hamile olduğumu duyan görümce..

yolcu20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3.017
477
0
Ankara
merhabalar kızlar.. ben henüz 1 aylık hamileyim. bir çocuğum daha var. yaşım 23..
gelelim konuya..
eşim dün ailesine telefonda benim hamileliğimi haber vermiş. görümcem sözde benim iyiliğim için doğumdan önce gelip bebek 1 yaşına gelene kadar bizde kalacakmış.. bu insan 20 yaşında, yediği tabağı kaldırmayan biri. buraya geldiğinde gezmek tozmaklardan alamadığımız kız benim çocuğuma bakacakmış.
eşim de gelmiş bunu öyle bir gururla, mutlulukla söylüyor ki. kardeşim seni düşünüyor diyor. ben onun ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. eşim anne babasına göre daha serbest sıkmayan bir insan. hanım efendi buraya gelip gezecek, tozacak. ben 2 çocukla onun arkasını toplayacağım. hak mıdır reva mıdır? eşime ben çocuklarıma bakarım, kimse gelmesin dedim. adamın suratı düştü. sana iyilik yaramaz, kızcağız senin için düzenini bozacak, gelip bebek bakacak senin dediğine bak.. ben söyleyemem. istemiyorsan sen ara gelme de dedi. ben de sanki bana mı sordunuz kendi aranızda karar verip bana en son söylüyorsun dedim. bayağı bir tartıştık..
ben arayıp söylemek istemiyorm çünkü adım kötü geline çıkar, ki şimdiye kadar onlarla bir sorun yaşamadım. bu saatten sonra görümce yüzünden kimseyle kötü olmak istemiyorum. eşim de ben söyleyemem diyor.
sizce herşeyi göze alıp kötü olma pahasına ben arayıp söylemeli miyim?

merhabalar kızlar.. ben henüz 1 aylık hamileyim. bir çocuğum daha var. yaşım 23..
gelelim konuya..
eşim dün ailesine telefonda benim hamileliğimi haber vermiş. görümcem sözde benim iyiliğim için doğumdan önce gelip bebek 1 yaşına gelene kadar bizde kalacakmış.. bu insan 20 yaşında, yediği tabağı kaldırmayan biri. buraya geldiğinde gezmek tozmaklardan alamadığımız kız benim çocuğuma bakacakmış.
eşim de gelmiş bunu öyle bir gururla, mutlulukla söylüyor ki. kardeşim seni düşünüyor diyor. ben onun ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. eşim anne babasına göre daha serbest sıkmayan bir insan. hanım efendi buraya gelip gezecek, tozacak. ben 2 çocukla onun arkasını toplayacağım. hak mıdır reva mıdır? eşime ben çocuklarıma bakarım, kimse gelmesin dedim. adamın suratı düştü. sana iyilik yaramaz, kızcağız senin için düzenini bozacak, gelip bebek bakacak senin dediğine bak.. ben söyleyemem. istemiyorsan sen ara gelme de dedi. ben de sanki bana mı sordunuz kendi aranızda karar verip bana en son söylüyorsun dedim. bayağı bir tartıştık..
ben arayıp söylemek istemiyorm çünkü adım kötü geline çıkar, ki şimdiye kadar onlarla bir sorun yaşamadım. bu saatten sonra görümce yüzünden kimseyle kötü olmak istemiyorum. eşim de ben söyleyemem diyor.

hamileligin hayırlı olsun öncelikle
Rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin
20 yaşındaki bekar bi kız bebek bakmaktan ne anlarki
eşinin ailesiyle farklı şehirdemisinizki düzenini bozup gelecek

hamileligin hayırlı olsun öncelikle
Rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin
20 yaşındaki bekar bi kız bebek bakmaktan ne anlarki
eşinin ailesiyle farklı şehirdemisinizki düzenini bozup gelecek

amin çok teşekkür ederim..
evet farklı şehirlerdeyiz. çok bilmiş geçinen bir insan. ilk çocuğumun doğumuna geldiklerinde küçücük bebeği kucağına alış, seviş şekli vardı ki, ödüm kopuyordu çocuğa bir zarar verecek diye.. onun derdi bebek falan değil ki. yediği tabağı kaldırmayan insan gelip bana mı yardım edecek.. o anca ailesini kandırır. gelip burada keyfine bakacak, ben arkasına toplayacağm.

