Hamileler bir bakabilir mı?

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.649
788
123
Öncelikle konum hemen taşınmasın lütfen çünkü başka kategoriye yazdığımda cevap alamıyorum. 22+ 1 haftalık hamileyim ve detaylı ultrason a girmem gerekiyor. Eşim ay başı maaş alacağı için 2 ocağa randevu aldım yani 24 haftayı biraz geçecek sanırım. Doktorum 24 hafta ya kadar olabilir dedi ama içim rahat etmedi biraz geçse sonuç vermiyormuş galiba .Benim gibi her yaptırmış ya da yaptıracak olan var mı?

Bir kaç günün bir önemi olacağını sanmıyorum bebeğin gelişimi önde olup 24 haftalıkken ultrasonda 26 da çıkabilir mesela. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kalp odacıklarının en belirgin olduğu haftalar olduğu için bu haftalarda yapılıyor.

Yani 24 ü geçmese iyi olur ama durum onu gerektiriyorsa bilemedim ense kalınlığını doğru ölçemezler hafta geçince başka sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum 20 22 en ideali

21-24 arası olması lazım, çünkü bebeğin değerleri bu haftalardan sonra doğru çıkmıyor. Onların zamanı olmasının bir nedeni var. Ben 22. haftada yaptırdım. Bebeğin gebelik haftasından önde olması önemli değil. Çünkü o haftalar, boy ve kiloya ve kafa çapına bakılarak hesaplanıyor ama organ gelişimleri, deri kalınlıkları ise farklı. Yine de doktorunuza bir sorun.

21-24 arası olması lazım, çünkü bebeğin değerleri bu haftalardan sonra doğru çıkmıyor. Onların zamanı olmasının bir nedeni var. Ben 22. haftada yaptırdım. Bebeğin gebelik haftasından önde olması önemli değil. Çünkü o haftalar, boy ve kiloya ve kafa çapına bakılarak hesaplanıyor ama organ gelişimleri, deri kalınlıkları ise farklı. Yine de doktorunuza bir sorun.
Anladım. BI DE şunu anlamıyorum ben şimdi 22+1 im 23 haftalık miyim 22 mı?

Ben devlet hastanesinde 2 li tarama testi yaptirdim 12. Haftada ta o zaman 22. Hafta için randevu verdiler detaylı ultrasonn için. 20. Hafta da özel hastanede kendi doktorumda rutin kontrolum vardı detaylı ultrason istedi ve yaptırdım.
2 paragraf birşey yazıyordu sonuçta götürdüm doktora gösterdim iyi herşey normal bir sıkıntı yok dedi.
Neyse sonra devlet hastanesinde aldığım randevunun günü geldi sabah erkenden tok karnına gel işini ona göre ayarla uzun sürebilir sıra filan gelmesi dediler. Bende özel de yaptırdım nasıl olsa gitsem mi gitmesem mi sabah kim erkenden kalkacak derken bi hevesle sabah 9 da kalktım gittim.
Tam saat 2.30 da sıra bana geldi. Iyi ki de gitmiştim diyorum çünkü doktor o kadar güzel ilgilendi ki 3-4 sayfa tek tek rapor hazırladı en az 10 tane ultrason resmi çekti bebegin bakılan her organının resmini aldı filan. Bende bekledigime değdi diye düşündüm. Özelde ki 5 dakika filan sürmüştü devlette yarım saate yakın doktor en ince ayrintisina kadar vakti. Çok şükür o da aynı şeyi söyledi bir sıkînti yok dedi ama benim devletteki işlem daha çok icime şimdi.
O gün 20. Haftasına yaklaşmış gebeler geldi randevu için en az 3 ay dolu oluyoruz boş yer yok diye almadılar hastaları. Aylar öncesinden randevu vermişlerdi bana da. Hatta o hastalara dediler ki bu işlem 22. Haftada yapılıyor dediler. Benimkini 22+3 de yaptılar. Bir hastanın durumu kritiktı doktordan rica etti onu o gün araya aldılar o bebekte de çok büyük bir sıkıntı vardı zaten gebeligin sonlandirilmasina karar verildi.
Acaba sizde rica etseniz vaktinde mi yaptirsaniz. Hani sağlık bu. Olmadı kredi kartı ile ödeyin eğer hesap kesim tarihine varsa daha maaş da o zamana kadar yatmış olur.

Herkse teşekkürler hanımlar. Çok geçmeden yaptırdım. şükür ki birşey çıkmadı yüzünüde gördüm:) Allah sağlıkla kucağimiza almayı nasip etsin....

Back
X