Hamileler dışarıda yemek yiyor musunuz?

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
703
43
35
Kızlar merak ettiğim bi konu var. Ben hamileliğimin başından beri ne kadar dikkat etsem de, dışarıda olduğumda çok acıkmışsam ve eve gitmeme daha varsa dışarıda yemek zorunda kaldım. Şimdi de son haftalarda evde bişey olmayınca, yemek yapmaya gücüm olmayınca ya da eşim dışarıda yemek istediği için yedim. Ama son haftalarda ne zaman dışarıda yesem bağırsaklarım bozulmaya ishal olmaya başladım. Her seferinde gıda zehirlenmesi mi acaba diye korkuyorum.
Aranızda benim gibi dışarıda yiyen var mı ? Şimdiye kadar zehirlenme vb durumla karşılaşan oldu mu ? İstanbulda kimsem yok ailem aydında son haftalarda göbeğim büyüyünce iyice zorlaşıcak yemek yapmak :( bebek alışverişi için çıkınca mecbur avm de yiyioruz. Ama her seferinde korkarak yiyorum

Ben yiyorum canım. Ama güvenip bildiğim yerlerden yiyorum çoğu zaman. Avm de geçen gün salata yedim sadece. Karnım çok acıkıyor metobolizma sorunun var . Günde 4-5 öğün yemem gerekiyor. Mecbur yiyorum

Ben yiyorum canım. Ama güvenip bildiğim yerlerden yiyorum çoğu zaman. Avm de geçen gün salata yedim sadece. Karnım çok acıkıyor metobolizma sorunun var . Günde 4-5 öğün yemem gerekiyor. Mecbur yiyorum
Ben de güvenip bildiğim yerlerden yiyorum ama insan emin olamıyoki. Geçen gün çok şık ve ünlü bi cafede yedim güvenip öbür gün ishal bylantı ve ateş başladı. Malesef dışarıda evdekş gibi özen gösterilmediği için tehlşkeli ama mecbur kalıyorum ben de senin gibi. 2-3 saat yemesem tansiyonum düşüyo hemen meccbur yiyorum dışarda

Kızlar merak ettiğim bi konu var. Ben hamileliğimin başından beri ne kadar dikkat etsem de, dışarıda olduğumda çok acıkmışsam ve eve gitmeme daha varsa dışarıda yemek zorunda kaldım. Şimdi de son haftalarda evde bişey olmayınca, yemek yapmaya gücüm olmayınca ya da eşim dışarıda yemek istediği için yedim. Ama son haftalarda ne zaman dışarıda yesem bağırsaklarım bozulmaya ishal olmaya başladım. Her seferinde gıda zehirlenmesi mi acaba diye korkuyorum.
Aranızda benim gibi dışarıda yiyen var mı ? Şimdiye kadar zehirlenme vb durumla karşılaşan oldu mu ? İstanbulda kimsem yok ailem aydında son haftalarda göbeğim büyüyünce iyice zorlaşıcak yemek yapmak :KK43: bebek alışverişi için çıkınca mecbur avm de yiyioruz. Ama her seferinde korkarak yiyorum
Güvendiğin yerlrden yiyeblrsin bence. Ama güvenin derecesi önemli galiba. Yani mutfağını bildiğin temz yerlr önceliğin olablr. Yoksa marka yada tanınmış olması bana göre güvenli kriterinde değil. Eğer yaşadğn şehirde esnaf olark bu konularda bilgi sahibi olan tanıdığn varsa sorablrsn. Yada yıllardır gittiğn mekanlar

Güvendiğin yerlrden yiyeblrsin bence. Ama güvenin derecesi önemli galiba. Yani mutfağını bildiğin temz yerlr önceliğin olablr. Yoksa marka yada tanınmış olması bana göre güvenli kriterinde değil. Eğer yaşadğn şehirde esnaf olark bu konularda bilgi sahibi olan tanıdığn varsa sorablrsn. Yada yıllardır gittiğn mekanlar
Canım malesef büyük şehirde yaşıyorum istanbulda ve burda kimseyi tanımıyorum

A
Ister istemez yiyorum cunku suan yemek yapmak iskence.
Sadece aksam yemegini hazirlayabilsem sukrediyorum.
aynı durumdayım ben de. Yemek yaparken bi ter basıyo beni. Zaten bu ara sürekli terliyorum sıcak işkence gibi oldu. Şurda 4 haftam kaldı en fazla umarım kazasız belasız atlatırım ya. Artık başım ağeıyo herşeyi düşünmekten korkmaktan

A

aynı durumdayım ben de. Yemek yaparken bi ter basıyo beni. Zaten bu ara sürekli terliyorum sıcak işkence gibi oldu. Şurda 4 haftam kaldı en fazla umarım kazasız belasız atlatırım ya. Artık başım ağeıyo herşeyi düşünmekten korkmaktan

