• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelige Dair

Cok guclusunuz gercekten...

Bana Allah yeter...

güçlü olmamdan değil canım duygusallıktan sıyrılmış olmaktan kaynaklı inan..... eşimi çok seviyorum ama ailesinin onca yaptığı terbiyesizliğe rağmen onlara tapması benim ailemin bizim için evliliğimiz için yaptığı onca iyiliğe rağmen aileme olan ilgisizliği , beni vakti zamanında ezdirmesi , ailesine tek bir kelime etmemesi hatta onlar beni silerler bunu göze alamam demesi vs vs vs beni duygusal düşünmekten mantıklı düşünmeye sevk etti...çok şeyler yaşadım canım sevgi aşk bir yere kadar.... diyorum ya eşimi çok seviyorum o da beni seviyor asla bırakmam seni sen boşansan bile ben asla kabul etmem der ama ben atanmayı bekliyorum canım ve ailemin şehrini yazıcam ve onun olduğu şehre dönmüyecem eğer beni seviyorsan buraya yerleşrisin diycem kabul ederse ok ama etmezse ailemi senin için bir kere bıraktım sen ise ailenin yaptığı onca terbiyesizliğe rağmen beni haklı bulmana rağmen beni ezdirdin üstüne de ben onlara bir şey diyemem beni silerler dedin ben de eğer ailemi bir kere daha bırakırsam beni silerler diycem ve içimdeki ateş sönecek...resmen o günün hayaliyle yaşıyorum...o aile için bana neler yaptı ben benim ailem gibi bir aile için neler neler yapmam onu çok da sevsem.....ailen arkanda canım aileni ezip eşin için kılını kıpırdatma zira adam hala ailesine resti çekebilmiş değil....haaa deseydi ki ailesine ben onu seviyorum kabul etmiyor musunuz beni bir daha göremezsiniz ben onunla başka bir şehre yerleşicem vs vs vs o zaman derdim ki olabilir hamilelik...ama inan o zihniyetteki adam çocuğu senin elini kolunu bağlamak için istiyor...çocuk yokken senin burnunu sürmek için boşanma davaları havada uçuşuyorken çocuk olursa seni mahveder inan...ve sonunda eşimi seviyorum e çocuk da var bozmayayım yuvamı der ailesinin altında kalırsın.... benim eşim hep der neden çocuk yapmıyoruz diye benden aldığı cevap AİLEN yüzünden....sen öldün diye düşünüp beni kapı önüne çalışan bir ailen varken ben sana çocuk doğurmam ne sanıyorsun borçlarını ailem ödediği gibi çocuğuna da ailem mi baksın diye düşünüyorsun derim...ekonomik özgürlüğümü elime alana kadar çocuk falan yok der kesip atarım konuyu....ve inan çocuğunuzun olmaması eşini daha çok korkutuyordur... hele de seviyorsa seni düşünüyordur ki eğer boşanırsak çocuğu da yok tekrar rahat rahat evlenebilir...asla düşünme canım asla ....ailenin dediğinden o bağımlı eş için çıkma.....benim ailem de arkamda sağolsunlar ve bana bırak gel deseler asla ben seviyorum kalacam demem....

Olmaz zaten bu yolla.

Bizim karmasikligimizin salakca cikar yollari uydurmasi iste.

Bana Allah yeter...

kesinlikle... önce yoluna koymanız gerekn bir evliliğiniz var. eşinizin yapması gereken sizin elinizden tutup ailesine biz barıştık demesi. senin ailen başta kızar ama alışırlar. zaten böyle durumlarda aileleri karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum..

Yahu arkadasim olacagi var olmayacagi var bu sekilde. Ben size icimi dokmek, bu seyi kendi icimde yasamamak icin buraya yazdim, paylastim. Kotu senaryolarin pek bir anlami yok su asamada.

Bana Allah yeter...

Kusura bakmayinda, eger bir masum bebek dünyaya getirmek istiyorsaniz, her senaryo yu mecburen düsünmek zorundasiniz! O bebegin hangi ortamda yetisecegini mecburen düsünmek zorundasiniz. O bebegin psikolojisini, yasiyacagi travmalari mecburen düsünmek zorundasiniz. Neticide anne adayi olmak istiyorsaniz bunlarin hepsini en küçük detayina kadar mecburen düsünmek zorundasiniz! Ki bu "kötü seneryalor" uzak, hiç olmayacak senaryolar bile degil. Esinizin geçmiste (ve halen yaptigi) seylere bakarsak, bu senaryolar gayet gerçekçi.

