Hamile ve Üniversiteli

Arabanız varsa eşiniz bu dönemlik size verirse baya iyi olur. Ya da okula beraber gidebileceğiniz birisini bulsanız, sınıf arkadaşınız falan... Toplu taşımada baya zorlanırsınız son dönemler.
Arabamız var ama ehliyetim yok maalesef. Eşimin mesai saatleride uymuyor; uysa beni bırakıp alır. Çok rahatlarım. Ben merkezdeyim; 1 saat 15 dklık uzaklıktayım. genelde arkadaşlarım hep üniversite civarı ev ve yurtlarda.
Nasıl olacak hiç bilmiyorum. Şimdi sıkıntı yok da ileriki ayları bilemiyorum. Devam edebileceğim kadar devam edicem heralde

Size bağlı nasıl bir gebelik geçirdiğiniz ile alakalı. Ayni donemdeyiz gebelikte , ben çok mide bulantısı yaşadım bırakın okulu evden çıkamadığım oldu.. ben olsam minibüsle o yolu gidip gelemezdim acikcasi

dersler her gün değilse gidilir bence
7. aya kadar ben zorlanmadım. 32. haftadan sonra zor oluyor.
yani şöyle düşün 8.30- 5.30 çalışan bir insan da olabilirdin.
37. haftaya kadar çalışılabiliyor.
Merhaba kızlar; 4 yıllık evliyim ve hamişim.
Benim derdim üniversite. Bu ikinci üniversitem; son sınıf 4.sınıftayım ve alttanda derslerim var. :KK43:
Kampüs evimden yaklaşık 1 saat 15 dk uzaklıkta ve derslerim genelde 8:30da başlayıp; 15:00e kadar devam ediyor. Minibüsle gidip geliyorum. Haliyle yorucu.
İkinci dönem Doğuma dek geliyor donduracağım zaten.
Benim derdim bu dönem....
Şimdi bu dönem bittiğinde hamileliğim 7 aylık olmuş olacak. Şuan 14 haftalık. Derslere devam zorunluluğum var; hergün dersim var ve hocalarım da çok anlayışlı değil. Birde kış mevsimine dek geliyor. İlk hamileliğim olduğu için tecrübem de yok, bu şekilde zor mu olur? Okula devam mı etsem yoksa dondursam mı karar veremedim?
Devam etsem bile yine bitmez bu dönem; ama en azından azalmış olur. Dersler bu hafta başladı; acil bir karar vermem lazım. :KK43:
Çooooook stresliyim ve kararsızım!!!!

Ekleme: Doktorum; "şuan için bir sorun yok ama ileriki aylar için haliyle birşey diyemem" diyor.

Şuan 34 haftalık hamileyim ve üniversiteye gidiyorum. Benim şansım araç ile gidiyor olmam ama 50 dakika sürüyor yine, ders saatlerimde sizin gibi ve bölümüm laboratuvar ağırlıklı o günlerde ayakta kalmak zorunda kalabiliyorum bir hayli ama şükür bir sıkıntı yaşamadım. Doğumum vizeleri geçirsin diye dua ediyorum yani 40 haftaya kadar gitmeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa. Yazın stajda yaptım kolay değil ama herşey sizin elinizde iyi düşünün. Benim birde 4.5 yaşında bir oğlum daha var dondurmayı da düşünmüyorum. Araya zaman girdiğinde geri dönmesi zor olur. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. İyi düşünün iyi olsun , herşeyin kolayını verir Rabbim. Sağlıkla kucağıniza alın inşallah bebeğinizi.

Ben şuan 7.ayimin sonunda 8in baslarindayim (30haftalik gebeyim). Akademisyenim. Doktora yapiyorum derslerim var. Aralik ayinda dogumum olacak insallah. Henüz hareketlerimde bir ağırlaşma, zihinsel aktivitelerimde bir yavaslama olmadı. İkinci dönem yani gebeliginizin en agirlastigi donem zaten donduracaksiniz. Şuanda dondurmaniz bence gereksiz. Diliyorum ki saglikli geçer tüm süreç ancak bir sorun olursa şayet birakirsiniz; en nihayetinde bebeginiz ve siz daha onemlisiniz.
Siz kadınsıniz, annesiniz. Güçlüsunuz. Yaparsınız. Kendinizi korkutmayin:anneadayı::KK50::KK50:

Hamilelik zaten yorucu bildiğim kadarıyla bir de okuldu sınavlardı üst üste stres sebebi.
Ben olsam hamile kaldığım an dondururdum :KK48:
Kişiden kişiye değişir o kadar rahat bir hamilelik geçirdim ki...
İlk 4 ay 4 kg verdim sonrasında toplam 9 kg aldım eski kilomdan 5 kg fazlayla doğuma girdim.
Zorluk çıkaran bence fazla kilo alımı ve buna bağlı komplikasyonlar.
Doğumdan bir gün önce mutfak dolaplarımı bile sildim.
Hamilelik doğal bir durum, hastalık değil ki...