Valla ben bu haftaya kadar iyiydim idare ediyordum ama artik sicaklarin baslamasi ile ben de cok zorlaniyorum. Sicak basiyor surekli. Benim de bir haftam kaldi. Haftaya bugun bu saatlerde kucagimda olacak insallah :)

Valla ben bu haftaya kadar iyiydim idare ediyordum ama artik sicaklarin baslamasi ile ben de cok zorlaniyorum. Sicak basiyor surekli. Benim de bir haftam kaldi. Haftaya bugun bu saatlerde kucagimda olacak insallah :)
Ayyy çok sevindim canım ya senin daha da az kalmış. Sağ salim kucağına al kokla mis yavrunu inşallah

Ben hamileyken çok yedim canım, özellikle dışardan yemek çekiyordu benim canım çok şükür hiçte birşey olmadı üstelik tüm yazı hamile geçirdiğim için hiç yemek yapmaya dermanim olmuyordu bazen

ben çalışıyorum malesef yemek durumunda kalıyorum. ki işyerine catering şirketinden yemek geliyor onu bile yemek istemiyorum toplu yemek yapıyorlar diye ama yemek zorunda kalıyorum :( onu da yemesem dışardan söylüyorum.

Aranızda benim gibi dışarıda yiyen var mı ? Şimdiye kadar zehirlenme vb durumla karşılaşan oldu mu ? İstanbulda kimsem yok ailem aydında son haftalarda göbeğim büyüyünce iyice zorlaşıcak yemek yapmak :KK43: bebek alışverişi için çıkınca mecbur avm de yiyioruz. Ama her seferinde korkarak yiyorum

Bizim de o kadar az kalsaydı keşke :-) 40. Hafta dogacak olursa daha 14 haftamız var.Bekle Allah bekle.
Bu arada ben de mecbur kalınca dışarda yiyorum güvendiğim bir kaç yer var.Oralardan sadece.

hamileliğim boyunca evde o kadar az yemek yaptım ki dolayısıyla hep dışarıda yedik, tabi daha sağlıklı olanları tüketmeye çalışıyorum ızgara et vs

hamileliğim boyunca evde o kadar az yemek yaptım ki dolayısıyla hep dışarıda yedik, tabi daha sağlıklı olanları tüketmeye çalışıyorum ızgara et vs
Canım ben de dışarıda ızgara et yedim baya da iyi pişmişti yanında da fırında patates vardı. Baya şık ve güzel bir mekandı daha önce hep gittiğimiz. Ama diğer gün sabah kötü bi karın ağrısı ishal ve bulantıyla uyandım malesef :( o yüzden çok korktum psikolojim bozuldu o günden beri dışarıda su bile içemez oldum. Ben de korkmuştum acaba dışarıda yemekle hata mı ettim hamileler hiç dışarıda yemiyor mu diye burdan bi sorayım dedim. Çünkü ben hiç gittiğim yemek yediğim yerlerde kendimden başka hamile görmüyorum :D acaba ben mi yanlış yerlerdeyim.
Bi de hamileyken çevremde mc donalds, burgerking yiyen arkadaşlarım vardı onlara bişey olmadı ben nasıl zehirlendim anlamadım valla. Demekki korktukça üstüme çekiyorum

ben çalışıyorum malesef yemek durumunda kalıyorum. ki işyerine catering şirketinden yemek geliyor onu bile yemek istemiyorum toplu yemek yapıyorlar diye ama yemek zorunda kalıyorum :KK43: onu da yemesem dışardan söylüyorum.
Çalışan anneler için herşey daha zor gerçekten haklısınız, ben de çalışıyordum hamileliğimin başında ama benim işim reklam sektörü olduğu için gece 4 e kadar mesaimiz oluyordu bazen, aç aç o saatlere kadar çalışıp eve gelmek sabah yine gitmek derken 3 ay dayanabildim o tempoya çıktım mecburen. Ama evde duruyorum yemek yapabiliyormuyum dersen hayır :D öyle zor geliyorki kalkıp mutfağa gitmek. Bi de artık hergün ayrı yemek bulmaktan bıktım aklıma hiçbişey gelmiyo bugun ne yapsamla geçiyo günlerim. Bana kalsa peynir ekmek meyveyle geçiririm de eşime mecbur bişey yedirmek gerekiyo o da hep dışarıda yemek istiyo malesef

Ben hamileyken çok yedim canım, özellikle dışardan yemek çekiyordu benim canım çok şükür hiçte birşey olmadı üstelik tüm yazı hamile geçirdiğim için hiç yemek yapmaya dermanim olmuyordu bazen
Yaz hamileliği gerçekten çok zordur, ben kış hamilesiydim 3-4 haftam kaldı çok sıcakları görmücem ama şu bikaç haftadır bile azıcık hava ısındı çok farketti. Geceleri 3 defa pijama değiştiriyorum terlemekten. Ve sıcak basıyo gün içinde. Bi de benim mutfağımda pencere yok, yemek yaparken içerisi hamam gibi oluyor çok durmak istemiyorum mutfakta

Back
X