Bebek ayrica evliligi iyilestiren sihirli bir degnek degil, yarabandi degil. Iyi giden evliliklerde bile bebek bazen sorun olabiliyor. O kadar kolay degildir bebege bakmak, geceleri uykusuz kalmak, kisacasi bir yavruyu yetistirmek. Ve arti aile durumlari kötü ise hersey daha kötü oluyor.

Yani gerçekten bu saçmaliklara bir son verin. Siz kendinizi ezdirmekten memmunsaniz, ezdirin, hiç kimse birsey söyleyemez. Sonuçta herkes kendine deger gören hayati yasar AMA bu hayati bir masum bebege reva görmeyin! O adami bir masum bebegin babasini yapmayin! O bebegin sonuçta suçu yok! Gerçekten çok kiziyorum böyl durumlari, olan o masum yavrucuklara oluyor!!!

Çocuğu aileyi toparlama aracı görmek ne kadar yanlış bir şey.
Eşiniz daha size sahip çıkamıyor, bebek değiştirecek mi her şeyi? Bu adam birden olgunlaşmaya mı başlayacak? Yapmayın Allah aşkına, dünyaya gelecek o bebeğe yazık değil mi?
Kör topal giden bir evlilik hatta gidemeyen bir evlilik o çocuğun psikolojisini mahveder.
Siz önce kendi hayatınızı kurtarmaya bakın.

önce tedavi olmalısın bence vajinusmus konusunda...
ama çocuk konusunu iyi düşün derim...
kurtarmaya çalışırken daha içinden çıkılmaz bi hal alabilir evliliğin..
üstelik bi de çocuk olacak ortada seni bağlayan...
bütün problerinizi aşmadan çocuk konusunu ertelemenizi tavsiye ederim...
çocuğun kurtardığı bi evlilik henüz görmedim ben...
allah yardım etsin...

Son düzenleme:
güçlü olmamdan değil canım duygusallıktan sıyrılmış olmaktan kaynaklı inan..... eşimi çok seviyorum ama ailesinin onca yaptığı terbiyesizliğe rağmen onlara tapması benim ailemin bizim için evliliğimiz için yaptığı onca iyiliğe rağmen aileme olan ilgisizliği , beni vakti zamanında ezdirmesi , ailesine tek bir kelime etmemesi hatta onlar beni silerler bunu göze alamam demesi vs vs vs beni duygusal düşünmekten mantıklı düşünmeye sevk etti...çok şeyler yaşadım canım sevgi aşk bir yere kadar.... diyorum ya eşimi çok seviyorum o da beni seviyor asla bırakmam seni sen boşansan bile ben asla kabul etmem der ama ben atanmayı bekliyorum canım ve ailemin şehrini yazıcam ve onun olduğu şehre dönmüyecem eğer beni seviyorsan buraya yerleşrisin diycem kabul ederse ok ama etmezse ailemi senin için bir kere bıraktım sen ise ailenin yaptığı onca terbiyesizliğe rağmen beni haklı bulmana rağmen beni ezdirdin üstüne de ben onlara bir şey diyemem beni silerler dedin ben de eğer ailemi bir kere daha bırakırsam beni silerler diycem ve içimdeki ateş sönecek...resmen o günün hayaliyle yaşıyorum...o aile için bana neler yaptı ben benim ailem gibi bir aile için neler neler yapmam onu çok da sevsem.....ailen arkanda canım aileni ezip eşin için kılını kıpırdatma zira adam hala ailesine resti çekebilmiş değil....haaa deseydi ki ailesine ben onu seviyorum kabul etmiyor musunuz beni bir daha göremezsiniz ben onunla başka bir şehre yerleşicem vs vs vs o zaman derdim ki olabilir hamilelik...ama inan o zihniyetteki adam çocuğu senin elini kolunu bağlamak için istiyor...çocuk yokken senin burnunu sürmek için boşanma davaları havada uçuşuyorken çocuk olursa seni mahveder inan...ve sonunda eşimi seviyorum e çocuk da var bozmayayım yuvamı der ailesinin altında kalırsın.... benim eşim hep der neden çocuk yapmıyoruz diye benden aldığı cevap AİLEN yüzünden....sen öldün diye düşünüp beni kapı önüne çalışan bir ailen varken ben sana çocuk doğurmam ne sanıyorsun borçlarını ailem ödediği gibi çocuğuna da ailem mi baksın diye düşünüyorsun derim...ekonomik özgürlüğümü elime alana kadar çocuk falan yok der kesip atarım konuyu....ve inan çocuğunuzun olmaması eşini daha çok korkutuyordur... hele de seviyorsa seni düşünüyordur ki eğer boşanırsak çocuğu da yok tekrar rahat rahat evlenebilir...asla düşünme canım asla ....ailenin dediğinden o bağımlı eş için çıkma.....benim ailem de arkamda sağolsunlar ve bana bırak gel deseler asla ben seviyorum kalacam demem....

