hamile olduğumu bilmedne yaptıklarım:(

emine20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
53
1
86
Denizli
merhaba arkadaşlar;
ben 5 yıllık evliyim . bu zaman kadar ev olsun yok borç bitsin derken artık couk yapmaya karar verdik.ve ben 2.ayda hamile kaldım..
tabi hamile kaldığımı bilmiyordum. ve öle bir zaman denk geldiki alkollu ortamlarda bulundum alkol aldım,kahve le sigara öle ,birde böle ortamdan sonra atılan ağrı kesiciler tabikide..o kadar kötüyüm ki..bunu nasıl yaptım ben bu kadar erken olacağını bilmiyordum geçen hafta perşembe günü öğrendim ve biz cuartesi kontrol için doktortara gidecektik.Allah çok şükür cidden hani karar verdik ve bize xcocuk verdi.İnşallah bebeğime birşey olmamıştır.daha 4 haftalık falan..bundan sonra emanetime iyi bakacam..
sizde benim gibi bir olay yaşadınızmı?

dıkkatsız davranmışsın ama bundan sonra dıkkat edersın artık. benımde şöyle oldu 10 ocakta kanda bakıldı gebelık yok denıldı. bende adetım nıye gelmıyor dıye gelsın dıye soğan suyu ıçtım nane ıçtım adacayı ıçtım ki bunlar düşük nedenı:26: sonra bırgun mecbur kaldım 19 lt su şisesi kaldırdım. derken...... 10 gun sonra 4 haftalık gebe olduğumu oğrendım çok korktum ama tutunacağı varmış bebeğimin. çok çabuk geldı benımde 2 ayımda geldı bukadar erken olmaz dıyordum.
bırde yılbaşında şampanya içmiştim baya:26:
ama ALLAH korumuş annesını bırakmak ıstememış. Rabbım senınkınıde korusun.olcağı varsa olur bulafa ınanıyorum

evet canım geçen hafta doktora gittik doktor dediki sağlıklı bebek düşmez istersen taş taşı..sağlıksızsa seni cama kapatalım düşecektir..bişrye olmaz dedi..dikat edeceksin dedi bundan sonra..ama biz keseyi falan göremedik .ilk öğendiğimde değer 103,70 di 2 gün sonra baktım 380 lerde çıktı.bu cumartesi tekrara gideceğiz..İnşaallah birşey olmaz..ben hep şey düşünüyorum ya gelişimde etkileyecek bir etki bıraktıysa off düşünmek istemiyorum...dua edelim birbirimize her zaman..

alkol ve sigaradan yana sıkıntım olmadı ama ben de senin gibi bebeğimizi istediğimizin ikinci ayında hamile kalmıştım ve bu kadar çabuk olmasını beklemediğimden devam eden diş tedavimden dolayı çok ağır ağrı kesiciler aldım. Hamile olduğumu öğrendiğimde doktoruma sordum ve o da çoğu insanın hamileliğini 1 ay dolmadan kolay kolay öğrenemediğini o yüzden sigara alkol ağrı kesici antibiyotik gibi ilaçları çoğu insanın aldığını ve bilinmeyen bu dönemde alınan bu gibi zararlıların hamileliğin ilk bir ayında endişelenecek zararının olmayacağını biz tıbben kabul etmek isteriz endişelenmeyin demişti.

Şimdi son günlerimizi sayıyoruz ve çok şükür bir sıkıntımız olmadı bugüne kadar:)
İnşallah sağ salim sağlıkla kucağına alırsın, şu an endişe ve stresin bebeğe zararı daha fazla olacaktır.

Aynen senin yaşadıklarını yaşadım.Hamile olduğumu bilmeden sarhoş olacak derecede alkol aldım.Kahve içtim,ağrı kesici içtim.
Ama hamileliğimi öğrendiğim anda herşey değişti.Tehlikeli olacak hiçbirşey yapmadım.Merak etme birşey olmaz bebeğine.Zaten olmuş olsaydı çoktan düşerdi sen anlamadan.

ilk 4 haftada olanlar bebişi çok da etkilemez.Bundan sonra çok özenirsin,affettirirsin kendini :)

saolun kızlar inşallah sağ salim alırım inşallah bebeğime zarar vermemişimdir..
öğreneli bir hafta oldu.bir haftadır yediğime içtiğime dikkat ediyorum..inşallah geç kalmamışımdır.keseyide göremedim bu cumartesi inşallah göreceğiz...bu duygu nasıl bir duygu imiş..bir anda hayatı değişiyor insanın..Allah herkesin yardımıcısı olsun..

kullandığın ağrı kesici parasetamol içeriyorsa hele, hiç korkmana gerek yok. ilk haftalarda çok küçük olduğu için daha az etkileniyor. ben de 4. haftaya kadar günde 1 paket sigara içiyordum.

bende e$imle 107 lcd tv yi çiakrmi$tim ikinci kata :)
denemenin 2. ayiydi
adetd eegçmi$ti ama duzenisz oluyor diye bekledim hep oldu olacak diye
4-5 haftalik vardi yani
bi$ey olmadi, 4.5 ya$inda $imdi cadi :)
ilk ay da yapilanlar etkimemiyor diye biliyorum ben ..

bende feci grip olmuştum , bir sürü antibiyotik içmiştim bilmeden maalesef düşük yaptım ama kimyasal gebelik denilen gebelik bilmiyorum bunlarda etkiledimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…