Kayınvalide ve tatil

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pheebs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
açıkçası eşimle aileler yüzünden karşı karşıya gelmemizi gerektirecek hiçbir durum olmadı. ben çok direkt bir insanım ve ailesi ile bir konuda ters düşsem işimi ona bırakmam. ama çocuklarımın boğulmasına yol açacak hastalıklı hareketler söz konusu olsa işimi kendim çözerken eşimin de ne olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
daha doğru ifade ile ben filtresiz bir insanım aile içinde. canımı bi şey sıkıyorsa anında söylerim. içimde tutup canım sıkılacağına başkası düşünsün, başkası sıkılsın. sizdeki durum da tam olarak böyle oluyor. çocuklarınızın zararına yol açan durumlar var ama içinizde tutup canınızı sıkıyorsunuz. ne evlatlarınızın başına gelecek muhtemel sıkıntılar ortadan kalmış oluyor ne de sıkıntınız geçmiş oluyor. sıfır çözüm. sadece eşinizin canı sıkılmamış oluyor.
Evet durumun özeti bu aslında. 5 senedir evliyiz aramızda konuşulmamış gizli sözleşme var gibi bu tarz durumları çekiyoruz karşılıklı. Misal kayınvalidem falan ters bişey söylediğinde lafımı esirgemiyorum. Eşimde öyle babamla çatışırlar daha çok. Ben ona o bana neden öyle dedin demeyiz. Ama böyle görüşme buluşma olaylarına bişey yapamıyosun işte neticede torunu ve çocuğu.
Olayda çocuk koştu denize düştü bi 7 8 saniye suyun içinde kaldı kayınvalidem yanında dikiliyor. Ben soğukkanlı değilim diyor üstüne. E boğulsun o zaman çocuk niye inat ediyosun denize sokucam diye diyorum yapabilirim sandım diyor.

Kayınvalide bana komik geldi ama yaşarken öyle olmadığının farkındayım 😄

Üslubunuzu sevdim, dolu tarafından bakarsak çok içinize atmıyorsunuz en azından.

Onun dışında gün dolduracaksınız.

Kulak tıkacı iş görebilir belki.
Ağlattığı çocuğu sustururken sizin başınız şişmemiş olur.
Gerçi ağlattığı çocuk da sizin, içiniz elvermez belki ama çok sinirlensem sustur hadi şimdi diye meydan okurum herhalde.

Evet durumun özeti bu aslında. 5 senedir evliyiz aramızda konuşulmamış gizli sözleşme var gibi bu tarz durumları çekiyoruz karşılıklı. Misal kayınvalidem falan ters bişey söylediğinde lafımı esirgemiyorum. Eşimde öyle babamla çatışırlar daha çok. Ben ona o bana neden öyle dedin demeyiz. Ama böyle görüşme buluşma olaylarına bişey yapamıyosun işte neticede torunu ve çocuğu.
Olayda çocuk koştu denize düştü bi 7 8 saniye suyun içinde kaldı kayınvalidem yanında dikiliyor. Ben soğukkanlı değilim diyor üstüne. E boğulsun o zaman çocuk niye inat ediyosun denize sokucam diye diyorum yapabilirim sandım diyor.
Bunlar çok yorucu insanlar, bu kadar mücadeleye gerek var mı? Her an her dakika tansiyon yükseliyor. İki bebekle mi uğraşacaksınız bu kaçıklarla mı? Eşim için fedakarlık yapıyorum yazdınız iyi güzel ama mesela seneye yapmayın. Biraz da ekonomik güce bakıyor farkındayım ama yoksa da biriktirip 1-2 haftalığına yakınlarında ev tutmak herkes için en sağlıklısı. Babayla, büyük aileyle vakit geçirsinler tamam da kaliteli zaman geçirsinler. Herkes yerini yatağını bilsin.

Herkes mış gibi yapıyor, herkes birbirine zor tahammül ediyor. Oğlumuzun torunlarımızın hatırına, anne babamın hatırına, eşimin hatırına... Herkes istemediği bir durumun içinde. İki bebeği uyutmaya çalışıyorsunuz ve tepenizde dikilip ille de o bezi şimdi atacaksın diye diretiliyor. Getir bir plastik torba, koy kızım içine atalım demek çok mu zor? Ben olsam o 4 günü sabrederek geçirirdim ve eşime bir dahaki sene ev tutalım yazık annen baban çok yoruluyor yaşlılar, çocuklar büyüyecek daha fazla hareketli sesli gürültülü olacaklar vs derim. Kırıp dökmeye gerek yok çünkü O da sizin ailenize sabır gösteriyormuş.

Back
X