hamileliğe hazırlık

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
arkadaşler bebek düşünüyoruz. bunun için öncesinde doktora bi kontrole gitmemin doğru olacağı söylendi. test falan yapılıyormuş. demir eksiği vitamin eksikliği falan ilaç veriliyormuş.
aranızda giden varsa neler yapıldı? şu anda adetim eğer alttan muayene yapılacaksa adetim bitince gideyim. adetliyken de gidebilir miyim?

arkadaşler bebek düşünüyoruz. bunun için öncesinde doktora bi kontrole gitmemin doğru olacağı söylendi. test falan yapılıyormuş. demir eksiği vitamin eksikliği falan ilaç veriliyormuş.
aranızda giden varsa neler yapıldı? şu anda adetim eğer alttan muayene yapılacaksa adetim bitince gideyim. adetliyken de gidebilir miyim?
merhaba cnmm ben hamileiym daha çok yeni ama 2 ay önce doktora gittim bana ediki adetliyken gel 3. günü yumutlama tarihine bakalım dedi yani belki buda senin içinavantaj olabilir

güzel soru,ben de merak ediyorum, herhangi bi jinekoloğa mı gitmel, yoksa kadın doğum ve ayrıntılı test vs. için hastane mi gerekli. ve ilk neler yapılıyor????

tabiki gitmen çok faydalı olabilir en azından gebeliğe engel bir durum olup olmadığına bakalar... kan testi, hormon testi vs... adetinin 3. günü hormonlara bakmak için çağırıyor doktor..

herhangi bir devlet hastanesine reglinin 3. günü gidersen gereken her şeye bakılır. toxoplazma, hepatit vs taşıyıp taşımadığın, kan değerlerin, demir depon,hormonların vs. kadın doğum servisi yoksa endokrinoloji ya da dahiliye de aynı testleri isteyebiliyor.

ama orkide, dr. gitmeden de folik asite başlamalısın tabi,

hamileliğe hazırlıkta gerekli olan ilk şey; hatta 3 ay öncesinden folik aist, (bunu belki bilmeyenler için yazıyorum canım.)çünkü hazırlıkla ilgili topik yok sanırım.

yastık koyma işlemi ve ilişki öncesi vajinal duşun olmaması gerektiiği,ilişki sonrası da dinlenme tavsiye ediliyor.

ovulasyon testleri alıp yumurtlama takibi yapılarak çalışmalara detaylı olabilir ama,ovulasyon takibiyle hatta sorun olmasa bile hemen hamile kalınamıyor,drl.ar 6 ayın normal olabileceğini gebelik şansının %25 olduğunu söylüyorlar.

ayaklarını havaya dikip hamile kalamayan burdaki bikaç bi kaç arkadaşın, 'bu ay amuda kalkıcam...' gibi esprilerle ,moralin eşler arası iyi olması gerekiyor sanırım....
fındık fıstık da gerekli tabi;)

başka tavsiye ve yorumlar çevrenizden...?

kızlar yarın gidicem doktora. fakat adetimin son günü. 1 ay daha da bekleyemem ki. ne olacak şimdi. sanırım doktora gitme kararım geç kaldı

kızlar bugün gittim doktora. kan verdim yarın da ultrasonla bakıcak ve muayene edicek.

kızlar bugün ultrasonla bakıldı. sol tarafımda büyük bi kist varmış.onu küçültmeden çocuk tavsiye etmedi. tedaviye başlıyoruz. yasmin verdi. bi dahaki adetimin 4.5. günü yine bakacak. inşallah bi sorun oluşturmaz

kızlar bugün ultrasonla bakıldı. sol tarafımda büyük bi kist varmış.onu küçültmeden çocuk tavsiye etmedi. tedaviye başlıyoruz. yasmin verdi. bi dahaki adetimin 4.5. günü yine bakacak. inşallah bi sorun oluşturmaz

ne oldu sonuç kist tedavisi sonuç verdimi? tekrar azırlık yapıyor musun yapıyorsan neler yapıyorsun?

Merhaba, bizde bebek istiyoruz. Gebeliğe hazırlık için 2-3 güne doktora gitcem inşallah, o zaman ne testleri yapıyolar söylerim :34: Sağlık ocağına gittiğimde hiç test yapmadan folic asiti verdi ben güvenemedim. Hazırlık için vereceği ilk şey bu olacak galiba.

Back
X