amin çok teşekkür ederim..
evet farklı şehirlerdeyiz. çok bilmiş geçinen bir insan. ilk çocuğumun doğumuna geldiklerinde küçücük bebeği kucağına alış, seviş şekli vardı ki, ödüm kopuyordu çocuğa bir zarar verecek diye.. onun derdi bebek falan değil ki. yediği tabağı kaldırmayan insan gelip bana mı yardım edecek.. o anca ailesini kandırır. gelip burada keyfine bakacak, ben arkasına toplayacağm.

anladım
o zaman iş eşine düşüyor
senin söylemen olmaz
belki kv göndermez
bide eşin kardeşinin nasıl biri oldugunu bilmiyormu

sen de tam tersi ona iş buyur yani.
ver büyük çocuğu eline, veya mutfağı kaldır veya çorba yap de.
bir işe yaramzsa da kocana göster durumu bak ne için gelmiş de

sen söyleme canım eşin söylesin.
kardeşini az cok tanıyordur neticede.
ona bunları ayrıca sen de hatırlat böyle yapıyor vs diye.
o gelirse bebekle daha az ilgilenmek zorunda kalırım arkasını toplamaktan diye anlatırsan eşin de uygun dille söyler.

Çok haklısınız ama keşke bir anda parlamasaydınız. Ben çocuklarıma bakarım kimse gelmesin! :45::19: demek yerine tam tersi bi tavırla kardeşin ne kadar düşünceli :16: ama ben ona kıyamam daha 20 yaşında, düzenini bırakıp da buraya gelecek bir de çocuk bakacak :53:. Hayatta razı olamam bu duruma, çocuk bakmak öyle kolay değil kimseye böyle bir zahmet vermek istemem, hem de 1 sene boyunca? falan gibi laflar söyleseydiniz.

Eşiniz sizin gördüklerinizi (kız kardeşinin sorumsuzluklarından bahsediyorum) göremiyor sonuçta. Bir de böyle değerlendirin?

bebek doğduğu zaman gelecek dimi, yani Allahın izniyle daha 8 ay var.
Ozmana kadar elbet bu konu açlılr aranızda, sende yok canım sen düzenini bozma ben ilgilenirim çocuklarla diye arada sıkıştırıverirsin.
Şimdi özellikle arayıp söylersen bencede kötü gelin olursun. Yeri geldiğinde söylemen daha iyi olur.

yolcum sen hiç araya girip kötü olma
eşine surat yap istemiyorum hiçbir şekilde de
bu durumu anca o halledebilir.

Kuzum benim üzüldüm durumuna ya..
Eşinde şimdi iki arada bir derede kalacak bir yandan sen bir yandan o
Sen sakın gelme şu bu deme çok çok ayıp olur her ne olursa olsun canm çok yalnış anlaşılır ve dediğin gibi adın kötü geline çıkar:20::20::20:
Görümcen dediğin gibi ise zaten.. çocuk bakmakdan anlamaz niyeti de dediğin gibi belli ortada duruyo:ssz: ama bunu böyle bilmez işte kişiler aa ne güzel yardıma gidiyo gelin daha ne istiyo bilmem ne diye yorumlarlar.
Ya eşin bir şekilde konuşşun yada gelsin canım
Ama eşinin üstünede çok gitme şimdi açıpta gelme demek kolay değil. kanından canından biri sonuçta
Gelecek olursa da güzelce herşeyi açık açık konuş görümcenle madem yardım etmeye gelmiş mecbur edecek o zaman
Kötü olmaktan iyidir canm:31::31:

gelelim konuya..

KESİNLİKLE ARA VE SÖYLE. Adın kötü geline çıkarsa çıksın. Bu ne be. İğrenç bi durum. Allahım ya inşallah gelmez kesinlikle söylemelisin yoksa gelir. :41::41::41::41:

Hayirli ugurlu olsun, saglikla kucagina al yavrunu insallah... :nazar:

Esin burada biraz dusuncesiz davranmis, cunku insan kardesinin nasil yapida oldugunu az cok bilir.
Ayrica, "kardesim gelecek, bebege bakacak" gibi sana danismadan konusmasini da yanlis buldum.
Oncelikle ailesine "esimle konusayim, hele o zaman gelsin bakariz" gibi yuvarlak cevaplar verseymis keske.
Annen uzakta mi?

