Gebeliğe Hazırlık Hamileligi kafaya takmayin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.632
2.560
133
Merhabalar. Kendi gözlemimı yazayım. Bikac aydir hamilelik dusunuyorum.Geçtiğimiz aylarda hamilelik durumunu çok kafaya taktım. Sürekli kendimi gözlemledim. Kesin hamileyim diye düşündüm. Sonra regl. Regl olduğum gün ağladım vs.
Bu ay gündemim daha başka kafaya takmıyorum yaklaşık 16 17 gün nasıl geçti anlamadım. Dışarıdaydim sürekli aile arkadaş vs. Farklı ortamlarda dolaşma açık havada vakit geçirme alışveriş şu bu derken vakit çok hızlı geçmiş.
Bir de kafamda başka planlar var 2. Üni okuma vs gibi.
Yanı geçen ayki gibi günleri saymıyorum. O psikoloji çok kötü. Burada arkadaşları görüyorum regle şu kadar kaldı vs gün sayıyorlar belirti sayıyorlar sonra hüsrana ugruyorlar. O arkadaşlar için üzülüyorum.
Naçizane tavsiyem tek derdiniz çocuk sahibi olmak olmasın farklı uğraşlar bulun kendinize.
Doğada açık havada yürümek evde uğraş bulmak bile vaktinizi guzellestirebilir.
Nasipse çocuğunuz olur.
Eskiden yaşlı ninelerimiz gün mü saymış belirti vs mi anlamış. Tarlada bağda iş gücle ugrasmislar didinmisler. Stresten uzaklaşın bu gerçekten iyi geliyor.

Bir de bu hamilelik belirti vs konularını okumak da iyi gelmedi bana. Tek amacım oymuş gibi oldu. Sabah uyanıyorum ilk düşündüğüm o akşam o.
Yani buradaki arkadaşlar eğer bu durumdaysaniz biraz uzaklasin bence

Biz de simdi hamilelik dusunuyoruz ve ben simdiden cok heyecanliyim ama nasil desem olmali hemen olmali gibi bir stres yok bende, tatli bir heyecan var

Bence de kafadan atmakla olmuyo, neler yapmadım mesela ben, tatile gittim, kitaplara sardım, gezdim, hobiler edindim üniye sardım vs vs ama yok yine olmadı olmadıkça yine kafama takıldı zaten sonra psikolojim kaldırmadı tüp yaptık çok şükür tuttu çok zor günlerdi hayatım boyunca o iki senemi unutamam

Son düzenleme:
Valla benim işim başımdan aşkın. Beynimi meşgul eden bir sürü şey var ama bir köşesinde de bu hamilelik mevzusu duruyor... öyle tamamen unutamıyorum maalesef. Özellikle yumurtlamadan sonraki günlerde daha sık aklıma geliyor. Açık havada yürüyüş, evde iş, işte iş, tez, spor, kardeşimin yaklaşan düğünü, yaklaşan evlilik yıldönümümüz, kitap okuma,... hepsi beynimi ve günümü meşgul ediyor ama unutturmuyor.

Bende 8 aydır korunmuyorum her ay bekliyorum hamileliği ama olmuyor kafaya takmamak elde değil

Keşke öyle kolay olsa...
Size zıtlık olsun diye demiyorum gerçekten kolay olmasını isterdim. Ama dünyada yaşadığım en ağır duygulardan. Belki de şu an bunu yaşadığım için böyle. Bir gün gülüp geçeceğiz belki. Boşuna telaş etmişiz diyeceğiz. Ama bugün bu mümkün değil. Adet olmak ayrı bir psikoloji yumurtlama günü ayrı bir psikoloji yani her şey zor. Gerçekten yaşamayan bilemez. Allah kimseye yaşatmasın. Düşmanıma bile. Bir evlada bakabileceğinden eminsen artık tüm hücrelerinde hissediyorsan onun gelmesi en büyük hediye. Gelmemesi ise tam bir dram filmi. Ne yazıkki durum bu... Geçiştirilebilen bir konu ama kapanan bir konu değil. O gücü kendinde uzun süre bulana helal olsun.

dedigin olmuyor canım ama ben hep kafama takıyordum bi kere oldu bidaha neden olmasın birde ozamnlar hiç çocugum yoktu ve çok koyuyordu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…