Biliyor musun oyle net anlatmissin ki beynimde simsekler cakti, ben ne yapiyorum boyle dedim.

Muhtemelen ve umarim hamile degilimdir.

Aklini basina toplamak derler ya... resmen onu sagladi yazdiklarin bende.

Cok tesekkur ederim.

Bana Allah yeter...

Kusura bakmayinda, eger bir masum bebek dünyaya getirmek istiyorsaniz, her senaryo yu mecburen düsünmek zorundasiniz! O bebegin hangi ortamda yetisecegini mecburen düsünmek zorundasiniz. O bebegin psikolojisini, yasiyacagi travmalari mecburen düsünmek zorundasiniz. Neticide anne adayi olmak istiyorsaniz bunlarin hepsini en küçük detayina kadar mecburen düsünmek zorundasiniz! Ki bu "kötü seneryalor" uzak, hiç olmayacak senaryolar bile degil. Esinizin geçmiste (ve halen yaptigi) seylere bakarsak, bu senaryolar gayet gerçekçi.

Bebek ayrica evliligi iyilestiren sihirli bir degnek degil, yarabandi degil. Iyi giden evliliklerde bile bebek bazen sorun olabiliyor. O kadar kolay degildir bebege bakmak, geceleri uykusuz kalmak, kisacasi bir yavruyu yetistirmek. Ve arti aile durumlari kötü ise hersey daha kötü oluyor.

Yani gerçekten bu saçmaliklara bir son verin. Siz kendinizi ezdirmekten memmunsaniz, ezdirin, hiç kimse birsey söyleyemez. Sonuçta herkes kendine deger gören hayati yasar AMA bu hayati bir masum bebege reva görmeyin! O adami bir masum bebegin babasini yapmayin! O bebegin sonuçta suçu yok! Gerçekten çok kiziyorum böyl durumlari, olan o masum yavrucuklara oluyor!!!

Bakin ben anlatamadim sanirim. Bu durumun yanlisliginin ve sacmaliginin acayip farkindayim. Fakat oyle bir an geliyor ki insan bunu bile bir kurtulus yolu olarak gorebiliyor. Amacim heyt huyt seklinde yorumlar almaktan ziyade aklimi basima getirecek seyler duymak, sorunumu paylasmak, dertlesmek.

Bahsettigim sekilde cocuk sahibi olmak cok kucuk bir ihtimal. Boyle bir sey %99 olmayacak. Ama bazen yuvam dagiliyor diye oyle bi' uzuluyorum ki bunun bile olmasi icin dua ediyorum.

Biliyorum yanlis, biliyorum sacma. Ama yargilanmak, terslenmek yahut yadirganmak degil benim beklentim; anlasilmak.

Hatami cok guzel sekilde dile getiren arkadaslarim da var ki en son birine sirf bu yuzden tesekkur bile ettim.

Bu yanlisin gerceklesmemesi icin bana kizip haykiracaginiza dua edebilirsiniz mesela.

Eşiniz daha size sahip çıkamıyor, bebek değiştirecek mi her şeyi? Bu adam birden olgunlaşmaya mı başlayacak? Yapmayın Allah aşkına, dünyaya gelecek o bebeğe yazık değil mi?
Kör topal giden bir evlilik hatta gidemeyen bir evlilik o çocuğun psikolojisini mahveder.

allah yardım etsin...

Bana Allah yeter...

Cok haklisiniz.

Malesef insanin cani yandiginda saglikli dusunemiyor.

Neyse ki bahsini ettigim yolla hamile kalmam imkansiz gibi bir sey.

allah yardım etsin...

Dogru.
Sacmaladim biliyorum.

Umarim o kucuk ihtimal gercek olmaz.