Senin yapman gereken esin ile konusmak, ama sakince konusmak, parlamadan.
Durumu esine izah etmen tatli dille, kardesini tabii ki kotuleme fakat en son geldiginde yasananlari anlatarak baslayabilirsin. Basinda zaten 1 cocuk var neticede, yardimdan ziyade sana pek yardimi dokunamayacagini anlatabilirsin. 20 yasindaki kiz cocuk bakmaktan ne anlar, (anlayan anlarda, senin gorumcen o tabiatta degil anlattigin kadari ile), bunu nazik dille esine anlatmalisin.

Burada dogru olan tabii ki esinin arayarak boyle bir seye gerek olmadigini bildirmesi.
Ama baktin olmuyor, o zaman sen kendin arayarak boyle bir seye gerek olmadigini soylersin.
Tahmin edebiliyorum dusecegin durumu, bende sahsen senin yerinde olsam istemezdim boyle yardimi.
Eger annen gelebilecekse, sen kendi annenin gelecegini one surersin ilk baslarda.
Sonra zaten sen 1. cocugundan tecrubeli oldugun icin, bir sekilde ustesinden gelecegini anlatirsin...
Allah yardimcin olsun...

sen söyleme canım eşin söylesin.
kardeşini az cok tanıyordur neticede.
ona bunları ayrıca sen de hatırlat böyle yapıyor vs diye.
o gelirse bebekle daha az ilgilenmek zorunda kalırım arkasını toplamaktan diye anlatırsan eşin de uygun dille söyler.

benim eşim ölür de söylemez canım ya. biliyorum ben bu adamı. ailesini kırmaktan deli gibi korkar. ona göre ben nankörüm..

Son düzenleme:
Çok haklısınız ama keşke bir anda parlamasaydınız. Ben çocuklarıma bakarım kimse gelmesin! :45::19: demek yerine tam tersi bi tavırla kardeşin ne kadar düşünceli :16: ama ben ona kıyamam daha 20 yaşında, düzenini bırakıp da buraya gelecek bir de çocuk bakacak :53:. Hayatta razı olamam bu duruma, çocuk bakmak öyle kolay değil kimseye böyle bir zahmet vermek istemem, hem de 1 sene boyunca? falan gibi laflar söyleseydiniz.

Eşiniz sizin gördüklerinizi (kız kardeşinin sorumsuzluklarından bahsediyorum) göremiyor sonuçta. Bir de böyle değerlendirin?

Bu tip insanlar hayatta anlamaz böyle kibar cümlelerden de nezaketten de. Olan bu zavallı geline olur.

merhabalar kızlar.. Ben henüz 1 aylık hamileyim. Bir çocuğum daha var. Yaşım 23..
Gelelim konuya..
Eşim dün ailesine telefonda benim hamileliğimi haber vermiş. Görümcem sözde benim iyiliğim için doğumdan önce gelip bebek 1 yaşına gelene kadar bizde kalacakmış.. Bu insan 20 yaşında, yediği tabağı kaldırmayan biri. Buraya geldiğinde gezmek tozmaklardan alamadığımız kız benim çocuğuma bakacakmış.
Eşim de gelmiş bunu öyle bir gururla, mutlulukla söylüyor ki. Kardeşim seni düşünüyor diyor. Ben onun ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. Eşim anne babasına göre daha serbest sıkmayan bir insan. Hanım efendi buraya gelip gezecek, tozacak. Ben 2 çocukla onun arkasını toplayacağım. Hak mıdır reva mıdır? Eşime ben çocuklarıma bakarım, kimse gelmesin dedim. Adamın suratı düştü. Sana iyilik yaramaz, kızcağız senin için düzenini bozacak, gelip bebek bakacak senin dediğine bak.. Ben söyleyemem. Istemiyorsan sen ara gelme de dedi. Ben de sanki bana mı sordunuz kendi aranızda karar verip bana en son söylüyorsun dedim. Bayağı bir tartıştık..
Ben arayıp söylemek istemiyorm çünkü adım kötü geline çıkar, ki şimdiye kadar onlarla bir sorun yaşamadım. Bu saatten sonra görümce yüzünden kimseyle kötü olmak istemiyorum. Eşim de ben söyleyemem diyor.
Sizce herşeyi göze alıp kötü olma pahasına ben arayıp söylemeli miyim?
iyi anlaşıyorsanız gelsin ne varki bundaa
hem o büyüğe bakarken sizde rahatlıkla çocugunuzla ilgilenirsiniz
yok anneniz yakınınızda ise o gelsin baksın birine
çok zorlanırsınız yoksa bence

