Bende 6 ayda bir giderdim şimdi uzun zamandır gitmiyorum normal ultrasyonla bakardı doktorm bi sorun yok dedi peki normal ultrasyonla Hersey gözüküyo mu? yoksa vajinal ultrasyonda muayene ve adetn 3. Günü gitmek mi şart?
Adetim genelde ağrılı geçer. Anne ve ananemin de ağrılıymış. Evlenmeden önce kist var mi ona baktırmak için gitmiştim. Ağrı kesicim bittiğinde de yazdirmaya gidiyorum ancak öyle kontrol amaçlı gitmedim hiç.Rutin 6 aylik kontrollerinizi ve senelik testlerinizi yaptirmiyor musunuz?
Belirli 1 jinekologunuz vardir herhalde.
Bir problem olsa size soylerdi
Adetim yeni bitti ama bidahaki süreçte gidicem mutlaka. Bilgilendirdiginiz icin cok teşekkür ederim.Evet, adetinizin 3.günü gidip gebelik öncesi kontrol için geldim diyeceksiniz, kan alıp hormonlarınıza bakacaklar, ultrasonla rahim ve yumurtalıklarınıza bakacaklar bir sorun varsa size söyleyecekler...bu kadar.. yani ben de sizin gibiydim doktoru aradım adetin 3.günü gelmemi söyledi gittim bunlar yapıldı
Heves uğruna değil ama eger bi sıkıntım varsa önceden bilmek isterim. Ona göre tedavi oluruz ya da olmayiz.Adetin üçüncü günü git hormon testi ve ultrasonla bakar doktor. Genel bı sorun var mı söyler. Ama bu testler ve basit ultrason her sıkıntıyı gostermez. Çocuk deneyip de bir yıl elde edemezseniz o zaman ayrıntılı testlere filmlere eşinin değerlerine bakılır. Bir de bütün bunların sonucu temiz çıkıp yine de hamile kalamamak var. O da kötü. Doktorum çağın vebası gibi demisti.
Evliliğinden emin değilsen heves uğruna çocuk yapma.
Çocuk düşünmüyoruz suanda. Eşim cok istekliydi ben reddedince o da şimdi hazir degiliz diyor. Korunuyoruz ama etrafimda o kadar cok tedavi gören var ki korkmadim desem yalan olur. Doğum kontrol hapini bile biraktim.Arkadaşlar yazmış ama sadece kendinize baktırmanız yeterli değil eşinizi ikna edebilirseniz onun da muayene olması gerekir.
Ciddi bi problemimiz yok. Kendimizi hazir hissetmiyoruz sanırım. Cocugumu cok iyi yetistirmek istiyorum. Kendimi yeterli görmüyorum şimdilik. Ama eger sorun varsa onceden bilmek istiyorumEvliliğiniz yolunda değilse çocuk yapmayın derim ben, annemle babamın evliliğinde sorunlar olduğu halde annem çocuk olursa herşey düzelir diye beni istemiş, sonuç kavga gürültü içinde yaşadığım mutsuz çocukluk, boşanma vb bir sürü problem, yetişkinliğimde bile hala bir sürü sıkıntı çekiyorum onlar yüzünden. Bir çocuğu huzurlu bir aile ortamında büyütemeyecekseniz lütfen iyi düşünün
İşte ondan cok korkuyorumHiç bir sorun olmadığı halde dahi çocuk olmayabiliyor..Bakınız : BEN( Ortalama 6 aydır uğraşıyorum )
Lütfen konum yanlış bölüme taşınmasın özellikle bdv ye açtım çünkü. 1 yıllik evliyiz. İlk başlarda ailesel sorunlarim olduğu için hem evliliğim otursun istedigim için çocuk fikrine çok karşı çıktım. Ailesel sorunlarim kendi ailemle ilgili ve cidden takilmayacak şeyler değildi. Etrafimdaki çoğu arkadaşim cok yakinlarim çocuk denemesinde bulunup basarisiz oldular ve cogu tedavi görüyor. Ben çocuk yapmayi denemek istiyorum ama eşim hazir olmadigimizi soyledi ve korunuyor. Cocuk yetistirmeye hazir degilmisiz(m). Doktora gidip muayene oldugumda hamilelige icin engel bi sıkıntı olup olmadığını anlayabiliyor muyuz? Eger sıkıntı varsa denemeye baslicam cunku tedaviler uzun sürecli oluyor. Tabiki herşey Allahin takdiri ama insan olmayinca üzülüyor. Etrafimda herkes cocuk konusunda baski yapiyor bana en ufak seyler hamilemisin? e geliyor. Artik bende eskisi gibi karşı degilim. Baskalarinin cocuklarini degil de artik kendi cocugumu sevmek istiyorum. Evliligimden emin degilim kararsizim. Bazen cok guzel gidiyo bazen de cozememisiz diyorum.
Kontrol amacli gitmelisin.ihmal etme lutfen cok önemlidir en az yilda 1 kontrole gitmekAdetim genelde ağrılı geçer. Anne ve ananemin de ağrılıymış. Evlenmeden önce kist var mi ona baktırmak için gitmiştim. Ağrı kesicim bittiğinde de yazdirmaya gidiyorum ancak öyle kontrol amaçlı gitmedim hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?