hamile olup tsh'ı yüksek çıkan var mı?

hituci

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
1.932
31
683
Samsun
arkadaşlar 8 haftalık hamileyim.geçen hafta tsh a baktı dr 4.6 çıktı.üst sınır 4 yazıyo.sizinki kaç çıkıyo ilaç kullanan varmı?varsa hangi ilaç?bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba canım . lutfen hemen dr unla konus .. ılac alman gerekecek gıbı gozukuyor .. hıpotıoıd vakalarında tsh yukselme egılımı gosterır .. netten arastır ıstersen .. ılacını duzenlı kullanırsan duser .ama onemlı olan gec kalmamak .. esen kal

teşekkürler cnaım.bugün endokrinoloji bölümünden randevu aldım.tsh yüksek olan varmı varsa değerini ve ilaç kullanıp kullanmadığınmı merak ediyorum.tekrar teşekkürler.sağlıcakla kal.

bende hipotiroit hastasıyım benide degerlerim senin gibi yüksek endokrine gittim ilacım da artış yaptı yani demek istedigim bebek için çok önemli sakın ihmal etme

meraba hituci ben dokuz haftalık bebeğimi dün aldırmak zorunda kaldım Tsh mı kontrol etmediler oda 23 çıkmıştı Bebeğin gelişimi durdu Seninki çok yüksek degil ama ben çok geç kalmıştım Değerlerini mutlaka ayda bir ölçtür

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.dr a gittim.euthyrox 50 adında bi ilaç verdi.bu ilaçtan başka kullanan varmı?bilgisi olan yazarsa sevinirim.şimdiden herkese teşekkürler...

euthyrox 50 sentetik tirod hormonu bebeğe hiç bir zararı yok piyasada levitron ,tefor gibi benzerleri var Senin kullanacağın en yeni çıkanı belli aralıklarla ölçümlerini yaptırdıkı ona göre azaltıp artırabiliyorlar ilaçı

hituçi benimde ilk gebelikte yaklaşık değerim senin gibiydi. Benim doktrumda levotiron vemişti. dozajını değerin yüksekiğine göre ayarlıyor. Can sıkacak birşey değil ilacın da bebeğe birzararı yokmuş. Sen yeterki doktorun istedikçe değerleri ölçtür. Birçok gebede yükseliyormuş. Bazen 3. ayda normale dönüyormuş. ENDıŞE YOOKKK ıYıYYıZZZ ANNECıM inşallah Allah'ın izniyle tabiiiolumunekankayizsmile

çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler destekleriniz için ilacı yarın kullanmaya başlicam içim şimdi daha rahat.sağlıcakla kalın sevgiler...

çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler destekleriniz için ilacı yarın kullanmaya başlicam içim şimdi daha rahat.sağlıcakla kalın sevgiler...

ben de hipotiroid hastasıyım 12 yıl önce ameliyat oldum ve o zamandan sonra her gün tefor ya da levatiron kullanıyorum geçen ay 2. denememde hamile idim ve o dönemde bende de yükselmişti sık sık kontrole gitmen gerekiyor ama ilacı kullanmanın zararı yok aksine kullanmasan zararlı
şimdi kafama takıldı ya bebeğimin gelişimi durdu ve aldırdım o aralar yükselmişti acaba etkisi olmuşmudur

dim adlı arkadaşın yazdığına göre bu hormonun yüksek olması bebeğin gelişimini etkiliyo.sende o yüzden kaybetmiş olabilirsin canım.çok üzüldüm.rabbim en kısa zamanda sağlıkla hayırlısıyla bebeğinle seni kavuştursun inşaallah.sağlıcakla kal cnaım sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…