İkinci hamileliğimde bende örgün üniversite ogrencisiydim. Türkiye'nin en soğuk ilinde 38. haftamin sonuna kadar okula gittim.8 ocakta finallerim bitti 16 ocakta doğum yaptım. İkinci dönem süt sağdım bıraktım annem yanıma geldi baktı sağolsun ben devam ettim. Zor oldu ama ben devam etmeyi tercih ettim.. İnsAllah sizde devam edebilirsiniz.

Yok yok asla bahane değil, harcımı yatırdım. Ders kaydımı seçimimi bile yaptım. Okula koşarak giden tiplerden oldum hep. :)
Sadece kendime hiç güvenim yok İşin içine hamilelik girince. :KK43: Hamileliğe adapte olamadım.
Daha bulantılarım bitmedi. Ya hep devam ederse? Karnım büyüdükçe herkes garipser mi? Derslerin çoğu laboratuvarda; mikroskop, tahlil ve genetik çalışmalar üzerine; hocalar zorluk çıkarır mı? Ya grip olursam yatmam gerekirse vs gibi türlü saçma senaryolar var kafamda.
Ama devam edeceğim galiba, gittiği yere kadar artık. :)

Haha ay benim hayal gücüm genis oldugunu düsünüyordum, sen beni astin :)

Yahu hamile olmadanda grip olabilirdin en basit. Ve ben 7 aylikken daha yeni yeni karnim belli oluyordu ve mecburen hamilelik kiyafeti almistim. Yani her vücüd farkli fakat mesela ben öyle cabuk balon gibi olmamistim mesela.

Ve millet ne düsünürse düsünsün. Vücüd senin, hayat senin. Önemli olan notlarin iyi olmasi, daha fazlasini hoca düsünemez. Özel hayata karisma olur ve yasak.

Merhaba kızlar; 4 yıllık evliyim ve hamişim.
Benim derdim üniversite. Bu ikinci üniversitem; son sınıf 4.sınıftayım ve alttanda derslerim var. :KK43:
Kampüs evimden yaklaşık 1 saat 15 dk uzaklıkta ve derslerim genelde 8:30da başlayıp; 15:00e kadar devam ediyor. Minibüsle gidip geliyorum. Haliyle yorucu.
İkinci dönem Doğuma dek geliyor donduracağım zaten.
Benim derdim bu dönem....
Şimdi bu dönem bittiğinde hamileliğim 7 aylık olmuş olacak. Şuan 14 haftalık. Derslere devam zorunluluğum var; hergün dersim var ve hocalarım da çok anlayışlı değil. Birde kış mevsimine dek geliyor. İlk hamileliğim olduğu için tecrübem de yok, bu şekilde zor mu olur? Okula devam mı etsem yoksa dondursam mı karar veremedim?
Devam etsem bile yine bitmez bu dönem; ama en azından azalmış olur. Dersler bu hafta başladı; acil bir karar vermem lazım. :KK43:
Çooooook stresliyim ve kararsızım!!!!

Ekleme: Doktorum; "şuan için bir sorun yok ama ileriki aylar için haliyle birşey diyemem" diyor.
Gidebikirsin.7.ay gayet iyi hissettiğim bir aydı.son ay biraz zor onum dışında zorluk yaşmadım.hergün 8-5 çalıştım.belki tuvalete gtme sıklığı artabilir 7. Ayda.en arkaya oturup wc ye gider gelirsiniz

Hiç bişey olmaz bu dönem okulu dondurma derslerini ver . Hamilelik bi engel yada hastalık değil ben her işimi yaptım son aya kadar . Eğer bi hastalığın yoksa normal bir hamilelik geçiriyorsan 7 ay geç değil. Ben 5 aylıkken mezun oldum. Senin tek sıkıntın yol :) uyu yolda

Ben üçüzlere hamileyken,haziran başı finallere girfim, 21 inde doğum yaptım. İyiki dondurmamışım, evde oturup kendimi dinleyeceğime vakit geçirdim. Ama bn rahattım diye herkes öyle geçirvek durumu yok. Riskli bir gebeliğiniz yoksa devam efin gitsin, devlet memuru olmuş olsanız işe gitmeyecekmiydiniz hamileyim diye

merhaba aynı durumu yaşadım ve hamileyken daha kolay olur sonra bebk ile daha zor olacak. bir dönem bile dondurduğunda epey zor olacak 6 aylık bebek ile okula gitmek. ben istanbulda oturuyorum hamileyken sabiha gökçen havalimanının oradan etilere gittim üniye 3 saat git 3 saat gel sürüyordu o zaman sabah 6:15 de çıktım dersim olduğu günler. okuldan çıkınca da özel derse gittim akşam 10:00 kadar. ama doğumdan sonra iyiki bırakmamışım kızımın yoğun bakım süreci oldu 1 ay sonra da epey hassas geçirdik..
ha bir de şimdi yıllar sonra tekrar okuyorum ama çocuk gündüz okulda olduğu içn çok zorlamıyor bebek gibi 7/24 yanında olmam gerekmiyor sonuçta. sağlıkla gelsin bebişiniz siz de kendiniz, bebek ve dersler dışında bir şey düşünmeyin ev işini filan da ya eşiniz yapsın ya biri gelsin yazık size yoldan yorgun argın gelip ödev proje vb yapıp ancak dinlenirsiniz. hamilelik çok uyku yapıyor..

Back
X