Hamileler için dini söyleşiler :)

Mahperelif

Anne aday adayı ;)
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
30
25
3
33
Selamun aleyküm arkadaşlar :KK15:
Uzun süre forumu gezdim birçok kez hamileler için birçok konudan faydalandım ve çokta memnunum. Çok faydalı şeyler paylaşıldığına inanıyorum.
Fakat hiç hamileyken din açısından neler yapmalıyız ? Kuranda hangi ayetleri okumalıyız ? Hangi sureler bebeğimiz için daha faydalı ? :KK58:
Gibi birçok soruma karşılık yanıt bulamadım.
Bu başlık altında bebeklerimizin fiziki sağlığının yanı sıra ruhi sağlığına da dikkat çekmek istiyorum.
Mesela ben eşimle hatim ve belirli sureler okuyorum her gün.
Sizler neler yapıyosunuz bilmek isterim faydalanmak isterim. Rabbim inşAllah hepinizin bebeğini sağlıkla kucağınıza aldırmayı nasip etsin. :KK200:

Selamun aleyküm arkadaşlar :KK15:
Uzun süre forumu gezdim birçok kez hamileler için birçok konudan faydalandım ve çokta memnunum. Çok faydalı şeyler paylaşıldığına inanıyorum.
Fakat hiç hamileyken din açısından neler yapmalıyız ? Kuranda hangi ayetleri okumalıyız ? Hangi sureler bebeğimiz için daha faydalı ? :KK58:
Gibi birçok soruma karşılık yanıt bulamadım.
Bu başlık altında bebeklerimizin fiziki sağlığının yanı sıra ruhi sağlığına da dikkat çekmek istiyorum.
Mesela ben eşimle hatim ve belirli sureler okuyorum her gün.
Sizler neler yapıyosunuz bilmek isterim faydalanmak isterim. Rabbim inşAllah hepinizin bebeğini sağlıkla kucağınıza aldırmayı nasip etsin. :KK200:
Canm ben hergun Yasin okumaya calisiyorum . kuran okumayı bilmediğim için Türkçesini okuyorum.bide internetten bakmistim kisa bi kaç dua vardı onları okuyorum .Allah kabul etsin inşallah

Bebek kız ise Meryem erkek ise Yusuf Suresi faydalı diye duymuştum ben. Ayrıca bu konu bir kez daha açılmıştı. Orada çokça yorum vardı. Bulabilirsem linkini burada paylaşırım :)

Canm ben hergun Yasin okumaya calisiyorum . kuran okumayı bilmediğim için Türkçesini okuyorum.bide internetten bakmistim kisa bi kaç dua vardı onları okuyorum .Allah kabul etsin inşallah
Çok güzel rabbim daim etsin inşAllah, esmaül hüsnada dinleyebilirsin aslında hem çok rahatlatıyo hemde bebeğin gelişimi için katkısı olur inşAllah

Bebek kız ise Meryem erkek ise Yusuf Suresi faydalı diye duymuştum ben. Ayrıca bu konu bir kez daha açılmıştı. Orada çokça yorum vardı. Bulabilirsem linkini burada paylaşırım :)
Evet canım çok güzel bi söyleşi olmuş fakat ben yeterli sayıya ulaşıp birlikte bebeklerimiz için hatim bitirmek isterim

Diğer linktede arkadaşımızında belirttiği gibi bebek üçüncü ayından sonra artık herşeyi hissedebilir hale geliyor, aslında üzerimize düşen sorumluluk büyük.. annelik çok kutsal bir kavram..
Benim bildiğim kadarıyla üçüncü ayından sonra perşembe ve cumaları ali imran suresi okumak gerekirmiş..
Özellikle namazlardan sonra elimizi karnımıza koyup salavat getirmek gün içinde mümkün olduğunca 140 salavata tamamlamak gerekir diye okumuştum..
Vede her gün aç karnına bal yemek gün için de elmaya ayetel kürsi okuyup onu yemek bebeğe faydalı olurmuş..
Birde narı duymuştum arkadaşlar 40 defa bir sulu nara yasin okuyup onu yemek bebeğe çok iyi gelirmiş.. fakat haliyle zor kırk defa okumak bir seferde eşinizden yardım alabilir ve bir hafta gibi belirli bir sürede bitirilebilirmiş..
Birde ben hergün eşimle hatimime devam ettiğim gibi herhangi faydalı olduğunu düşündüğüm bir sureyi yine eşimle beraber okuyup sonrasında hayırlı dualar edip birlikte amin diyoruz. Bunu yapmamızın sebebi bebeğimizin babasının varlığını hissetmesini istememiz birlikte olduğumuzu hissettirmek istememiz..

Ayetel kürsü okumak karnımızda ki bebeğe etkili olur mu aceba
Tabiki neden olmasın Allah kelamının hangisi niçin bebeğimize faydalı olmasınki ? Özellikle de ayetel kürsi anlamı itibariylede faziletli bir dua, çünkü ayetel kürsi okuyan eve şeytan girmez sabah yedi kere okunup çıktığında kötülüklerden koruduğu gibi bir çok faydası var diye okumuştum..

Ben de bunları yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince

Eklentiler

• IMG_6074.webp
    IMG_6074.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 310
Ve de yine hamileyken sürekli abdestli olmaya ve temiz olmaya özen göstermeliyiz. Özellikle yemek yerken abdestli olmak güzel düşünceler beslemek, bebeğimizle bir anne baba olarak daima konuşup kendimizi hissettirmek. Eşimizle diyaloglarımızda dikkatli olup bebeğimize stres verici şeyler yansıtmamak.
Biraz zor ve fazla gibi görünebilir yapılınca güzel olan şeyler fakat kızlar emin olunca yapınca büyük bir ferahlama hissedeceksiniz. Ki ben daha üçüncü ayımda bile deilim.. şimdiden kendimi alıştırıyorum ve iyi geldiğini düşünüyorum.
Bazı meyveler bebeğimize iyi geldiğini de okumuştum, mesela armut yemek bebeği güzelleştirdiği gibi güzel ahlak ve iyi huy verir aynı zamanda zaten armut içinde birçok vitamin barındırıyor. Ve incir kuranda adına yemin edilen bir meyve imiş ve kemikleri kuvvetlendirirmiş..

Bir kimyasal gebelik yaşadım bu 2. Ama aslında ilk hamileliğim insallah.
Ilkinde hayal kırıklığı yaşadığım için bunda cok stres yaptım yine ayni sey mi olacak korukusu vardi cunku esimde problem vardi normal yolla olması zordu ama nasio edene şükürler olsun normal şekilde hamile kaldım. Tahlillerimk yaptirirken stresten ne yapacağımı bilmezken bunun yanında birde belim kasiklarimda ağrı oluyordu gerci hala oluyor arada sırada bende internetten fetih suresi açıp dinledim.
Dinlerken bütün sancılarım kesiliyor inanın ki öyle bir rahatlık geliyor bana ve bunun uzerine hergun dinlemeye gayret ediyorum aksamlari eşimle beraber sanki bebeğimin ilaci gibi cok rahatlıyorum.
Rabbime binlerce kez şükürler olsun:dua:

Back
X