Hamileliği kötü(sinir-stres) geçip bebeği kolik olan ya da olmayan var mı ?

Burcn987

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2024
398
238
23
26
Çok merak ettiğim bir konu özellikle tecrübeli annelerden fikirlerini yazmalarını rica ediyorum, ya da çevresinde gören bilen. Hamileliğini mutlu,sakin ve huzurlu geçiren annelerin bebekleri kolik olmuyor diye bir şey duydum. Hamileliği kötü geçmesine rağmen kolik olmayan sakin bebeği olan yok mu? Yani hamilelik süreci sizin de bildiğiniz üzere hormonların tavan yaptığı bir dönem dolayısı ile sinir, stres, alınganlık had safhada bunu engellemek mümkün olmuyor. Bu bebeğimin kolik olacağı anlamına mı geliyor.

6.aya kadar çok sakin, son 3 ay çok stresli ve sinirli bir gebelik yaşadım.

özellikle ilk 15 gün ciddi sorun yasadık bebeğimle. kolik, gazlı ve huzursuz bir bebekti. tam olarak “tamam bu normal bir bebek” ancak 3.aydan sonra söyleyebildik.

bence gebelikteki duygular bebeğe geciyor. doğumdan sonra da aynı sekilde. ben stresli ve sinirli olduğum her an bebeğim de huzursuz.

Benim hamileliğim o kadar güzel di ki :) Gezdim tozdum, yedim eğlendim … anlatamam çok güzel bir hamilelikti özenerek kombin yapardım sıfır stres öyle kiloda pek almadım :)))) ama gelin görün ki bebeğim kolik oldu. Etrafımda böyle bir bebek asla görmedim ve bunu herkes söyler annem kayınvalidem vs. Kolik bile yanında basit kalır en azından kolik geçermiş 4. Aydan sonra yavaş yavaş. Bizimki yemiyor mızmız uykuyu sevmiyor gibi gibi …. Tabiki çok seviyorum o benim herşeyimmmmmmmm ♥️ sağlıklı olsunlarda gerisi mühim değil bir şekilde büyüyorlar sonuçta
Ama görümcem benden sonra doğum yaptı okadar sıkıntılı hamilelik yaşadı ki , hergğn eşiyle ayrılma noktasına gelirdi küserlerdi büyük kavgalar ederlerdi vs vs maşallah bebeği çok sakin Bence değişken birşey genelde gaz ve sindirim problemleri de etken oluyor ya kolik olmasına o yüzden dediğiniz gibi doğrudan bir etki yapar mı bilemedim .

Merhabalar, ilk dönem bulantıları saymazsak güzel bir hemilelik geçirdim, az kilo aldım, sağlıklıydım, stresim felan yoktu ama kızıma kolik demek bile az kalır, bebekliğinden sadece ağlayan bir bebek görüntüsü var hafızamda, gerisini hatırlamıyorum, uyku hak getire , her hamilede sinir stresli olmuyor, en sakin olduğum dönemdi bir dinginilk gelmişti üzerime, sonra gördük tabii sakinliği.:)

teyzemin hamileligi eski esi yuzunden kötü gecti, eşi calismadigi icin son haftalarina kadar hergun ise otobusle gitti geldi bir de ac kocayi doyurdu, kavgalar vs vs
ve cocugu kolikti
stres belki etkiler ama tabii ki tek basina ölçüt olamaz. her stresli annenin bebegi kolik olacak diye bir sey yok

Ben gebelik döneminde yaşanan şeyleri bebeğin hissettiğine inanmıyorum. İnsanoğlu bu gözle yakıştırma yapmayı sevdiği ve bir şeylere neden aradığı için böyle ilişki kuruyor. Kişi bir kabulle başladığında bebeğe/çocuğa/diğer insanlara o bakış açısı ile davranıp olayları oraya sevk ediyor doğumdan sonra belki de. Ne istenmeyen çocuklar var ailesinin sonradan varlığına şükrettiği. Değil annenin kişisel hayatı ile ilgili sorunları, bizzat çocuğu istememek şeklinde geçen gebelik sonucu bile çocuk normal çocuk olabiliyorken bu varsayımlar anneye sadece yük oluşturuyor bence. Ama bir çocuk doktoru doğum sonrası iyi uyuyamayan (melatonin salgılayamayan) annelerin bebeklerinin kolik olduğunu varsayarak tedavi uyguluyor. Yani doğum sonrası annenin fizyolojik durumunun bebeği ilgilendirdiğini düşünüyor.

İlk gebeliğim zor ve stresli geçti, bebeğim kolikti.
İkinci gebeliğim görece daha rahattı, bu sefer kolik değildi. Ben inanıyorum

Ben stresli bir hamilelik geçirdim aynı zamanda bir arkadaşım da hamileydi bana hep bu kadar stres olmamamı bebeğimin kolik olacağını falan söylerdi böyle güzel güzel bilmiş bilmiş akıllar verirdi, ilk üç ay gazla uğraştık gerçekten dedim ki heralde benim hamilelik stresinden bebek böyle oldu üç aydan sonra benim bebek pamuk gibi oldu uykusu vs düzene girdi arkadaşımın bebeği doğduğundan beri uyku uyumuyor nerdeyse kaç aylık oldu hala gündüz uykusu yapmıyor çok büyük sorundur bu. Bence bir alakası yok saçmalık yani stresi hissediyodur elbet ama bu doğum sonrasına yansıyacak diye bir şey yok her bebeğin kendi karakteri var

Back
X