Hamileler konuma buyurabilir mi

BeyHas

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2023
43
4
16
26
İyi günler herkese arkadaşlar
Benim son adet tarihim 9nisan 5+1haftalik gebeyim bugun muayeneye gittim beta degerim 2700cıktı, Doktorum vajinal ultrasyonla bakalım dedi , ama ben vajinal muayenede tedirgin ve riski oldugunu düşündüğüm icin karından ultrasyonla muayene olmak istedim ama bugın gittigimde keseyi goremedı 5+1 haftalikkrn sizce nornal midir cok tesekkur ederim herkese

Benim son adet tarihim 9nisan 5+1haftalik gebeyim bugun muayeneye gittim beta degerim 2700cıktı, Doktorum vajinal ultrasyonla bakalım dedi , ama ben vajinal muayenede tedirgin ve riski oldugunu düşündüğüm icin karından ultrasyonla muayene olmak istedim ama bugın gittigimde keseyi goremedı 5+1 haftalikkrn sizce nornal midir cok tesekkur ederim herkese
Merhaba,

Vajinal muaynenin bebek ve sizin açınızdan zararı yoktur öyle olsa dr lar yapmazlardı emin olun.
Bende bebeğimi öğrendiğimde çok küçüktü alttan bakarsak görebiliriz yoksa beklemeniz gerekir dedi baktı ve görmüştük.
Göbekten bakılmasını istemeniz durumunda görmemiş olmanız normal

Merhaba,

Vajinal muaynenin bebek ve sizin açınızdan zararı yoktur öyle olsa dr lar yapmazlardı emin olun.
Bende bebeğimi öğrendiğimde çok küçüktü alttan bakarsak görebiliriz yoksa beklemeniz gerekir dedi baktı ve görmüştük.
Göbekten bakılmasını istemeniz durumunda görmemiş olmanız normal
Cok tesekkur ederim cevabin icin canim panikledim bende gorunmeyince🥹

Herkes risksiz diyor ama çevrem beni de korkuttu alltan muayene olma diye. Ben de alttan olmamak için geç gittim. 7. hafta gibi falan. Rahat ettim öyle yapabilirsiniz siz de bekleyip

Alttan muayeneye niye öcü muamelesi yapiyolar asla anlamıyorum. Sonuçta hamile olduğunuzu öğrenene kadar ve hatta sonrasında ilişki de devam edebiliyor. Daha da önemlisi bir risk olsa doktor neden bunu teklif etsin. Bu arada görünme konusunda doktorun ultrason cihazının kalitesi de önemli bir faktör. Ben 5+3 de falan karindan keseyi görmüştüm

Vajinal muanenin bir sıkıntısı olmuyor ama bende yine de tedirgin oluyorum ve sevmiyorum da illa bunu tercih etmek zorunda değilsiniz bir haftaya karından da görünecektir büyük ihtimalle o zaman muane olabilirsiniz hayırlı olsun

Vajinal muayene bir zararı yok kulaktan dolma şeylere inanmayın bende yaptırdım herhangi bir sorun olmadı 🌸 benim kese 5+4 olunca gözükmüştü belki geç döllenme olabilir 1 hafta sonra tekrar gidin

Cnm doktorun cihazına bağlı. Benim 4+6 da bile karından görünmüştü. Bide alttan muayene belki zararsız olabilir ama benim doktorum yapmamaya çalışıyor. Belki cihazı kaliteli olduğu için gerek görmüyor. Ama mesela mantar oldum ona bile çok dikkatli bakar. Gereksiz yere oraya bir müdahale yapmaktan kaçınır. 8.haftaya kadar ilişki bile girme demişti… halbuki bir riskim de yoktu… alttan muayene istemiyorsan biraz bekle cnm.

Vay hayın doktor. Göz göre göre bebeği düşürecekti vajinal usg ile bakıp. Böylelerini şikayet etmek lazım.

Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldığım için, o kadar çok vajinal usg ile muayene oldum ki artık hiç rahatsız olmuyorum. Hamileliğimi öğrendikten hemen sonra yoğun bir kanamam oldu, daha 4 haftalıkken vajinal usg ile kontrol etti doktorum kes

Gönderiyi tamamlamadan göndermişim yanlışlıkla 😅 daha 4 haftalıkken vajinal usg ile keseyi gördü doktorum ve düşük yapmadığım müjdesini verdi. Ayrıca 6. Haftada bebeklerimin (ikiz) kalplerinin attığını da vajinal usg ile gördüm. Bebeğe kesinlikle hiçbir zararı yok.

Back
X