Bana Allah yeter...

o çok değişik bilmediğim bir hastalık :( yorum yapamıyorum. ama bu şekilde hamile kalman çok düşük ihtimal. velevki kaldın nasıl doğurucan peki? doğum ilişkiden daha korkunç.

Cok haklisiniz.

Malesef insanin cani yandiginda saglikli dusunemiyor.

Neyse ki bahsini ettigim yolla hamile kalmam imkansiz gibi bir sey.

Dogru.
Sacmaladim biliyorum.

Umarim o kucuk ihtimal gercek olmaz.

Bana Allah yeter...

Sizi de anlıyorum, düzeltebilmek için her şeyi düşünüyorsunuz ama öncelikle eşinizle konuşmanız lazım.
Size sahip çıkması gerektiğini anlatın. Hem sağlıklı bir evlilikte çocuklar daha mutlu büyür.
Umarım her şey istediğiniz gibi olur, bir an önce evliliğiniz yoluna girer ve rahatsızlığınızı yenip hamile kalabilirsiniz.

ilişkiye girmişsindir sen farkında değilsin. millet yıllarca deniyor olmuyorsa sürtünme yoluyla mı kalacaksın hamile

Kalmam muhtemelen zaten. Benimki salakca bi' umuttu sadece.

Hem iliskiye girip girmedigimi anlamayacak kadar bedenimden bihaber degilim. Vajinismus tedavisi goruyordum, iliskiye girebilseydim bu tedaviyi gormezdim.

Ha burada yalan soyluyorum farz edelim. Nikahli kocamla iliskiye girsem birak girmedim demeyi yedi mahalleye ilan edecek kadar sevinirdim.

Ben bunu yapamamanin acisini cok agir cekmisken "Iliskiye girmissindir sen." denilmesi cok ozensiz...

Bana Allah yeter...

o çok değişik bilmediğim bir hastalık :( yorum yapamıyorum. ama bu şekilde hamile kalman çok düşük ihtimal. velevki kaldın nasıl doğurucan peki? doğum ilişkiden daha korkunç.

Hala bilinmiyor olmasi cok aci cunku benim kayinvalidem de ilk kez bende duydu bunu ve ailecek cok yadirgadilar. Biliniyor olsaydi destek gorurdum.

Ote yandan bu oyle bir hastalik ki misal ben iliskiden korktugum kadar dogumdan korkmuyorum.

Ki bu yolla hamile kalmamin neredeyse imkansiz oldugunun da farkindayim.

Bana Allah yeter...

Sizi de anlıyorum, düzeltebilmek için her şeyi düşünüyorsunuz ama öncelikle eşinizle konuşmanız lazım.
Size sahip çıkması gerektiğini anlatın. Hem sağlıklı bir evlilikte çocuklar daha mutlu büyür.
Umarım her şey istediğiniz gibi olur, bir an önce evliliğiniz yoluna girer ve rahatsızlığınızı yenip hamile kalabilirsiniz.

Tesekkur ederim...
Dualarinizi eksik etmeyin.

Bana Allah yeter...

Biliyor musun oyle net anlatmissin ki beynimde simsekler cakti, ben ne yapiyorum boyle dedim.

Muhtemelen ve umarim hamile degilimdir.

Aklini basina toplamak derler ya... resmen onu sagladi yazdiklarin bende.

Cok tesekkur ederim.

Bana Allah yeter...

canım benim umarım dediğin gibi toparlarsın kendini....inan sen kendini ezdirmezsen kimse seni ezemez ve aşk mış sevgiymiş bir yere kadar onlar olmadan da yaşanır ...insan gururu, onuru incindi mi yaşayamaz ya da benim gibi toparlanamaz...bak ne diyorum eşimi çok seviyorum ama onun bana yaşattıklarını ona yaşatmadan ölürsem gözüm açık gider..... o ailesini bana tercih etti günün birinde ben de ailemi ona tercih edecem ve nasıl bir duygu olduğunu ona tatdıracam inş.... seni ailesi için çocuk için istemesin seni seni sevdiği için istesin ve karşısında duran herkesi ezsin geçsin haaa yapamıyorsa yaşasın o çok sevdiği bağımlı olduğu insanlarla senin yolunda kenara çekilsin önüne çıkmasın yeter bence.... planlı olarak bile bunu istiyor olabilir asla duygusal davranma hep sana en kötüsünü yaşatacakmış gibi her ihtimali değerlendir ona göre isteklerine karşılık ver ve mümkünse lütfen her şeyden ailene bahset...lütfen ama lütfen aileni ezme onun için....

