Bol limonlu çoban salata ve bol nar ekşili çiğ köfte :KK70:

off beni öldürdün. o bol limonlu çiğköfte beni mafetti :KK70: ki dünden beri canım hiiiç birşey istemiyordu ve yiyemiyordum :KK70:

Hic midem bulanmadi hic kusmadim. Ama tiksindigim seylwr oldu. Caydan tiksindim. Cay icemiyorum. Ve tatli ilan herseyden meyve haric, tiksindim. Cikolataya bayilirim ama ondan da tiksindim. Pasta kek biskuvi serbetli tatlilar falan hepsinden tiksindim.

İyi de oldu. Eger gamile kalmadan nceki gibi cay icip 3 kup seker atsaydim, veya cikolatalari tatlilari yeseydim davul gibi olurdum. Zaten kilolu hamile kaldim. Ama simdiye kadar 1 kg bile almadim.
Ayrica ye tatliyi dogur hakki yi yalan oldu. Hic tatli yemiyorim ama nasipse oglum olacak :)

İns en az kg ile atlatirim. Hayirli gebelikler herkese :)

mrb bende sekizinci haftadayim oruç tutuyormusnz ben tutuyorum simdilik iyiyim ama sürekli kusacakmisim gibi sahurda hissediyom sabah geciyo acaba bebeğe bi zararı olurmuki

ya arkadaslar yazilarinizi okudukca midem bulandi desem :))) .. benim kokuya karsi zaten duyarliligim var, hosuma gitmedigimde burnumu tikiyorum ve isime devam ediyorum. Ama tabi suan icin henuz bir bulantim yok.. umarimda olmaz. Regl doneminde bulanirdi bazi seylere midem, hani kusucak kadar degil ama uzak dururumdum, dilerim en kotu ihtimalle oyle gecer..

5. Haftadan bugüne kadar neyi severek yedin dersen bi tek kolumdan aldığım serumlar derim hiçbir yiyecek bana iyi gelmiyor anında kusuyorum hala da devam ediyorum ama mecbur yiyorum , yiyip bir müddet direnip kusuyorum bünyemde alıştı sanırım artık

Boş mide bulantısı olsada çıkarma olmadı hiç birde tatlı delisi olan ben şimdi tatlidan tiksinip ekşi ve tuzlu yiyeceklere sarmış durumdayım.

Malesef ben de her şeyden tiksinenler grubundayım. 11. hafta doldu ama yaklaşık 7. haftadan beri pek iyi beslendiğim söylenemez :) hele o buzdolabı yok mu açıldığı an evden kaçmak istiyorum :mad: Ama sabırlıyım, geçecek bunlar :anneadayı:

Salatalıktan başka hiç birşey midemi bulandırmıyordu, ben salatalıkla geçirdim 8 ile 16.hafta arasını, yediklerimi de çoğu zaman çıkarttım, bunun dışında olanları:) o yüzden ilk 3 ay 4 kilo verdim.

mrb bende sekizinci haftadayim oruç tutuyormusnz ben tutuyorum simdilik iyiyim ama sürekli kusacakmisim gibi sahurda hissediyom sabah geciyo acaba bebeğe bi zararı olurmuki
Bebegin tam gelisim surecinde hic tavsiye etmem.. Ben hayatimdan sagliksiz seyleri cikardim hep meyve sebze ve sutlu gidalar arasinda gidip geliyorum, gelisimi biraz daha iyi olsun diye

9.haftamda başladı bulantılarım. Yaklaşık 1--1,5 ay sürdü. Kusma pek olmadı ama genel olarak midem haşlanmış patates, peynirli yağsız makarna, meyveler ve salata türü bir de çubuk kraker dışında hicbirseyı kabul etmiyordu. En çok etten tiksindim. Çok şükür geçti. Şimdi özgürce yiyorum:KK76::21:

Lütfen bebeğiniz ve kendiniz için oruç tutmayin. Zira bu konuda Bakara suresinde ayetler mevcut. emziren ve hamile annelerin oruç tutmamalariyla alakali.

X