Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Amin canım.
Bebişimin ayrıntılı ultrason sonuçlarında sorun yok tek sorun ikili tarama testlerinin riskli çıkması.
Yaşım 39 bitti ve doktorum amniyosentez de ısrarlı.
Eşimde tam aksine yaptırtmam diyor.
Hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.
Rabbim sağlıkla imanla kucağımıza almayı nasip etsin.
Amin canım.
Bebişimin ayrıntılı ultrason sonuçlarında sorun yok tek sorun ikili tarama testlerinin riskli çıkması.
Yaşım 39 bitti ve doktorum amniyosentez de ısrarlı.
Eşimde tam aksine yaptırtmam diyor.
Hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.
Rabbim sağlıkla imanla kucağımıza almayı nasip etsin.
Canım amniyosentezde plesantadan sıvı alınıyo diye biliyorum ve o %70 düşükle sonuçlanıyomuş. En yakın arkadaşımada ısrarla yaptırtmak istediler ama yaptırmadı. Allahtan gelen kabulumdur dedi ve Allaha şükür çocuk normal. Herhangi bi sorunu yok. Tabi size kalmış ama doktorlar araştırma adı altında sözüm ona kendilerini eğitiyolar, giden canların önemi yok. Zor bi durum Allah yardımcınız olsun.
Canim bende hic ilaç kullanmadim tabi doktorum sürekli vitamin kan ilaçları yazıyordu folik asitte dahil hic birsey kullanmadim ki test felanda yapmadi sadece her hamile kullaniyor çocuğun gelisimini desteklemek için seninde kullanman gerekiyor dedi ben ısrarla kullanmamaya devam ediyorum elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum o yüzden hapları içmek istemedim senin doktorun sana tahlil yapıp mi kullanma dedi yoksa sende benim gibi düşünenlerden misin?
kızlar bende birşey sormak istiyorum..Dr um bna decavit ilacı verdi ve bn bunu 2 gun ıcmeyı unuttum herhangı bı sakıncası olurmu ? birde onu ıcınde mıdem cok bulanıyo nefret ederek ıcıyorum ılacı
Canim bende hic ilaç kullanmadim tabi doktorum sürekli vitamin kan ilaçları yazıyordu folik asitte dahil hic birsey kullanmadim ki test felanda yapmadi sadece her hamile kullaniyor çocuğun gelisimini desteklemek için seninde kullanman gerekiyor dedi ben ısrarla kullanmamaya devam ediyorum elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum o yüzden hapları içmek istemedim senin doktorun sana tahlil yapıp mi kullanma dedi yoksa sende benim gibi düşünenlerden misin?
Ben zaten rutin olarak her 6 ayda bir kan ve idrar tahlili yaptırıyordum ve gebe kalınca tekrar yaptırmıştım herşey gayet iyi çıkmıştı. Gebeliğimde de doktorum beslenme alışkanlığımı mide bulantımı kusmalarım olup olmadığını sordu aldığı cevaplar doğrultusunda herhangi bir ilaç vermedi.Ben ilaç kullanma taraftarı değilim fakat beslenme sorunum olsa elbette bende içerim.
Canım amniyosentezde plesantadan sıvı alınıyo diye biliyorum ve o %70 düşükle sonuçlanıyomuş. En yakın arkadaşımada ısrarla yaptırtmak istediler ama yaptırmadı. Allahtan gelen kabulumdur dedi ve Allaha şükür çocuk normal. Herhangi bi sorunu yok. Tabi size kalmış ama doktorlar araştırma adı altında sözüm ona kendilerini eğitiyolar, giden canların önemi yok. Zor bi durum Allah yardımcınız olsun.
Canım plesantadan alınan örneğe CVS deniyor yani plesanta ile bebeğin arasındaki kordon bağından parça alınarak yapılıyor amniyosentez de ise anne karnında ki bebeğin içinde yaşadığı sıvıdan annenin göbeğinden girilerek alınan sıvının incelenmesi oluyor.
Her iki testte de bebeğin % 1 ölüm riski var ki bu risk bebeğin bulunduğu sıvının mikrop kapmasıyla alakalı oluyor.
Ancak biz daha önce evlat acısı yaşadığımız için özellikle de eşim 1 ihtimali bile göze almak istemiyor.
Doktorum kendini geliştirecek biri değil zira işinin uzmanı biri 2000 e yakın amniyosentez yapmış ve hiç biri düşükle sonuçlanmamış olsada eşim bana "amniyosentezi Cvs yi dörtlü testi ne varsa UNUT" dedi.
Farzet 1970 ler de bir köyde yaşıyoruz ona göre hareket et dedi :)
Ben de yavaş yavaş bulunduğum durumu unutmaya çalışıyorum.
Zaten annem kardeşim kayınvalidem hepsi "Allahın takdiri neyse o olsun yaptırma" dediler.
Vallahi bilmiyorum kafam epey karışık canım.