Yahu arkadasim olacagi var olmayacagi var bu sekilde. Ben size icimi dokmek, bu seyi kendi icimde yasamamak icin buraya yazdim, paylastim. Kotu senaryolarin pek bir anlami yok su asamada.

Bana Allah yeter...

kötü senaryo değil bunlar başına gelebilecek durumlar hep iyiyi düşünüyorsun ama hayat o kadar iyi değil hakkında hayırlısı olsun

Kalmam muhtemelen zaten. Benimki salakca bi' umuttu sadece.

Hem iliskiye girip girmedigimi anlamayacak kadar bedenimden bihaber degilim. Vajinismus tedavisi goruyordum, iliskiye girebilseydim bu tedaviyi gormezdim.

Ha burada yalan soyluyorum farz edelim. Nikahli kocamla iliskiye girsem birak girmedim demeyi yedi mahalleye ilan edecek kadar sevinirdim.

Ben bunu yapamamanin acisini cok agir cekmisken "Iliskiye girmissindir sen." denilmesi cok ozensiz...

Bana Allah yeter...

Allah yardımcın olsun şimdi ramazanlık gün bir şey demiyeyim. iyi, günler

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?p=35911012 link'inde actigim konuyu az cok biliyorsunuz arkadaslar. Simdi itiraf edecegim sey belki de dunyanin en sacma seyi. Ama insan caresiz kalinca sacmaliklardan bile medet umuyor galiba.

Esimi ne kadar salakca bir askla sevdigim asikar. Aramizda gecenler yukarida link'ini verdigim konu basliginda detaylica yazilmis cizilmis durumda. Ozellikle esimin ailesinin bizim birlikte olmamiza kesinlikle karsi duruslari, esimin ailesiyle benim aramda bir secim yapip onlari secmesine neden oldu.

Fakat esime gore tek bir mucize bizim kurtulusumuz olabilirdi: hamile kalmam!

E ben vajinismusum ve hala hic iliskiye giremedim.

Surtunme yoluyla iliski kurarak bu durumu olusturmaya calistik. Yumurtlama zamanlarina kadar hesaplayarak...

Tam gulunecek trajikomik bir zavallilik bu, biliyorum.

Bakireyim, iliskiye giremedim ama acaba hamile kalabilir miyim diye dusunurken buluyorum kendimi.

Esim de bir umut...

Her gun kendimi kontrol ederken ve dualar ederken yakaliyorum.

Daha kadin olamamisken anne olmaya calisiyorum.

Esimle gorusmeyi de kestik. Oyle birkac defayla ve tam olarak iliskiye girmeden hamile kalabilecegime inanmam alabildigine tuhaf ama inanmak istiyorum resmen.

Boyle ornekler de okudum.

Simdi bu durumumu kotuleyen yorumlar da olacaktir illa ki. Normal. Sacma bulmasam sessizce beklerdim. Buralarda itiraf derdinde olmazdim.

Cok zavalliyim.

Bana Allah yeter...

Canim ilk once bu vajinismustan kurtulman lazim, surtunme yoluyla hamile kalmak cok cok cok cok dusuk bir olasilik yok denebilecek kadar, hadi diyelim hamile kaldin sonra bu cocugu nasil dogurucaksin daha iliskiye girememisken dogumu nasil goze alicaksin. Bence herseyi zamanlica ve yerinde yapin canim.

Hala bilinmiyor olmasi cok aci cunku benim kayinvalidem de ilk kez bende duydu bunu ve ailecek cok yadirgadilar. Biliniyor olsaydi destek gorurdum.

Ote yandan bu oyle bir hastalik ki misal ben iliskiden korktugum kadar dogumdan korkmuyorum.

Ki bu yolla hamile kalmamin neredeyse imkansiz oldugunun da farkindayim.

Bana Allah yeter...

haklısın. inan bilmediğimiz için seni anlayamıyoruz/anlayamıyorum. derdine derman olamıyorum :( merak ettiğim için yazdım yanlış anlama. nasıl yardımcı olabilirim hiç bir fikrim yok. tez zamanda çare bulursun umarım. :(
ne yazıyorsam bilmediğimden, seni incitmek de istemeden öğrenmeye çalışıyorum.

boşanmayın yazık olur uzun yıllarınız geçmiş :( çok üzüldüm. üstesinden gelirsiniz umarım :( nasıl bir duygu kim bilir. :26:

Back
X