Ne münasebet hiçbir şey istemem diyorsunuz?
Siz eşinize ve ailesine hala paragöz değilim diye ispat peşindesiniz. Ne gerek var? Siz kendinizi bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz olay bitmiştir.
Kimseye bir şey ispat etmeye çalışmayın. Sizi bilen bilir. Zaten aile sizi baştan paracı diye etiketleyip mal ayrılığı sözleşmesi yapmış. Aile diyelim etiketledi eşiniz de onların etiketine inanmış. Baştan zaten eşiniz size güvenmemiş ki. Evliliğin biteceği belli imiş. Güven olmadan evlilik sürmez. Bir erkek mal ayrılığı yapalım diyorsa evlenilmez. Demek ki sizi paragöz diye etiketlemiştir öyle bir evliliğe hiç gerek yok.
Aynısını eski eşim yapmaya çalıştı. Bizde mal ayrılığı vs yoktu..Ev alırım babamın üzerine olur dedi bende babanın 2 çocuğu var dedim diye beni en büyük paragöz belledi. Halbuki evin tüm ihtiyaçlarının yüzde sekseni bendeydi, ortak mal aldık altın satıp para koydum. Gene de paragöz oldum. Bir insan seni etiketlemek isterse ne yaparsan yap etiketler.
Şu an beni aldattığı için boşanıyorum ama günün sonunda ne oldu biliyor musunuz? Kendisi inanılmaz paragöz çıktı. Ortak malımızdaki hakkımı bile gasp etmeye çalışıyor. Güya hakkımı hibe etmişim. Bende onunla mücadele edeceğim diye yemin ettim. Gerekirse yıllarca sürsün o hakkımı ona asla yedirmem. İnat ettim. Ne bırakacağım hakkımı? Kimin paracı, malcı paragöz oldugu belli.. Hakkımı almadım diyelim çok iyi mi anılacaktım? Yoo, onun hikayesinde kötüyüm. Umrumda mi? Zerre umrumda bile değil.Çünkü benim hikayemde de o kötü.
Zaten eşiniz evliliğe güvensiz başlamış. Sanırım aileler arasında maddi fark var. Hemen paramız için evleniyor tribine girmişler, tipik sonradan görmeler.. Böyle insanlar düşman başına.
Çocuğunuz konusunda bir şey diyemem. Benim yaşım 38. Hiç hamile kalmadım, hiç bebek kaybetmedim. Sadece sizin yerinizde olsam böyle paragöz sonradan görme insanlarla aramda bir organik bağ olsun istemezdim. Ama bu benim düşüncem. Ben siz değilim.
Eğer çocuğunuzu doğuracaksaniz teflon tava gibi geçirmez olmanız lazım. Sizin hakkınızda düşündüklerini zerre takmayacaksınız. Eğer onların düşünceleri umrumda bile değil, ben çocuğuma yeterim diyorsanız doğurun. Ama hem onların dediklerini takıp hem hayatınızı kendinize zindan ederseniz çok mutsuz olursunuz.
Önce kendinizi eş ailesine ispat etmeyi bırakmanız lazım. Niye arabayı veresiniz ki? O sizin hakkınız. Çocuğunuz olursa size araba lazım olacak. Eşiniz ve ailesi hakkınızda istediklerini düşünebilir. Umrunuza gelmesin. Hatta yüzünüze paragöz derlerse evet öyleyim ama siz benden daha paragözsünüz deyin sinir edin. Bir insanı sinir etmenin tek yolu, onun söylediklerinin senin için zerre kıymeti olmadığını hissettirmektir. Eski eşim gelip bana yüzüme paragöz dese zerre umursamam.Artık beni etkileme gücü yok. Çünkü ben asıl kimin paragöz olduğunu biliyorum. Bu benim için yeterli. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilim. Onlar kim ki bu saatten sonra onlara bir şey ispat etmeye çalışacağım? Sizin de bu mentaliteye ulaşmanız lazım.
Onların sizi etkileme gücünü bırakın. Artık hakkınızda ne düşünürlerse düşünsünler. Önemli olan sizin kendinizi bilmeniz. Çocuk konusunda da Allah yardımcınız olsun. Zor bir karar. En iyisini siz bilirsiniz.