Bazı arkadaşlar yok para mal mülk demiş yok prezervatif delmiş demiş. Günahına girmeyim asla, ben kaza ihtimaline inanıyorum.
Ama adam da madem çocuğa bu kadar karşıydı adam gibi korunmalıydı, vazektomi falan yaptırsaymış.
Benim bir arkadaşım (erkek) kesinlikle çocuk istemiyor. Bir kızla evlendi kıza da bunu söylemiş kız "tamam ben de istemiyorum zaten" demiş ama aradan yıllar geçince "bir çocuğumuz olsa" falan demeye başlamış. Sonra kazara hamile kalıyor. Tıpkı bu konuda olduğu gibi adam aldır diyor kadın "aldırmak istemiyorum" diye ağlıyor. Sonra aldırıyorlar ve akabinde boşanıyorlar. Adam hala "o bana komple kurdu" diyor benim de "madem öyle akıtmayacaktın içine" diyesim geliyor. Nasıl komple kurmuş sormadım cinsel ilişkilerinin detaylarını bilmek istemiyorum.
Ben de çocuk istemedim. Bu eşimle ortak kararımız, o da kesinlikle istemiyordu, bundan emin olunca evlendim. Bugüne kadar hiç kazam olmadı ama kaza olmasın diye ne dikkat ettim. Çünkü kürtaja da çok karşıyım. Ha Allah göstermedi göstermesin kazara hamile kalsam mecbur aldırırdım ama bunu asla yaşamak istemedim. Hem günah olduğuna inanıyorum, hadi günah işlemeyi göze aldım bana büyük travma olurdu. Korunuyorduk ama yine de eczanelerden aldığım erken gebelik testlerinin hadi hesabı yok. olası bir kazayı erken yakalayım ki daha zigot evresindeyken icabına bakayım diye. Bakın ertesi gün hapı (çok kötü bir şey, bir kere kullandım tövbe ettim) almak istemeyenlere hep söylüyorum, korunmasız bir ilişkiyi takip eden 5 gün (garanti) 7 gün içinde takılan spiral de gebeliği önler. 10-15 gün geçti daha zigot aşamasında rahime inmiş ama tam tutunamamış doktor alttan bir fitil uyguluyor, tıpkı ki reglide olduğu gibi rahimin iç zarı kanla birlikte atılıyor. Garantisi yok ama yüksek olasılıkla zigot da gidiyor. Kürtaja karşı olunca bu bende ciddi obsesyon olmuştu. Bir keresinde 3 tane negatif gebelik testine inanmayıp bir de kan testi yaptırdım, üstüne ultrason muayenesinde doktor bana "sen kafayı mı yedin, gebelik yok" demişti ama öyle korkuyordum.
Konusahibine günaha girip aldır demek istemiyorum ama en mantıklısı da bu.
Benim annem de bana 43 yaşında kazara hamile kalmış, menopoza giriyorum zannetmiş. Annemin de ikinci evliliği ve annemin 2 kızı varmış. Bana hamile kalınca ailesi aldırması için çok baskı yapmış. Hatta teyzem "boyun kadar kızların varken ikinci evliliğini yaptın, bir de çocuk mu yapacan bizi rezil edeceksin" demiş çok baskı yapmış annem aldırmaya kıyamamış, babam da doğur demiş zaten, o da istemiş ama yazarken ellerim titriyor baba olmak isteyen babam bana babalık yaptı mı? hayır. Babalık vasfı salt kadını hamile bırakmakla kazanılmıyor. Ondan dedim baba olmak isteyen erkeklerin de babalıklarını gördük, kaldı ki istemeyen birisi... Olan kadına ve çocuğa oluyor.
Baba olmayı beceremeyecek veya baba olmak istemeyen erkekler hadlerini bilsin de bir zahmet salt kadına bırakmayıp kendileri de adam gibi korunsun. Bir kadına ve çocuğa böyle travma yaşatmak hiç adil değil.