öncelikle güzel bir hamilelik sonunda hayırlısıyla kucagına almayı diliyorum. daha doğuma cok var
bana kalırsa, kimse söylemez bu durum istenmediğini diye düşünüyorsan, doğuma kadar olan süreçte,
eşinin ailesyle yada direkt görümcenle mesafeli hatta biraz da soğuk ol ki, geleceği varsa da gelemesin. tabi eger yuzsuz
arsız biri değilse. bu tür şeyler kolay kolay yüze söylenmez kendimden biliyorum. biraz kurgu yapmak lazım.

Bu tip insanlar hayatta anlamaz böyle kibar cümlelerden de nezaketten de. Olan bu zavallı geline olur.

Parlayıp da olayları çözüme ulaştırabileceğine dair bir belirti göremedim ben. Zaten, gelmesin istemem! demiş. Ama sonuç? NANKÖRSÜN! olmuş. Eşinin ailesine toz kondurmadığı ortada. O halde zıtlaşarak/tartışarak bi yere varabilir mi sizce?

Karşınızdaki ne kadar da kaba olsa siz nezaketten ödün vermezseniz eğer içinde insanlığa dair ufak kırıntılar varsa muhakkak ki bir gün o da size aynı şekilde cevap verir. Anlıyorum birilerine karşı dolmuşsunuz patlamak istiyorsunuz ama bunun işe yaramadığını göre göre de bu durumu sürdürmek ne kadar mantıklı? Biraz insan psikolojisini kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum şahsen.

kızlar hepinize tek tek teşekkür ediyorum..
benim o an patlamama sebep olan şey, ben daha bebeğim olacağını yeni öğrenmişim. daha hastaneye bile gitmemişiz. millet benim bebeğim üzerinden planlar kuruyor. bir çocuğum daha var. onu nasıl büyüttüysem bunu da büyütürüm allahın izniyle. ne hakla ya ne hakla benim haberim olmadan böyle şeyler döner?
dünden beri o kadar kinle doldum ki, o insanın evimde yatıp kalkmasına, o sahte kahkahalarına, şımarıklıklarına nasıl tahammül ederim..:50::50:

Son düzenleme:
Parlayıp da olayları çözüme ulaştırabileceğine dair bir belirti göremedim ben. Zaten, gelmesin istemem! demiş. Ama sonuç? NANKÖRSÜN! olmuş. Eşinin ailesine toz kondurmadığı ortada. O halde zıtlaşarak/tartışarak bi yere varabilir mi sizce?

Karşınızdaki ne kadar da kaba olsa siz nezaketten ödün vermezseniz eğer içinde insanlığa dair ufak kırıntılar varsa muhakkak ki bir gün o da size aynı şekilde cevap verir. Anlıyorum birilerine karşı dolmuşsunuz patlamak istiyorsunuz ama bunun işe yaramadığını göre göre de bu durumu sürdürmek ne kadar mantıklı? Biraz insan psikolojisini kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum şahsen.

Haklısınız;ama sanırım çevrenizde hep kibar insanlar var. Yani ben yaşadıklarım yola çıkarak böyle bi yorum yaptım. Normalde söylemesine bile gerek yok, onların bunu teklif etmesi çok saçma. Emrivaki bi şekilde görümcenin kalkıp bebek bahanesiyle bu çiftin evine yerleşmesi.... Of devam edemiyorum o kadar sinir oldum ki bu olaya. İnşallah dediğiniz gibi olur.

hamilesin canım enim bu kadar sinirlenme kendinide boşa doldurma
hele bir ozamanlar gelsin ilkine nasıl baktıysam ikinciyede bakarım siz gelipte düzeninizi bozmayın dersin
mutlu ol maşallah :nazar::nazar: ikinciyi sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin Rabbim

Back
X