hamilelerden gebelik belirtileri lütfen bakın

Denizhifam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
398
137
103
31
merhaba arkadaşlar 10aylık evliyim evlendiğim günden beri bebek istiyoruz fakat nasip olmadı ve evlendikten sonra adetim düzensizleşti dr gittim prognlyn ilacı verdi üç ay kullan dedi eger hamile kalamazsan tekrar gel hemde adet düzenler dedi. ilk ay adet oldum ikinci ayda bitti şuan adetime 3 gün var fakat ben yaklaşık 10 gündür ;
1 şiddetli bel ağrısı
2sağ bacak ağrısı şiddetli
3sağ kasık batması
4ayak üşümesi
5 akşamları 3 aylık hamile gibi karnım şişiyor(normalde çok şiş değil ya da ben anlamıyorum alt karın şişliği nasıl bişi)
6gaz var
7bir saatte bir idrara çıkıyorum
8idrar rengim koyu ve kokulu
9akıntım normal her zaman ki gibi
10uyku düzensizliği uykusuzluk ve akşamları 5-6 gibi uykum geliyor ama iki güne bir uykusuz kalmama bağlıyorum
11 reflü oluyorum arada
12 geceleri açlık hissim ve sadece geceleri hafif mide bulantısı
13 bazen cok terleme bazen normal bir sıcaklık
14göğüs uçlarım arada sızlıyor ama şişliği adet olcakmısm gibi aynı yani
şimdi acaba bunlar gebelik belirtisimi yok psikolojik mi?bunları yaşayan var mı?

canım ben bütün belirtilerimi öğrendikten sonra yaşamaya başladım tek şüphelendiren şey adetten iki gün önce pembe lekelenme oldu sonrasında göğüs hassasiyetim falan başladı özellkle göğüslerin kenarları koltuk altına doğru çok acıyordu sancı giriyordu lekelendiğim gün karın ağrım olmuştu bir de hafif

ha birde şuan özellikle akşamları inanılmaz gazım oluyor

canım ben bütün belirtilerimi öğrendikten sonra yaşamaya başladım tek şüphelendiren şey adetten iki gün önce pembe lekelenme oldu sonrasında göğüs hassasiyetim falan başladı özellkle göğüslerin kenarları koltuk altına doğru çok acıyordu sancı giriyordu lekelendiğim gün karın ağrım olmuştu bir de hafif
ya bende o kadar şiddetli göğüs agrısı yok sadece uç kısmı cok sızlıyor duş alırken suyun değmesii bile acıtıyor

ya bende o kadar şiddetli göğüs agrısı yok sadece uç kısmı cok sızlıyor duş alırken suyun değmesii bile acıtıyor
herkeste belirtiler farklı olabiliyor ben de hamilelik belirtilerini yaşayanlara baktığım zaman hiç ihtimal vermemiştim kendime çünkü öncesinde ben de hiç belirti yoktu inşallah hamilesindir.

yani idrar yolu enf.varsa da bu belirtiler olur diyosunuz

az su içtiğin için idrarın koyu renk olabilir,günde en az 1,5 litre su içmen gerekir canım..:KK24:

Hamile olma ihtimalin var,benim de adet belirtileri gibiydi,hiç ihtimal vermemiştim ve 2 gün gecikince idrarla gebelik testi yaptım evde ,hamile olduğumu öğrendim :KK37:

herkeste belirtiler farklı olabiliyor ben de hamilelik belirtilerini yaşayanlara baktığım zaman hiç ihtimal vermemiştim kendime çünkü öncesinde ben de hiç belirti yoktu inşallah hamilesindir.
inşallah öyledir ama arkadaş dedi ya idrar yollarına baktır acaba üşüttüğüm içinde olabilir mi diye şüpheye düştümzaten umutlanmak istemiyordum iyice tuz biber oldu

az su içtiğin için idrarın koyu renk olabilir,günde en az 1,5 litre su içmen gerekir canım..:KK24:
aksşne cok su içemeye başladım 1 bardak bişi içsem tuvalete gidiyorum. her zamna aynı koyulukta olmuyor sabahları oluyor gundğzleri sık sık gittiğimden olmuyo

Test yapmadan o belirtilerin hamilelik mi başka sebepten mi olduğunu anlamak çok zor çünkü belirtiler adet olacakmış gibi oluyor. Ben hissetmiştim kendimdeki farklılığı çünkü bebek beklentimiz yoktu kafamda kurmuş olamam diyordu içimden bir ses. Özellikle kasıkta tek bir noktadaki iğne batması ve bunun eğilip kalkarken artması beni şüphelendirdi. Adete 3 gün kala idrar testi sonuç verebilir bir bak istersen :)

Test yapmadan o belirtilerin hamilelik mi başka sebepten mi olduğunu anlamak çok zor çünkü belirtiler adet olacakmış gibi oluyor. Ben hissetmiştim kendimdeki farklılığı çünkü bebek beklentimiz yoktu kafamda kurmuş olamam diyordu içimden bir ses. Özellikle kasıkta tek bir noktadaki iğne batması ve bunun eğilip kalkarken artması beni şüphelendirdi. Adete 3 gün kala idrar testi sonuç verebilir bir bak istersen :)
Birde korkuyorum acıkcası ya negatif sonuc görürsem diye adet olursam en azından oldm derim diyorım

Birde korkuyorum acıkcası ya negatif sonuc görürsem diye adet olursam en azından oldm derim diyorım
Ama bu stresle de adet gecikmesi yaşayıp daha çok ümitlenme ihtimalin de var. Ben olsam dayanamazdım sanırım :) Kaldı ki adete 9 gün kala test yaptım düşün o kadar dayanamadım :D Negatifse en azından gelecek aya diyip yoluna da bakabilirsin. Kişiden kişiye değişir gerçi :)

Ama bu stresle de adet gecikmesi yaşayıp daha çok ümitlenme ihtimalin de var. Ben olsam dayanamazdım sanırım :) Kaldı ki adete 9 gün kala test yaptım düşün o kadar dayanamadım :KK70: Negatifse en azından gelecek aya diyip yoluna da bakabilirsin. Kişiden kişiye değişir gerçi :)
çıkar mı ki üç gün var doğru sonuç?

inşallah öyledir ama arkadaş dedi ya idrar yollarına baktır acaba üşüttüğüm içinde olabilir mi diye şüpheye düştümzaten umutlanmak istemiyordum iyice tuz biber oldu
idrarda yanma falan var mı peki hani sadece belirtilere bakarak hamilesin ya da enfeksiyonun var diyemeyiz istersen reglin bi geçsin sonra ona göre bir yol izlersin

çıkar mı ki üç gün var doğru sonuç?
Ben 9 gün önce yaptım, 1 tane erken gebelik testi 2 tane de normal test almıştım hepsinde görünür bi silik çizgi çıktı, hemen gittim kan verdim onda da değer pozitif çıktı baya erken öğrenmiş oldum. Geç döllenme yoksa 3 gün kala muhtemelen görürsün sonucu. Artıyor mu diye görmek için adet günüme kadar idrar testi yaptım, adete 3 gün kala oldukça belirgindi çizgi :)

idrarda yanma falan var mı peki hani sadece belirtilere bakarak hamilesin ya da enfeksiyonun var diyemeyiz istersen reglin bi geçsin sonra ona göre bir yol izlersin
hayır yok sadece sık gidiyorum tuvalete sabahları koyu normal zamanda ise acık

Back
X