Hamileliği hemen söylemek doğru mu?

ayeser__

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
4.327
406
Merhaba,
Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum. İlk hamileliğimde öğrenir öğrenmez arayıp birkaç kişiye haber vermiştik. Ama şimdi olsa haber vermez bir kaç ay geçmesini beklerdik diyoruz.
Sizce?

Biz de haber verdik, eşim istemedi hiç ama ben duramadım annem de duramadı. Ama biraz pişman oldum keşke biraz daha bekleseydik diye.

bencede kalp atisini duymadan kimse soylememek lazim.bende soyledim dusuk yaptim iyi olmuyor.erken soylemek

İlkinde bizimde çabuk duyuldu. Zaten eşime söylediğim akşam bütün aileyi topladı haberi vermek için sonra boş gebelik olduğunu öğrendik ne yazık ki. Hamile olduğumu sanan herkes kürtajdan sonra nasıl gidiyor dedikçe içim sızlıyordu, acım tazeleniyordu. Bu defa kalp atışını duyana kadar hatta duyduktan sonra bile bi süre kimseye söylemedik hatta öğrendiğimizde eşimle sevinmemiştik bile sırf hayal kırıklığı olmasın diye. Şimdi şimdi öğreniyor herkes

Genellikle söylenmemeli denmiş. Ben de öyle düşünüyorum. İlkinde düşük yaptım, ahh canııım geçmiş olsun lafları insanın canını daha çok yakıyor. Ikinciyi yeni öğrendik. Millet anlayana kadar söylemicem.

Teşekkürler cevaplar için.
Hamileler Sağlıcakla kucaklarına alırlar umarım. Gebelik tam oturana kadar söylememek en iyisi galiba. Üzücü durumlara karşı kalkan olur.

Ben karnım Büyüyüp kendi belli olana kadar demeyeceğim bir daha hamile kalabilirsem. Iki kez hamile kaldım duyurdum sonra 8. Haftada düştü. Kötü oluyor. Millette de Anlayış yok didik soruyor acını yaşamana bile fırsat vermiyorlar.

Rahat rahat duyuranlari okuyup görünce sitede,acaba ben mi çok korumacı yaklaşıyorum dedim kendi kendime, merak ettim. Duyurmak da duyurmasak da nasibi varsa dünyadan doğuyorlar. Ama olumsuz bişey olunca da hatırlaticilar çok oluyor etrafta. Bir de artık çok zorlaştı. Hamile kalmak da onu taşıyabilmek de, sanıyorum bundan nazara açık bir durum haline geldi.

Sanirim en iyisi 12. haftaya kadar beklemek, biz cok fazla kisiye söylemedik henüz.

Kötü niyetli bir cok insan var, bunlar cevremizde yoksa bile Allah korusun bir kayip olsa, o üzüntü ile millete laf anlatmada cabasi olur. En iyisi beklemek :)

Çoluğum çocuğum yok. Ama bende de farklı bir düşünce var.
Mesela hamile olsam kalp atışına kadar aileme bile söylemeyi düşünmüyorum.
Onun dışındaki kişilere de hiç söylemeyi düşünmüyorum, karnım büyüyünce görürler. Bana herkese söylemek, arayıp müjdelemek mantıksız geliyor. Kendi ailem ve eşimin ailesi başka ama onun dışında akrabalar ve komşulara duyurmanın bana göre mantığı yok. Belli olunca gözleriyle görüp anlarlar zaten.

Bende yuzyuze görüşülen insanlara soylemek gerekiyor çünkü benim kp hamile olduğumu bilmeden şaka yapıp korkutmustu beni.ve çok korkmustum.o yüzden bence soylemek lazım.

bende 13. haftamdayım annem ve kızkardeşim hariç kimsenin haberi yok. çünkü nazara çok inanıyorum ve etrafımda o kadar çok kötü niyetli insan varki.. bilmeselerde olur yani ergeç öğrenecekler nasıl olsa...

ınsan sevıncını herkesle paylaşmak ıstıyor ama bende kan testını aldıktan snra herkese soyledık yanı akrabalara esımın benım bırde sureklı goruştugumuz arkadaşlarımıza bı yandan 3 ayı atlatım allahın ıznıyle ozaman soylerım dıyorum hatta facebookta ınstgramda fln resım koyup artık bızde 3 kışıyız demek için can atıyorum :KK70::KK70: yanıı allah ol dedıkten sonra olucagı varsa zaten nazar mazar hıkaye aslında bebegın dogucagı varsa dogar herşekılde yoksa zaten düşer allh bışekılde alır verdıgı canı...bende nazarı çok çeken bı ınsanım ama yınede beklıyım dıyorum :)

Biz esmle anlastik rabbim nasip ederde birgun bebegim olursa ve eger ben agzimi tutabilirsem:confused: 12 haftaya kadar kimseye birsey soylemicez. Tabi her an hersey olabilir ama bize 12 haftaya kadar beklemek mantikli geliyor.

valla insan duyunca heyecandan bi şekilde belli ediyor bende yeni ögrendim tüm ailem biliyor inş. 3 ayı atlatırımda zor dönemi rahat geciririm

Benim de ilk gebeliğimdi biz de sadece ailelere söylemiştik.Ama sonra pişman olduk.İşler ters gitti kalp atışı bile duyamadık gebelik sonlandı.Kalp atışını duyduktan sonra ailene söylersin.Geri kalanlar da karnın şişince öğrenir boşver.Şu milletin hamileyken her anını ne yediğini,içtiğini internette paylaşması da ayrıca çok iğreti bence. Buldumcuk olmamalı.Hamile kalmadan öncede böyle düşünüyordum.Kaldıktan sonra daha bi pekişti.

X